Laika ziņas
Šodien
Daļēji apmācies
Rīgā -2 °C
Daļēji apmācies
Sestdiena, 20. aprīlis
Mirta, Ziedīte

Sestā Rīgas triatlona maršrutā Daugavas atteka Zunds, AB dambis un Mūkusalas iela

Labi sagatavotajiem sportistiem triatlons, ieinteresētajiem – arī stafetes iespēja. Šajā nedēļas nogalē sestdien un svētdien paredzētā Rīgas triatlona sacensību organizētāji padomājuši ne tikai par labi trenētiem censoņiem, sarūpējot tiem iespējas samērot savus spēkus ar vienaudžiem no citām valstīm, bet arī iesācējiem.

Ja kāds grib izmēģināt sevi šajā sporta veidā, bet nevēlas veikt visas trīs disciplīnas, var izvēlēties vienu no tām (peldēšana, riteņbraukšana, skriešana), atrast partnerus citas disciplīnas veikšanai un piedalīties stafetē. Pieteikties kādai no distancēm var līdz sestdienas plkst. 17 informācijas centrā Radison Blu Daugava.

Rīgas triatlona programmas uzmanības centrā no sportiskā viedokļa gan būs Eiropas kauss EK junioriem, kurā pēdējos divos gados labi startēja arī mūsu pašu sportisti. Savelijs Suharževskis pērn Rīgā izcīnīja 4. vietu, tikai pēdējā skriešanas disciplīnā izstājoties no cīņas par medaļām, Artjoms Gajevskis šosezon progresējis, bet meiteņu konkurencē vairākkārt EK medaļu tuvumā tika Daniela Leitāne, kurai 4. vieta 2016. gadā Rīgā un šovasar Bukarestē. Daniela pamazām tuvojas rezultātam zem stundas. Pirms nedēļas Leitāne izcīnīja savu pirmo medaļu pieaugušo konkurencē – 3. augustā Baltijas čempionātā Lietuvā 3. vieta. Gajevskim Lietuvā 10. vieta, bet jūlijā notikušajā Eiropas junioru čempionātā Tartu Artjoms ar solīdu rezultātu (57:48) palika 42. vietā. Šogad viņš EK posmos vairākkārt bija tuvu pirmajam desmitam. Jāpiebilst, ka Rīgas triatlons turpina attīstīties un pelnīt reputāciju ārvalstīs. Dalībnieku skaits EK posmā junioriem ar katru gadu palielinās, un šogad startam pieteikušies 70 juniori un 40 juniores.

Pagājušajā vasarā stafetē spēkus izmēģināja Artūrs Bērziņš, kurš aicina citus interesentus nebīties piedzīvojuma. "Startēju Latvijas Nacionālās bibliotēkas stafetes komandā, kur kopā ar kolēģiem izcīnījām trešo vietu. Triatlona stafete ir lielisks veids, kā izjust triatlona gaisotni un emocijas, ja vēl nav pārliecības par saviem spēkiem pieveikt visus trīs posmus uzreiz. Tāpat tas ir lielisks veids, kā saliedēt kolektīvu un iepazīt savu kolēģu sportiskās puses."

Tiem, kas trīskāršo izaicinājumu pieņem pirmoreiz un steigā, gan derētu atcerēties, ka šajā sporta veidā ir trīs disciplīnas. Par to ar smaidu atceras Ivars Raciņš, kurš 2017. gadā sacensību dienā ieradās ar vieniem sporta apaviem. Tie uzreiz bija jāatstāj mix zonā un līdz pirmajai disciplīnai – peldēšanai – nācās pārvietoties basām kājām. Nu būs mācība nākotnei gan pašam, gan citiem, lai gan nekas traks jau nav startēt arī šādi. Hidrotērpi un profesionāli velosipēdi ir vajadzīgi izcilam rezultātam, taču tā nav nepieciešamība iesācējiem.


Vieglatlētika

Rīgas triatlons 2018

  • 11.VIII 12.00–18.00 numuru izņemšana, 19.00–20.00 Pasta party
  • 12.VIII 8.40 Starts Nr. 1 (0,1 km peldēšana+4,8 km riteņbraukšana+1 km skriešana), 9.15 Starts Nr. 2 (0,35+14,4+3), 9.45 Starts Nr. 3 (0,75+20+4,5)

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli


Hokejs

Vairāk Hokejs


Basketbols

Vairāk Basketbols


Futbols

Vairāk Futbols


Teniss

Vairāk Teniss


Volejbols

Vairāk Volejbols


Motoru sports

Vairāk Motoru sports


Vieglatlētika

Vairāk Vieglatlētika


Riteņbraukšana

Vairāk Riteņbraukšana


Ziemas sports

Vairāk Ziemas sports


Citi

Vairāk Citi