Laika ziņas
Šodien
Migla
Piektdiena, 17. maijs
Umberts, Herberts, Dailis

Smukulis nākamsezon startēs vismaz vienā no lielajiem trīsnedēļu velobraucieniem

Pašlaik no visiem Latvijas šosejas riteņbraucējiem augstākajā līmenī tikušais Gatis Smukulis pirmās lielās sacensības savā jaunajā komandā Katusha varētu aizvadīt janvārī Austrālijā Tour Down Under daudzdienu velobraucienā, kas tradicionāli ievada jauno sezonu, aģentūrai BNS atklāja sportists.

Pēc amerikāņu komandā HTC-Highroad pavadītas sezonas Smukulis uz diviem gadiem noslēdzis līgumu ar Krievijā reģistrēto profesionālo riteņbraucēju komandu Katusha, kurā būs sapulcēts ļoti spēcīgs sastāvs. Kadru ziņā apjomīgā HTC-Highroad, neraugoties uz panākumiem un daudzajām uzvarām, izjuka, jo nespēja atrast sponsoru.

''Līgumu ar Katusha parakstīju jau augustā, taču komandā mainījās ģenerālmenedžeris, tādēļ oficiāla informācija parādījās tikai nesen,'' paskaidroja Smukulis. ''Komandā jau bija sanāksme, redzēju jaunos komandas biedrus, visus gan ne, taču par sastāvu varu teikt tikai to, ka tas būs spēcīgs, mērķi visaugstākie, ja jau komandā paņemts spānis Oskars Freire. Viņš un krievs Deniss Galimžanovs, visticamāk, cīnīsies par uzvarām vienas dienas sacensībās, par augstākajām vietām daudzdienās – itālieši un spāņi. Komandā tagad būs arī ļoti daudz vāciešu, bet komandas direktors Valerio Piva pārnācis no HTC-Highroad.''

Smukulis vēl nevarēja pateikt, ko komandā gaidīs no viņa, taču informēja, ka sezonu varētu sākt Austrālijā un piedalīsies arī pavasara vienas dienas sacensību sērijā. ''No lielākajiem [viendienas braucieniem] braukšu Parīzi–Rubē un Ģenti–Vevelgemu, kā arī trīs mazākus," sacīja riteņbraucējs.

Arī vienā no lielajām trīsnedēļu tūrēm Smukulis nākamajā sezonā noteikti piedalīsies. ''Man jau bija šogad paredzēts braukt Vuelta a Espana, taču manā vietā pēdējā brīdī iekļāva [komandas līderi sprinteri Marku] Kavendišu, kurš pauda vēlmi tā labāk sagatavoties pasaules čempionātam, taču nobrauca tikai trīs posmus un izstājās,'' Smukuļa balsī bija saklausāma vilšanās. ''Domāju, ka Vuelta braukšu nākamgad – tā tomēr tiek uzskatīta par vieglāko no visām trim. Lai gan vēlētos braukt arī Tour de France, un tiek plānota arī dalība Londonas olimpiskajās spēlēs.''

Pirmā treniņnometne Katusha komandai paredzēta decembrī Toskānā, Itālijā.

2011. gadā Smukulis vienīgais no Latvijas riteņbraucējiem spēja gūt punktus Starptautiskās riteņbraucēju savienības (UCI) rangā, kad ar lielisku solo atrāvienu uzvarēja Katalonijas daudzdienu velobrauciena pirmajā posmā un nākamo dienu pavadīja līdera krekliņā.

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli

Pa muguru no Vācijas

Latvijas hokeja izlase neiztur pretinieku spiedienu un saņem kārtīgu pērienu.

Hokejs

Vairāk Hokejs


Basketbols

Vairāk Basketbols


Futbols

Vairāk Futbols


Teniss

Vairāk Teniss


Volejbols

Vairāk Volejbols


Motoru sports

Vairāk Motoru sports


Vieglatlētika

Vairāk Vieglatlētika


Riteņbraukšana

Vairāk Riteņbraukšana


Ziemas sports

Vairāk Ziemas sports


Citi

Vairāk Citi