Laika ziņas
Šodien
Skaidrs
Rīgā +11 °C
Skaidrs
Piektdiena, 29. marts
Agija, Aldonis

Liepājas futbolisti otro maču pēc kārtas izglābjas pēdējā minūtē

Liepājas komanda sestdien pēdējā minūtē izglābās no zaudējuma Optibet Latvijas futbola virslīgas 16.kārtas spēlē.

Liepājnieki viesos cīnījās neizšķirti 2:2 (0:0) ar Jūrmalas "Spartaku", liedzot pretiniekiem panākt trešajā pozīcijā esošo "Valmieru".

Spēles pirmajā puslaikā "Liepājai" bija divas labas iespējas gūt vārtus, taču abas netika izmantotas. Vispirms Mārtiņš Ķigurs centās pārsist bumbu pāri Dāvim Ošam, taču "Spartaka" vārtsargs tvēra bumbu. Otrajā epizodē Ričarda Fraideja sitienu nobloķēja mājinieku aizsargs Ņikita Bērenfelds.

Jūrmalniekiem pirmajā puslaikā nebija bīstamu momentu, taču otrajā puslaikā tieši viņi atklāja rezultātu. 51.minūtē pēc Nemanjas Belakoviča piespēles no kreisās malas, bumbu bez apstādināšanas vārtos iesita Arjagners Smits.

"Spartaks" vadībā nostiprinājās mača 84.minūtē, kad uz maiņu nākušais bijušais "Liepājas" futbolists Romāns Mickevičs ar skaistu tālsitienu trieca bumbu tīklā un panāca 2:0. Tiesa, trīs minūtes vēlāk pēc cīņas ar Ošu "Spartaka" soda laukumā krita Dodo, un strīdīgā epizodē uz mājinieku vārtiem tika nozīmēts 11 metru soda sitiens.

Brazīlietis izpildīja pats savu nopelnīto "pendeli" un bija nekļūdīgs - 1:2. Pamatlaika pēdējā minūtē Jūrmalas komandai bija iespēja pielikt punktu uzvarai, taču bumba pēc Sergeja Jerjomenko soda sitiena norībināja "Liepājas" vārtu pārliktni.

Tāpat kā pagājušajā svētdienā Valmierā, arī šoreiz "Liepāja" pēdējā minūtē izglābās no zaudējuma. Otrā puslaika kompensācijas laika ceturtajā minūtē pēc centrējuma soda laukumā Eduards Tīdenbergs ar galvu nolika bumbu pa sitienam Artūram Karašauskam, kurš trieca to vārtos, panākdams 2:2.

"Spartaks" pēdējā mačā viesos ar 2:0 apspēlēja pastarīti "Tukums 2000"/TSS, bet pirms tam četrās grūtās spēlēs pēc kārtas izcīnīja divus neizšķirtus, divreiz zaudējot.

Vispirms ar 2:4 viesos tika zaudēts līderei 'Riga", tad mājās ar RFS un viesos ar "Ventspili" tika panākts 1:1 neizšķirts, bet priekšpēdējā kārtā cīņā par trešo vietu turnīra tabulā ar 2:3 savā laukumā tika zaudēts "Valmierai".

Tikmēr "Liepāja" pēc trim zaudējumiem pret "Metta", "Riga" un RFS pēdējos divos mačos spēlēja 1:1 savā laukumā ar "Ventspili" un viesos - ar "Valmieru".

Kamēr mājinieku galvenais vārtu guvējs Nemanja Belkovičs pēdējā laikā ir nedaudz pieklusis un ar deviņiem gūtajiem vārtiem dala otro vietu rezultatīvāko spēlētāju sarakstā ar Namdī Oforu no RFS, rezultatīvākais no liepājniekiem Ričards Fraidejs ar sešiem "goliem" ieņem septīto vietu.

Pirmā apļa savstarpējā spēle nenotika karantīnas dēļ Jūrmalas komandas rindās, spēli pārceļot uz 16.septembri, kas abām komandām dod iespēju tikt pie vēl trim punktiem, salīdzinot ar pārējiem konkurentiem.

Iepriekšējā sezonā trijās savstarpējās spēlēs (1:0, 1:0, 4:2) uzvarēja "Spartaks", vienā tika fiksēts neizšķirts (2:2).

Kārtas pirmajā mačā piektdien RFS savā laukumā uzvarēja "Metta" ar 5:1.

Vēl šajā kārtā svētdien līdere "Riga" mājās spēkosies ar turnīra tabulas pretpolā esošo "Tukums 2000"/TSS komandu, "Ventspils" pie sevis sagaidīs viesus no "Daugavpils" kluba , bet "Valmiera" savu līdzjutēju priekšā duelēsies ar "Jelgavu". 

Virslīgas līderpozīcijās ir izvirzījusies RFS, kam 16 cīņās iekrāti 40 punkti. Otrā ar 39 punktiem 14 mačos ir "Riga", bet trešo vietu ar 25 punktiem ieņem "Valmiera". 23 punkti 15 cīņās ir Jūrmalas "Spartakam", 20 punktus 15 dueļos iekrājusi "Ventspils", bet 15 punkti attiecīgi 15 mačos ir "Daugavpilij" un "Metta". "Liepājai" un Jelgavai" ir 14 punkti 15 cīņās, bet "Tukums 2000"/TSS 15 dueļos ticis pie četriem punktiem.

Šajā sezonā virslīgā startē desmit komandas, kas ir par vienu vairāk nekā pērn un par divām vairāk nekā aizpērn. Tāpat šosezon virslīgā leģionāru limits paaugstināts līdz astoņiem spēlētājiem. Tas nozīmē, ka laukumā vienlaicīgi jābūt vismaz trim asociācijā sagatavotiem spēlētājiem. Pērn limits bija pieci ārvalstu spēlētāji.

Tāpat kā daudzās citās valstīs pēc koronavīrusa pauzes virslīgas čempionāta reglamentā 2020.gada sezonā ir palielināts atļauto spēlētāju maiņu skaits no trim līdz piecām.

Trīs mēnešu piespiedu pauzes dēļ šosezon četru plānoto apļu vietā tiks aizvadīti trīs.

Pērn par Latvijas čempioni tika kronēta "Riga", bet savu pirmo trofeju kluba vēsturē ieguva RFS, kas uzvarēja valsts kausa izcīņā.

 

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli


Hokejs

Vairāk Hokejs


Basketbols

Vairāk Basketbols


Futbols

Vairāk Futbols


Teniss

Vairāk Teniss


Volejbols

Vairāk Volejbols


Motoru sports

Vairāk Motoru sports


Vieglatlētika

Vairāk Vieglatlētika


Riteņbraukšana

Vairāk Riteņbraukšana


Ziemas sports

Vairāk Ziemas sports


Citi

Vairāk Citi