Laika ziņas
Šodien
Daļēji saulains
Rīgā +22 °C
Daļēji saulains
Svētdiena, 2. jūnijs
Lība, Emma

RK Livonia spraigā finālā atgūst Latvijas čempionu titulu regbijā-7

Tikpat sekmīgi kā iepriekš arī otro posmu regbijā-7 aizvadījuši RK “Livonia” pirmā komanda “Baltic XL/Livonia”, kuri sestdien Baldonē spraigā cīņā finālā šoreiz pārspēja RK “Miesnieki” un tāpat kā pirmajā posmā svinēja uzvaru, tādējādi likumsakarīgi Edmundasa Ščavinska trenētajiem regbistiem izcīnot pirmo vietu kopsummā un pēc gada pārtraukuma atgūstot čempionu titulu regbijā-7, informē RK “Livonia” pārstāvis Ivars Bācis.

Sestdien Baldones stadionā norisinājās Latvijas čempionāta otrais un noslēdzošais posms regbijā-7 vīriešiem. Pirms divām ar pusi nedēļām maija pirmajā dienā Baldonē norisinājās Latvijas čempionāta pirmais posms, kurā deviņu komandu konkurencē par pārliecinošiem uzvarētājiem kļuva RK “Livonia” pirmā komanda “Baltic XL/Livonia”, kas visās spēlēs uzvarēja pārliecinoši un arī finālā ar gandrīz 20 punktu pārsvaru – 33:14 – pārspēja pagājušā gada čempionus Baldoni. Spēlē par 3. vietu “Miesnieki/Ala Lignea” ar 31:7 pieveica “Fēniksu”.

Otrajā posmā, kur sacentās astoņas komandas, “Baltic XL/Livonia” un Baldone tikās jau pusfinālā, jo, ņemot vērā pirmā posma rezultātus, baldonieši bija grupā ar divām komandām no vadošā trijniekā, grupas spēlēs līdzvērtīgā cīņā ar 14:19 piekāpjoties RK “Miesnieki” un ieņemot otro vietu, kamēr livonieši dominēja savā grupā.

Pusfināla pirmā spēle sākās ar mājinieku pārākumu, kontrolējot bumbu un vairākas minūtes esot tuvu piezemējumam, līdz piektajā minūtē pretuzbrukumā bumbu pretinieka ieskaites laukumā iespēra Miķelis Jurevičs un arī bija pirmais pie tās, tādējādi ar piezemējumu atklājot rezultātu. Turpinājumā Ivo Kapiņš aizskrēja pa kreiso malu un veica otro piezemējumu livoniešiem. Tā kā abas reizes realizācijas sitieni bija precīzi, tad arī pirmais puslaiks noslēdzās ar 14:0. Otrajā puslaikā Baldone guva vienu piezemējumu, bet “Baltic XL/Livonia” atbildēja ar diviem, spēlei noslēdzoties 26:5. Līdz ar to “Baltic XL/Livonia” atkal nodrošināja vietu finālā un arī čempiona titulu, jo viņu pretinieki “Miesnieki”, kuri otrajā pusfinālā ar 28:0 pārspēja “Mītavu”, pirmajā posmā bija trešie.

Fināls izvērtās spraigs. 30 sekundē ar māņkustību pretinieka ieskaites zonā bumbu ienesa Vigo Valdavs, bet trešajā minūtē pēc Kapiņa piezemējuma rezultāts kļuva 12:0 pirmā posma uzvarētāju labā. 6 minūtē tika piešķirts tehniskais piezemējums miesniekiem, kuri pēdējā minūtē vēlreiz izcēlās ar piezemējumu un pieciem punktiem, tādējādi atpūtā ejot ar neizšķirtu rezultātu – 12:12.

Otrais puslaika vidū Rubīns ienesa bumbu “Miesnieku” ieskaites zonā, taču tiesneši fiksēja piespēli uz priekšu, tādējādi rezultāts palika nemainīgs. Taču uz īsu brīdi, jo pēc pusminūtes Kapiņš ar piezemējumu nopelnīja piecus punktus, izvirzot livoniešus vadībā 17:12. Brīdi vēlāk tiesneši fiksēja piespēli uz priekšu pretiniekiem, apraujot lielisku iespēju miesniekiem izlīdzināt rezultātu vai izvirzīties vadībā. Atlikušajā laikā rezultāts nemainījās, līdz ar to “Baltic XL/Livonia” arī otrajā posmā svinot uzvaru finālā, šoreiz pieveicot otrus pretiniekus no Top3 RK “Miesnieki” un atgūstot čempionu titulu, pie kā pēdējo reizi tika 2022. gadā zem nosaukuma “Brander/Livonia”, kad divu posmu summā pārspēja otrā posma uzvarētājus Baldoni.

