Laika ziņas
Šodien
Skaidrs
Rīgā +25 °C
Skaidrs
Ceturtdiena, 27. jūnijs
Malvīne, Malvis

Rekuņenko Eiropas čempionātā šķēršļu skriešanā savā vecuma grupā Latvijai izcīna pirmās zelta medaļas

Pirms dažām dienām Itālijas kalnu kūrortā Alpe Cimbra Eiropas čempionāts šķēršļu skriešanā, kur panākumus guva madonietis Artjoms Rekuņenko, kurš spēcīgākajā vecuma grupā (35-39 gadi) simts dalībnieku konkurencē izcīnīja uzvaras gan 3,4km, gan 12,7km šķēršļu distancē, nopelnot Latvijai pirmās zelta medaļas vēsturē lielajos čempionātos šķēršļu skrējienos. Kopā ar pasaules vadošajiem šķēršļu skrējējiem Rekuņenko bija labāko sešiniekā, informē sportista pārstāvis Ivars Bācis.

Jūnija vidū Itālijā norisinājās 2024. gada Eiropas čempionāts šķēršļu skriešanā, kurā piedalījās arī trīs šķēršļu skrējēji no Latvijas – Liene Allere, Kristīne Vāvere un Artjoms Rekuņenko.

Īsās distances garums sastādīja 3,4km, un tajā bija izvietoti 23 šķēršļi. Distance vairākas reizes veda augšā stāvos kalnos un pēc tam tikpat stāvos noskrējienos. No šķēršļu viedokļa nekādi lieli izaicinājumi netika saskatīti, taču bija skaidrs, ka slodzes ietekmē šie izaicinājumi varētu rasties. Ja salīdzina ar iepriekšējo gadu čempionātu pieredzi, tad varētu teikt, ka šogad nebija neviena tāda šķēršļa, kas pirms starta liktu uztraukties dēļ tā, ka nekas tamlīdzīgs nekad nav darīts, tieši pretēji, viss likās ļoti saprotams un šķēršļu pārvarēšanas stratēģija bija skaidra.

Finišēt ar rezultātu izdevās vien Artjomam Rekuņenko, jo gan Lienei Allerei, gan Kristīnei Vāverei, nepārvarot vairākus šķēršļus, tika nogrieztas visas trīs aproces, kas noveda pie tā, ka abas Latvijas pārstāves finišēja bez rezultāta. Noteikumi čempionātā ir ļoti strikti, jo uz visiem tehniskajiem šķēršļiem tiek dota tikai viena iespēja tos pārvarēt un, ja ar pirmo iespēju tas neizdodas, tad tiek nogriezta viena no trijām aprocēm. Ja tiek nogrieztas visas trīs aproces, tad dalībnieks paliek bez rezultāta, bet ja izdodas saglabāt vismaz vienu aproci, tad atlikušās aproces ir iespējams reabilitēt, noskrienot pirms finiša attiecīgo soda apļu skaitu.

Artjoms, kurš distanci veica gandrīz ideāli, tikai ar dažām mazām kļūdiņām, savā vecuma grupā (35 – 39 gadi) 3,4km distancē 82 dalībnieku konkurencē izcīnīja pirmo vietu un līdz ar to nopelnīja Latvijai pirmo zelta medaļu.

Kā atzina Liene un Kristīne, tad pievīla pieredzes trūkums šāda līmeņa sacensībās un spēja atstrādāt šķērsli līdz beigām, jo vairākos šķēršļos pietrūka pavisam nedaudz, lai tie tiktu pievarēti. Toties Artjoms Rekuņenko par pieredzes trūkumu šāda līmeņa sacensībās sūdzēties nevarēja, jo šis viņam bija jau ceturtais Eiropas šķēršļu skriešanas čempionāts. Artjoms savā vecuma grupā (35 – 39 gadi) 82 dalībnieku konkurencē izcīnīja 1.vietu un līdz ar to izcīnīja Latvijai pirmo zelta medaļu. Kā atzīst pats Artjoms, tad distance tika veikta vien ar pāris nelielām kļūdām un visi šķēršļi tika veikti diezgan pārliecinoši, kā arī izdevās saglabāt visas 3 aproces un izvairīties no soda apļu skriešanas.

Nākamā distance bija trīs reizes garāka – 12.7km – un 476 kāpuma metriem, kurā bija izvietots 41 šķērslis. Uz starta atkal stājās visi trīs Latvijas izlases pārstāvji, taču arī garajā distancē finišēt ar ieskaitītu rezultātu izdevās vien Artjomam. Rekuņenko savā vecuma grupā (35 – 39 gadi) atkal spēja izcīnīt uzvaru, tuvāko konkurentu no Itālijas apsteidzot par 4 minūtēm un 29 sekundēm, trešo vietu izcīnīja Latvijā labi zināmais šķēršļu skrējējs no Lietuvas Dainius Liutkus, kurš Artjomam zaudēja 8 minūtes un 43 sekundes, pavisam šajā vecuma grupā startēja simts atlēti.

Jāpiebilst, ka Artjoms ne tikai otro dienu pēc kārtas uzvarēja visu vecuma grupu vērtējumā, bet garajā distancē tika uzstādīts sestais ātrākais dienas laiks, ņemot vērā arī profesionāļu jeb Elites klases sportistu rezultātus.

Pats Artjoms atzīst, ka priekš viņa grūtākie bija līdzsvara šķēršļi, taču visādi citādi nekas nepārsteidza un Artjoms jutās labi, gan pārvarot tehniskos šķēršļus, gan skrienot stāvajos kalnos. Kristīnei Vāverei arī šī sacensību diena bija vērtīgās pieredzes diena, taču Liene Allere gan bija ļoti tuvu, lai finišētu ar rezultātu un Lienei pietrūka pavisam nedaudz, jo viņa savu pēdējo aproci pazaudēja vien 300 metrus pirms finiša, veicot pēdējo tehnisko šķērsli uz pēdējā šķēršļa elementa, kas rūgtumu padarīja vēl lielāku.

Nākamgad Eiropas čempionāts šķēršļu skriešanā norisināsies Portugalē.

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli


Hokejs

Vairāk Hokejs


Basketbols

Vairāk Basketbols


Futbols

Vairāk Futbols


Teniss

Vairāk Teniss


Volejbols

Vairāk Volejbols


Motoru sports

Vairāk Motoru sports


Vieglatlētika

Vairāk Vieglatlētika


Riteņbraukšana

Vairāk Riteņbraukšana


Ziemas sports

Vairāk Ziemas sports


Citi

Vairāk Citi