Laika ziņas
Šodien
Daļēji saulains
Rīgā +17 °C
Daļēji saulains
Pirmdiena, 20. maijs
Venta, Salvis, Selva

Vasaras spēles sāk Riodežaneiro ziemā

Iespēju izbaudīt olimpisko atklāšanas ceremonijas atmosfēru izmantos ne visi Latvijas atlēti. Tās ir emocionālais lādiņš, bet arī nogurdinošs pasākums vairāku stundu garumā. Jau ierasts, ka nepiedalās sporta veidu pārstāvji, kuriem tuvākajās dienās ir jāstartē. Sportista karjeras laikā tā arī nevienu reizi atklāšanā nepiedalījās svarcēlājs Viktors Ščerbatihs, kaut arī viņam starts bija vēlāk, tāpēc tagad, esot jau trenera amatā, Viktors piekodinājis, lai viņu noteikti iekļaujot to skaitā, kuri soļos Marakanas stadionā.

Vieglatlēti treniņos jau skrien, met un lec, bet ne galvenajā stadionā. Rezerves stadions ir patālu no olimpiskā ciemata, pie armijas lidlauka. Vakara treniņa laikā ir dzirdams arī šāviņu troksnis un ik pa laikam virs galvas riņķo armijas helikopters. Latvijas cerības Lauras Ikaunieces-Admidiņas treneris Andis Austrups par savas audzēknes gatavību iesaka parunāt 13. augusta vēlā vakarā, kad sacensības jau būs beigušās. "Pa lielo rēķinu viss jau ir kārtībā. Tā jau ir katru reizi, ka kondīcijas augstākajā punktā izlien uz āru kāda sīka ķibele, bet tas ir tikai normāli. Pirms Londonas arī šķita, ka viss ir kārtībā, bet bija disciplīnas, kurās negaidījām, ka neies tā, kā cerēts."

Trešdienas pēcpusdienā Kopakabanas pirmajā rezerves laukumā vieglu treniņu aizvadīja pludmales volejbolisti Aleksandrs Samoilovs un Jānis Šmēdiņš. Nokļūšana treniņu vietā Šmēdiņam sanāca ar līkločiem, jo kopā ar Latvijas mediju koordinatori Maritu Vilciņu un ārsti Valdu Kuģi viņš iesēdās nepareizajā autobusā.

Rio ir ziema. Pussešos pēcpusdienā jau satumst, tāpēc mūsējie trenējas prožektoru gaismā. Pirmā spēle viņiem sāksies pusnaktī pēc vietējā laika. Tas tāpēc, ka visas spēles notiks tikai lielajā laukumā. Grafiks ir sastādīts no agra rīta līdz nakts stundai. Samoilovs pirms treniņa bija plānojis izpeldēties okeānā, taču ap to laiku jau vajadzēja meklēt džemperi vai sporta jaku, tāpēc šoreiz bija tikai "sausais" treniņš. "Pēc garā pārlidojuma jau neko nopietnu nevajag darīt. Galvenais ir izlocīt kājas un nedaudz pakustēties," skaidroja viens no treneriem Andris Šmēdiņš. Interesanti, ka Jānis pie tīkla ar kāju ievilktajā mini laukumā spēlēja pret Samoilovu vecāko, savukārt laukuma malā saspēlējās Šmēdiņš vecākais ar Sašu. Kopakabanas smiltis Latvijas pārim ir zināmas, jo te jau ir spēlēts.

Šosejas riteņbraucēji Aleksejs Saramotins un Toms Skujiņš sestdien pirmie uzsāks un pirmie arī beigs dalību olimpiādē, jo individuālajā distancē mūsējiem nav iedalītas starta vietas.

Otrdien Skujiņš un Saramotins izbrauca trases grūtāko posmu. Trīs reizes uzbrauca kalnā, par ko Latvijas Riteņbraukšanas federācijas (LRF) prezidents Igo Japiņš Rīgā grozīja galvu. "Nu baigais kalns, nu baigais…"

Visas žurnālista Māra Zemberga publikācijas no Rio lasiet piektdienas, 5. augusta, avīzē Diena!

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli

Vītoliņš: Šī bija mūsu labākā spēle turnīrā

Pret Slovākijas izlasi parādītais sniegums bijis labākais, kādu šajā turnīrā Latvijas hokejisti ir demonstrējuši, pēc uzvaras pasaules čempionāta mačā sarunā ar žurnālistiem sacīja valstsvienīb...

Hokejs

Vairāk Hokejs


Basketbols

Vairāk Basketbols


Futbols

Vairāk Futbols


Teniss

Vairāk Teniss


Volejbols

Vairāk Volejbols


Motoru sports

Vairāk Motoru sports


Vieglatlētika

Vairāk Vieglatlētika


Riteņbraukšana

Vairāk Riteņbraukšana


Ziemas sports

Vairāk Ziemas sports


Citi

Vairāk Citi