Spēlē par 3. vietu “Mītava” pirmā puslaika otrajā pusē izvirzījās vadībā ar 14:7 un sīksti cīnījās, bet pieredzējušie baldonieši ne tikai izlīdzināja rezultātu līdz pārtraukuma, bet izvirzījās arī vadībā 21:14. Otrajā puslaikā Baldone nedaudz palielināja pārsvaru un svinēja uzvaru ar 33:19.

Spēlē par 7. vietu “Eži” ar 19:12 pārspēja “Jūrmalu”, bet cīņā par piekto vietu “Livonia” otrā komanda “Garkalne/Livonia” ar 36:7 neatstāja cerības pagājušā posma pusfinālistiem un 4. vietas ieguvējiem Valmieras “Fēniksam” , krietni labāk nostartējot otrajā posmā nekā pirmajā, kad palika astotie.

“Kad pusfināla uzvarēja Baldoni un iekļuva finālā, puiši jau saprata, ka ir kļuvuši par šī gada čempioniem, tāpēc tas ietekmēja spēli finālā, kur nevarēja spēlēt Enzo Beltramino. “Miesnieki” mums sarūpēja labu mācību stundu. Viņi kā spēcīgs pretinieks kļūdas nepiedod” atzīst “Baltic XL/Livonia” treneris regbijā-7 Edmundas Ščavisnkas, kurš ir priecīgs par izcīnīto pirmo vietu un čempionu titulu.

“Puiši nospēlēja līdzīgi labi kā pirmajā, tā arī otrajā posmā. Šoreiz ietekmēja karstums, bet mums palīdzēja labas maiņas. Fināls bija grūtāks, bet puiši nocīnījās līdz galam. Livonieši zināja, ko grib, tāpēc arī atbilstoši cītīgi, disciplinēti un intensīvi gatavojās. Var uzslavēt “Livonia” spēlētājus,” teic Ščavinskas, kurš arī ir pelnījis uzslavas par ieguldīto darbu, kas ir nesis augļus un rezultātu – atgūts čempionu tituls.

“Teicams komandas darbs, un labi izplānota sagatavošanās ir nesusi augļus. Šogad esam tikuši pie čempionu dēļa. Pagājušajā gadā tas neizdevās, tāpēc palika tāda nepadarīta darba sajūta,” skaidro “Livonia” menedžeris Gregors Gorohovskis.

“Gribās uzteikt komandas darbu, veiksmīgo Edmundasa Ščavinska iesaisti komandā. Puiši cītīgi gatavojās šim startam Latvijas čempionātā regbijā-7 gan ar fiziskās sagatavotības treniņiem ziema ar Mārci Rulli, gan pēc tam tehniskajiem regbija treniņiem, kad pieslēdzās Edmundas. Tā kā esam ļoti priecīgi par pelnīti atgūto Latvijas čempionu titulu,” norāda Gorohovskis, kurš piebilst, ka uzvara tiek veltīta šogad bojā gājušā livonieša Roberta Miksona piemiņai.

“Vēlamies ar pateikties visiem atbalstītājiem, draugiem, komandai, visiem spēlētājiem, piesaistītajiem fizioterapeitiem, fotogrāfiem, medijiem cilvēkiem un visiem pārējiem,” daudzu cilvēku ieguldījumu novērtē “Livonia” menedžeris.

“Pirmais solis – sagatavošanās process, tas ir izdarīts labi. Otrais solis – atgūt čempionu titulu regbijā-7 – ir realizēts. Tagad jāiet tālāk, jo turpinās Latvijas čempionāts regbijā-15, taču vēl septītniekā mums būs jūnija sākumā jādodas ar vīriešu un sieviešu komandu uz Portugāli, jo Algarvē notiks starptautisks turnīrs,” ieskicē Gorohovskis, kurš piebilst, ka žēl, ka traumā iedzīvojies komandas fizioterapeits un otrās komandas spēlētājs Rolands Admidiņš (šogad uzvarējis kanikrosā “Stirnu bukā”), kuram tuvākajā laikā gaidāma ceļa operācija, tāpēc jāvēl ātrākā atgūšanās un atgriešanās ierindā.  

 

 

 

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli


Hokejs

Vairāk Hokejs


Basketbols

Vairāk Basketbols


Futbols

Vairāk Futbols


Teniss

Vairāk Teniss


Volejbols

Vairāk Volejbols


Motoru sports

Vairāk Motoru sports


Vieglatlētika

Vairāk Vieglatlētika


Riteņbraukšana

Vairāk Riteņbraukšana


Ziemas sports

Vairāk Ziemas sports


Citi

Vairāk Citi