Laika ziņas
Šodien
Daļēji saulains
Rīgā +6 °C
Daļēji saulains
Otrdiena, 7. maijs
Henrijs, Jete, Henriete, Enriko

Regbija klubs Livonia apņēmušies atgūt titulus

Viena no vadošā Baltijas regbija kluba Livonia visa līmeņa komandas pirms sezonas ir labi sagatavojušās, lai jau šajā sezonā papildinātu kluba kausu galeriju. Galvenais komandas mērķis – atgūt Latvijas čempionu “dēli” klasiskajā regbijā vīriešiem.

Latvijas čempionāta klasiskajā regbijā “Livonia” startēs ar divām komandām – “BalticXL/Livonia” un “Garkalne/Livonia”, kurā pārsvarā redzēsim jaunos “livoniešus”, “Mītavas” (Regbija klubs Mītava) jaunos regbistus un partneru “Baltrex” („Baltrex-Šiauliai“) dublierus. Lielāka uzmanība tiks pievērsta arī jauniešiem un dāmu komandai, kura vadība uzticēta Elmāram Šefanovskim.

Ņemot vērā daudzās komandas un sacensību daudzumu, lielu darbu paveicis “Livonia” menedžments, nodrošinot visiem nepieciešamo labiem treniņu apstākļiem.

“Livonia” U-16 jaunieši jau sākuši sezonu, bet šajā nedēļas nogalē cīņās iesaistīsies U-18 komandas, dāmu komanda un “Garkalne/Livonia”. Latvijas U-18 un sieviešu regbija-7 pirmais posms risināsies RTK stadionā, bet Brenguļos ar spēli pret “Fēniksu” (Regbija Klubs "Fēnikss") sezonu sāks “Garkalne/Livonia”.

“Livonia” galvenais treneris Mārcis Rullis: “Šogad startēsim ar divām komandām. Otro komandu veidos mūsu jaunie spēlētāji – “Mītavas” jaunie, “Baltrex dublieri, varbūt kāds no pieredzējušajiem regbistiem arī atgriezīsies. Vēlamies visiem nodrošināt spēles laiku – lai visi tiek izspēlēties. Jā, tas ir liels izaicinājums, bet ticam, ka tiksim ar to galā.”

“Šogad nebūs sadalījuma galvenajā komandā, kā bija pērn. Jaunie regbisti, kas ienāca pagājušajā sezonā, šogad būs jau pamatsastāvā, bet otrajā komandā būs ļoti daudz jauniešu. Pagājušā gadā pie mums lielajā komandā “apbružājās” 4-5 jaunie spēlētāji, bet tagad treniņos redzu vēl kādus 5-8 jaunie, kuros saskatu potenciālu. Sezonas laikā lielajam regbijam cauri varētu iziet jau kādi desmit jaunie spēlētāji,” norāda Rullis.

“Šogad pamainījām treniņu procesus. Sākām janvārī, tad janvāra beigās bija vieglatlētika, lēnām jau arī uzspēlējām regbiju. Pagaidām vairāk esam septītniekiem trenējušies, bet viss būs labi. Mērķis, protams, ir atgūt Latvijas čempionu dēli. Otrajai komandai galvenais ir pacīnīties par pusfinālu,” sezonas mērķus ieskicē galvenais treneris.

“Livonia” regbija-7 komandas treneris Edmunds Ščavinsks: “Paldies “Livonia” ģimenei par labo uzņemšanu un doto iespēju atgriezties komandā. Redzu, ka septītnieka komanda ir disciplinēta, motivēta, vēlas izcīnīt titulu septītniekā. Katrā treniņā 14 spēlētāji sevi labi parāda. Mums ir divi labi potenciālie līderi Gļebs Sosnars un Ruslans Vorobjovs, kuri visticamāk būs arī lielajā komandā klasiskajā regbijā. Konkurenti? Grūti teikt, bet visticamāk tie būs “Miesnieki” un “Baldone”, arī “Eži”. Pagājušā gadā bijām tikai trešie, un tas šogad ir jāmaina.”

“Livonia” sieviešu komandas galvenais treneris Elmārs Šefanovskis: “Kad uzaicināja pievienoties treneru kolektīvam, sākumā apdomāju, ko varu dot komandai kā treneris. Pieņēmu kā labu izaicinājumu, jo dāmas vēl neesmu trenējis, līdz šim tikai jauniešus un vīrus. Trenera pieredze ir liela, aptuveni jau 10 gadus. Bet labs izaicinājums un mēģināšu pierādīt sevi šajā jaunajā ampluā. Lielākais izaicinājums – veicināt meitenēm izpratni par regbiju-7,” skaidro Šafanovskis.

“Cik redzēts, regbija spēle ir, bet paša regbija-7 spēle vēl ir tālu no optimālā. Gribu iedot redzējumu par šo regbiju-7. Pirmais iespaids ir labs, bet gribas izveidot to komandas “ķīmiju”, lai katra zina, ko darīt uz laukuma. Latvijā sieviešu regbijā gribētu straujāku izaugsmi, bet līmenis ir pietiekoši augsts, ņemot vērā nodarbināto skaitu. Virziens ir pareizais, tikai process rit gausi un varētu būt raitāk, varētu būt lielāka iesaiste no citiem klubiem,” vērtē treneris.

Sieviešu komandas un jauniešu sistēmas menedžere Evija Kralliša: “Sieviešu komandā atrasts iztrūkstošais “puzles gabaliņš” – treneris tagad ir Elmārs Šefanovskis. Pagaidām komanda vēl nav labākajā kondīcijā, bet virzāmies pareizajā virzienā. Ziemā skatījāmies, ka uz papīra esam daudzas meitenes, bet tomēr vairākām vēl ir sekas no pagājušās sezonas un jāsadziedē savainojumi. Pēc dažām dienām jau pirmās sacensības, izskatāmies labi un ceram, ka viss būs labi.”

“Ja runājam par jauniešiem, tad esam attīstījuši vairākas grupas Ropažu novadā (Ulbrokā, Upesciemā), Siguldas novadā esam izgājuši interešu izglītības licencēšanu. Attīstība notiek, mēs augam un paplašināmies. Mums bija vairāki jaunie spēlētāji, kas devās uz ārzemēm uzkrāt pieredzi. Šogad U-16 čempionātā izlikām divas komandas, kas jau sākušas spēles, arī U-18 būs divas komandas (“Livonia Rīga” un “Livonia Engure”). Ceru, ka sezonas otrajā daļā pievienosies arī Siguldas novada komanda,” izteicās Kralliša.

 

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli


Hokejs

Vairāk Hokejs


Basketbols

Vairāk Basketbols


Futbols

Vairāk Futbols


Teniss

Vairāk Teniss


Volejbols

Vairāk Volejbols


Motoru sports

Vairāk Motoru sports


Vieglatlētika

Vairāk Vieglatlētika


Riteņbraukšana

Vairāk Riteņbraukšana


Ziemas sports

Vairāk Ziemas sports


Citi

Vairāk Citi