Laika ziņas
Šodien
Skaidrs
Rīgā +17 °C
Skaidrs
Piektdiena, 17. maijs
Umberts, Herberts, Dailis

Smukulis: Esmu patiesi pārsteigts par to, ka uzvarēju

Latviešu riteņbraucējs Gatis Smukulis savu pirmdienas uzvaru Katalonijas daudzdienu velobrauciena pirmajā posmā nosaucis par veiksmi, liecina viņa komandas izplatītā informācija.Jau ziņots, ka 23 gadus vecais ''HTC Columbia'' komandas braucējs kopā ar trim citiem konkurentiem jau posma sākumā veica atrāvienu, beigās finišēja lepnā vienatnē, apsteidza lielo grupu par 29 sekundēm un ieguva gan velobrauciena līdera, gan arī kalnu karaļa krekliņu.

''Esmu patiesi pārsteigts par to, ka šodien uzvarēju,'' pēc finiša sacīja Smukulis. ''Esmu labā formā klasiskiem braucieniem, taču garie atrāvieni parasti neattaisnojas. Tagad bija ļoti daudz uzbrukumu, temps bija ātrs. Mēs aizbraucām prom nelielā nobraucienā.''''Daudz strādāju, lai posma pirmajā pusē izveidotu pārsvaru, bet pēc tam taupīju spēkus otrajai pusei, jo zināju, ka tajā būs smagi. Pēdējie 20 kilometri bija līdzeni vai no kalna. Tā arī bija lielākā atšķirība. Citādi, esmu pārliecināts, ka mēs tiktu noķerti.'''''Šī bija izdevīga diena atrāvienam, jo ceļš bija ļoti paugurains, pirmais posms ir grūts un neviena komanda nevēlējās uzņemties iniciatīvu dzīties bēgļiem pakaļ,'' sacīja ''HTC Highroad'' sporta direktors Alans Peipers.Katalonijas daudzdienu velobrauciens ar septiņiem posmiem tomēr vairāk piemērots nopietniem kalnos braucējiem. Sacensībās, kas svētdien finišē Barselonā, startē arī tādi pazīstami riteņbraucēji kā "Tour de France" uzvarētājs Alberto Kontadors ("Saxo Bank-SunGard"), pasaules čempions Kadels Evanss ("BMC Racing"), Danilo Di Luka ("Katusha") un Ivans Baso ("Liquigas").

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli

Brynas pagarina vienošanos ar Indraši

Latvijas hokejists Miks Indrašis nākamsezon turpinās spēlēt Zviedrijas komandā Jēvles Brynas, kas šosezon uzvarēja Zviedrijas pēc spēka otrajā līgā, ceturtdien pavēstīja vienība.

Hokejs

Vairāk Hokejs


Basketbols

Vairāk Basketbols


Futbols

Vairāk Futbols


Teniss

Vairāk Teniss


Volejbols

Vairāk Volejbols


Motoru sports

Vairāk Motoru sports


Vieglatlētika

Vairāk Vieglatlētika


Riteņbraukšana

Vairāk Riteņbraukšana


Ziemas sports

Vairāk Ziemas sports


Citi

Vairāk Citi