Laika ziņas
Šodien
Migla
Svētdiena, 13. oktobris
Irma, Mirga

Somu speciālists Parviainens turpinās trenēt Latvijas florbola izlasi

Latvijas vīriešu florbola valstsvienību turpinās vadīt somu speciālists Īro Parviainens, sarunā ar aģentūru LETA pastāstīja Latvijas Florbola savienības (LFS) prezidents Ilvis Pētersons.

Izsludinātajā LFS konkursā uz Latvijas izlases galvenā trenera amatu bez Parviainena bijis pieteicies vēl kāds zviedru speciālists, tomēr valde devusi priekšroku labāk zināmajam somam, noslēdzot jaunu līgumu uz 2+2 gadiem.

"Izvērtējot finansiālās prasības un sagatavošanās programmas, pēc diskusijām nonācām pie diezgan vienprātīga lēmuma," izteicās Pētersons, atgādinot, ka tā kā ciklā pirms iepriekšējā pasaules čempiona izlasei divu gadu laikā praktiski nebija koptreniņi, treneru īstais spēks vēl nemaz nav novērtēts.

"Izskatās, ka šogad finansējums būs labāks un vismaz šī gada Parviainena plānu noteikti varēsim izpildīt. Tāpat jādara viss, lai mēs to varētu izdarīt arī nākamajā gadā un pēc tam pasaules čempionātā pārbaudītu, uz ko esam spējīgi," uzsvēra Pētersons.

Pirms 2014.gada beigās paredzētā pasaules čempionāta gandrīz visām valstsvienībām būs jāpiedalās kvalifikācijas sacensībās.

"Skatīsimies, kā būs ar finansējumu, tomēr cīnīsimies, lai viena no kvalifikācijas grupām sacenstos Latvijā. Skaidrs, ka katrā grupā būs arī kāda no lielā četrinieka valstīm, līdz ar to tas būs augsta līmeņa turnīrs," par gaidāmo pasaules čempionāta kvalifikāciju izteicās Pētersons.

Kā ziņots, decembrī notikušajā pasaules čempionātā Latvijas florbola izlase izšķirošajā mačā par uzvaru apakšgrupā pārspēja spēcīgo Čehiju, kas nozīmēja, ka tika iegūts potenciāli vājāks pretinieks ceturtdaļfinālā. Tomēr sekojošajā mačā Latvija ar 2:4 piekāpās Vācijai un neizmantoja lielisko iespēju iekļūt starp četrām spēcīgākajām vienībām.

Turpinājumā Latvijas izlase uzvarēja pusfināla mačā par 5.-8.vietu, bet cīņā par piekto vietu ar 5:7 zaudēja Norvēģijas valstsvienībai.

Iepriekšējos trīs pasaules čempionātus Latvija bija noslēgusi tieši piektajā pozīcijā. Pēdējos divos no tiem komandu vadīja Parviainens.

Intervijā pasaules čempionāta laikā Parviainens atzina, ka divu gadu laikā starp pasaules čempionātiem Latvijas valstsvienībai bijušas tikai septiņas sagatavošanās posma dienas.

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli


Hokejs

Vairāk Hokejs


Basketbols

Vairāk Basketbols


Futbols

Vairāk Futbols


Teniss

Vairāk Teniss


Volejbols

Vairāk Volejbols


Motoru sports

Vairāk Motoru sports


Vieglatlētika

Vairāk Vieglatlētika


Riteņbraukšana

Vairāk Riteņbraukšana


Ziemas sports

Vairāk Ziemas sports


Citi

Vairāk Citi