Laika ziņas
Šodien
Apmācies
Rīgā +8 °C
Apmācies
Piektdiena, 29. marts
Agija, Aldonis

Beigas uz priecīgas nots: Futbola izlase gūst vēsturē pārliecinošāko uzvaru

Pārsteidzošs sniegums izbraukumā, tomēr pirmā uzvara Nāciju līgā nāca par vēlu, jo tabulā visi jau praktiski bija sarindojušies pa vietām. Latvijas futbola valstsvienība ciklu noslēdza godam, tomēr kopumā gads jāvērtē ar treknu mīnusa zīmi. Pundurvalstu grupā Latvija ieņēma vien trešo vietu, palaižot priekšā Fēru salas un Maltu

Andorai un Latvijai šis jau bija devītais savstarpējais duelis. Iepriekšējās trīs spēlēs rezultāts bija 0:0. Valstsvienības galvenais treneris Dainis Kazakevičs, salīdzinot ar Fēru spēli Daugavas stadionā, pamatsastāvā veica tikai vienu izmaiņu – Ritvara Rugina vietā balsta pussarga pozīcijā no diskvalifikācijas atgriezās Artūrs Zjuzins. Jau no paša spēles sākuma Latvijas futbolisti aktīvi apdraudēja Andoras vārtus. Tas bija neierasti mūsu izlasei, tomēr nesa tūlītēju rezultātu. Pašās pirmajās minūtēs tukšā vārtu stūrī netrāpīja Jānis Ikaunieks, bumbai atsitoties pret vārtu stabu, bet jau pēc īsa brīža izlases kapteinis Antonijs Černomordijs soda laukumā izcīnīja vietu un ar otro mēģinājumu atklāja rezultātu. Apņēmība uzreiz atmaksājās.

"Tāds bija arī plāns," pēc spēles atklāja Kazakevičs. "Sākām agresīvi un aktīvi, bija būtiski jau no pirmajām spēles minūtēm pārņemt iniciatīvu, lai neļautu pretiniekiem veidot pretspēli un nosist tempu. Tādēļ šis pirmais vārtu guvums, bez šaubām, bija ļoti vērtīgs."

Turpinājumā latvieši dominēja, veidojot neskaitāmus momentus, tomēr to aizēnoja notiekošais laukumā. Pēc nospēlētām nieka 15 minūtēm abu komandu futbolisti bija sakrājuši piecas dzeltenās kartītes. Andoras izlase ir zināma kā netīri spēlējoša. Ja rezultāts būs nelabvēlīgs un spēles liktenis izšķirts, andorieši nekautrēsies ielidot kājās un nogāzt pretiniekus. Brīdinājumus mača gaitā saņēma Latvijas valstsvienības treneri Māris Smirnovs un Kazakevičs, kuri laukuma malā oponēja tiesnesim par Andoras rupjo spēli. Iespējamajām provokācijām "Iespējams, emocijās kādam pietrūka savaldīšanās, bet kopumā nepadevāmies provokācijām un neļāvām pretiniekiem nosist spēles tempu, kas arī vainagojās ar vārtu guvumiem," teica Kazakevičs.

Vārtu birums sākās otrajā puslaikā, kad 13 minūšu laikā Latvija no 1:0 panāca 4:0. Divas iespējas vārtu guvumos pārvērta Jānis Ikaunieks, bet 11 metru soda sitienu realizēja Vladislavs Gutkovskis. Teorētiski pendeli arī varēja izpildīt Ikaunieks, kurš tādējādi varētu būt kļuvis par pirmo Latvijas izlases futbolistu kopš 1937. gada, kurš guvis "hat-trick". Viņš pēc tam tika nomainīts. Pēdējo naglu Andoras zārkā iesita 19 gadu vecais Raimonds Krollis. Metta audzēknis kļuva par pirmo kluba futbolistu, kurš guvis vārtus izlasē. Beidzot Kazakevičs varēja pasmaidīt, jo bija izcīnīta pirmā uzvara Nāciju līgā, turklāt atkārtoti lielākā Latvijas futbola vēsturē. Ar piecu vārtu pārsvaru izlase vēl bija divreiz uzvarējusi Lietuvu un vienreiz Gibraltāru. 

Treneris neslēpa prieku preses konferencē, bet labais sniegums nāca par vēlu. "Turnīra tabulā neesam tur, kur gribētu būt. Domāju, ka ir dziļāks apstākļu kopums. Pirmkārt, tieši laika trūkums, jo domāju, ka šodien komanda bija krietni gatavāka spēlei pret Andoru nekā pirmajā spēlē. Uzvara komandai ļaus sajust zināmu pārliecību, jo, lai arī Andoras izlase nav pati spēcīgākā pretiniece, mums šeit vienmēr ir klājies grūti un ne tikai mums. Ceru, ka tas būs labs dzinulis nākamajiem soļiem un mēs ar savu spēli un rezultātu nākamā gada griezumā daudz biežāk spēsim priecēt."

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli


Hokejs

Vairāk Hokejs


Basketbols

Vairāk Basketbols


Futbols

Vairāk Futbols


Teniss

Vairāk Teniss


Volejbols

Vairāk Volejbols


Motoru sports

Vairāk Motoru sports


Vieglatlētika

Vairāk Vieglatlētika


Riteņbraukšana

Vairāk Riteņbraukšana


Ziemas sports

Vairāk Ziemas sports


Citi

Vairāk Citi