Laika ziņas
Šodien
Apmācies
Rīgā +10 °C
Apmācies
Piektdiena, 29. marts
Agija, Aldonis

Samoa PK regbijā sāk ar uzvaru pār Krieviju

Samoa regbija izlase otrdien Japānā atspēlējās pret Krieviju un guva uzvaru savā pirmajā Pasaules kausa spēlē A apakšgrupā ar 29:9 (5:6).

Lai arī Alapati Lejua 15.minūtē vadībā ar piezemējumu izvirzīja Samoa valstsvienību, taču realizācijas sitiens nesanāca, un pēc diviem precīziem Jurija Kušnarjovs ar 6:5 izvirzīja vadībā krievus.

Pēc tam dažu minūšu laikā divas dzeltenās kartītes un 10 minūšu noraidījumus par sitienu ar plecu galvā nopelnīja Samoa spēlētāji Rejs Līlo un Motu Matū, atstādami komandasbiedrus 13 cilvēku sastāvā pret Krievijas 15 regbistiem. Tomēr Samoa izturēja bez ielaistiem punktiem.

Otrā puslaika sākumā uz Samoa piezemējumu Krievija atbildēja ar vēl vienu Kušnarjova dropgolu, pietuvojoties līdz 9:10, taču pēc tam punktus guva tikai salu valsts pārstāvji, kuri pret pagurstošajiem krieviem mača beigās atraisījās un vēl četrreiz veica piezemējumus, uzsākot turnīru ar 34:9.

Sliktākā ziņa ir Afaesetiti Amosas gūtais savainojums pēc paša veiktā piezemējuma otrā puslaika sākumā, kuru ar rupju paņēmienu sagādāja Kirils Gotovcevs, par to izpelnoties dzelteno kartīti un 10 minūšu noraidījumu. Šajā laikā salinieki guva 17 punktus, nodrošinot uzvaru.

Lejua un Eds Fidovs katrs divreiz piezemēja bumbu krievu ieskaites laukumā un sakrāja pa 10 punktiem, kamēr pretiniekiem visus deviņus punktus guva Kušnarjovs.

A grupas vadībā ar pieciem punktiem izvirzījusies Samoa, pieci punkti ir arī Īrijai un Japānai, bet bez punktiem ir vienu zaudējumu ir Skotija un ar diviem - Krievija.

Pasaules kausa izcīņa regbijā norisināsies līdz 2.novembrim, par prestižo trofeju cīnoties planētas 20 spēcīgākajām izlasēm. Turnīra mačus tiešraidē translē Latvijas Televīzijas 7.kanāls.

No astoņām Pasaules kausa izcīņām trijās uzvarējusi Jaunzēlande, pa diviem tituliem ir Austrālijai un Dienvidāfrikas Republikai, bet viena trofeja ir Anglijai.

Pirms četriem gadiem turnīrs notika Anglijā, kur finālā Jaunzēlande ar 34:17 pārspēja Austrāliju.

Kāda no Āzijas valstīm Pasaules kausu regbijā uzņem pirmo reizi vēsturē, bet pēc četriem gadiem turnīrs notiks Francijā.

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli


Hokejs

Vairāk Hokejs


Basketbols

Vairāk Basketbols


Futbols

Vairāk Futbols


Teniss

Vairāk Teniss


Volejbols

Vairāk Volejbols


Motoru sports

Vairāk Motoru sports


Vieglatlētika

Vairāk Vieglatlētika


Riteņbraukšana

Vairāk Riteņbraukšana


Ziemas sports

Vairāk Ziemas sports


Citi

Vairāk Citi