Laika ziņas
Šodien
Skaidrs
Rīgā +10 °C
Skaidrs
Svētdiena, 5. maijs
Ģederts, Ģirts

Priekuļos 24.maijā notiks Jauktās nakts orientēšanās stafetes

Cēsu orientēšanās klubs „Meridiāns” jau otro gadu rīkos Latvijā līdz šim reto orientēšanās formātu – nakts orientēšanās stafetes jauktajām komandām. Šogad sacensību centrs būs Priekuļu slēpošanas-biatlona komplekss, kur saulei rietot plkst. 22:15 tiks dots starts aizraujošai cīņai, informēja Latvijas Orientēšanās federācija.

Stafetes ir viens no saistošākajiem orientēšanās formātiem un nakts to padara vēl iespaidīgāku. Sacensības sāksies ar kopīgu masu startu, kad distancē dosies stafešu pirmā etapa veicēji ar spožām ugunīm, kopīgā barā, kā liela vilciena lokomotīve. Tam sekos spraiga un intriģējoša cīņa par uzvaru. Atšķirībā no dienas stafetēm, nakts ir daudz viltīgāka - katras komandas skrējēji, arī tie, kas atrodas stafešu vadībā, distancē pieļauj kļūdas un līdz ar to  bieži notiek līderu maiņa. Īstie uzvarētāji būs zināmi tikai tad, kad pēdējā etapa veicējs būs šķērsojis finiša līniju.

Priekuļu biatlona trase kā norises vieta izvēlēta tāpēc, lai sacensības būtu saistošas ne tikai dalībniekiem, bet arī skatītājiem. Skrējēji distances laikā vairakkārt šķērsos sacensību centru, apmeklējot tur novietotos skatītāju punktos. Pateicoties spožajiem pieres lukturiem, skrējējus Priekuļu kalnos varēs saredzēt jau pa lielu gabalu, tāpēc arī skatītājiem būs interesanti sekot līdzi sacensību gaitai.

Pieteikšanās stafetēm jau ir atvērta tiešsaistē Meridiāna mājas lapā www.meridians.lv un noslēgsies 21. maijā. Jauktās komandas (komandā vismaz viena sieviete) var pieteikt trīs vecuma grupās – atklātajā, junioru un veterānu.

Pērn starts tika dots Cēsu Pils parkā un distancē devās 33 komandas. Vissīvākā cīņa izvērtās atklātajā grupā, kur ar nelielu pārsvaru uzvarēja komanda „Mums patīk tumšas šķērsieliņas” ar Edgaru Laķi, Kristīni Kokinu (Bertuku) un Jāni Tamužu, kura distanci veica 2 stundās un 4 minūtēs. Savukārt vispacietīgāk punktus meklēja komanda „Rozula”, kam līdz 5 stundām pietrūka 1 sekunde.

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli


Hokejs

Vairāk Hokejs


Basketbols

Vairāk Basketbols


Futbols

Vairāk Futbols


Teniss

Vairāk Teniss


Volejbols

Vairāk Volejbols


Motoru sports

Vairāk Motoru sports


Vieglatlētika

Vairāk Vieglatlētika


Riteņbraukšana

Vairāk Riteņbraukšana


Ziemas sports

Vairāk Ziemas sports


Citi

Vairāk Citi