Laika ziņas
Šodien
Daļēji saulains
Rīgā +18 °C
Daļēji saulains
Pirmdiena, 20. maijs
Venta, Salvis, Selva

Futbolisti darbu ārzemēs visbiežāk atrod ar pazīšanos

Lēruma nianšu summa nosaka, vai futbolista gaitas ārzemju klubos būs sekmīgas vai ne. Lieku reizi to apliecina vienīgā Latvijas futbolista Eiropas topa līgās Artjoma Rudņeva piemērs. Teicama debijas sezona, kurā viņa pārstāvētais Hamurger SV ieguva augstu vietu Vācijas bundeslīgā un arī pats uzbrucējs spēlējis rezultatīvi.

Ar to bija par maz, lai nākamā sezona būtu tikpat sekmīga - atstāšana uz soliņa Hamburgā, izīrēšana Hannoverei, kas bija gatava daugavpilieti arī nopirkt pavisam. Tagad atgriezies HSV klubā, bet treneris Mirko Slomka, kurš augstu vērtēja Rudņeva talantu, pēc nesekmīgā sezonas starta ticis atlaists, un nu Artjoma nākotne klubā atkal ir miglā tīta.

Diez vai ir vēl kāds cits sporta veids, kurā tik liela nozīme ir savstarpējiem sakariem. Bez Garija Džonsona kontaktiem diez vai virkne Latvijas futbolistu gadsimtu mijā pavērtu sev durvis uz Angliju. Ne jau viņu kvalitātes dēļ, bet tāpēc, ka līdz tam angļu klubi Latvijas futbola tirgu vienkārši nepētīja. Pēc Pahara un Co - tas mainījās. Tāpat Andris Vaņins ar lielisku sniegumu Šveices čempionātā nopelnīja Alpu zemes klubu vadītāju uzmanību pārējiem Latvijas futbolistiem.

Futbolā vidējā līmenī ir milzīga konkurence, daudz spēkos līdzīgu futbolistu, tāpēc labos ārzemju klubos mūsu futbolistiem izdodas tikt pārsvarā ar pazīšanos. Piemēram, Edgars Gauračs netika pie vārda Krievijas 1. līgā Maskavas Torpedo, bet Naura Bulvīša sekmīgais sniegums Šveices Aarau pavēra rēzeknietim iespēju tikt šajā klubā. Vitālijs Maksimenko, pateicoties Mariana Pahara sakariem, tika Braitonas Albion. Arī Valērijs Šabala ticis izīrēts Kipras Anarthosis gan jau ne bez tur iepriekš spēlējušā Pahara rekomendācijām. Polijā pirms Rudņeva spēlēja maz Latvijas futbolistu, bet pēc Artjoma uguņošanas Poznaņas Lech kreklā mūsējo tur ir ka biezs. Pirmdien Eduardu Višņakovu vasarā iegādājušais Hožuvas Ruch klubs veica medicīniskās pārbaudes pussargam Aleksandram Fertovam. Un tā tālāk, un tā joprojām.

Visu Iļjas Poļskova rakstu Pa iestaigātām takām par Latvijas futbolistiem ārzemju klubos lasiet trešdienas, 17.septembra, laikrakstā Diena!


Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli

Vītoliņš: Šī bija mūsu labākā spēle turnīrā

Pret Slovākijas izlasi parādītais sniegums bijis labākais, kādu šajā turnīrā Latvijas hokejisti ir demonstrējuši, pēc uzvaras pasaules čempionāta mačā sarunā ar žurnālistiem sacīja valstsvienīb...

Hokejs

Vairāk Hokejs


Basketbols

Vairāk Basketbols


Futbols

Vairāk Futbols


Teniss

Vairāk Teniss


Volejbols

Vairāk Volejbols


Motoru sports

Vairāk Motoru sports


Vieglatlētika

Vairāk Vieglatlētika


Riteņbraukšana

Vairāk Riteņbraukšana


Ziemas sports

Vairāk Ziemas sports


Citi

Vairāk Citi