Laika ziņas
Šodien
Viegls lietus
Rīgā +8 °C
Viegls lietus
Piektdiena, 29. marts
Agija, Aldonis

Ģirģena komandā iekļautajam Vaņinam nav atbilstošas kvalifikācijas LFF sporta direktora amatam

Latvijas Futbola federācijas (LFF) prezidenta amata kandidāta Sanda Ģirģena komandā iekļautajam ilggadējam valstsvienības vārtsargam Andrim Vaņinam nav atbilstošas kvalifikācijas, lai viņš varētu ieņemt federācijas sporta direktora amatu, izpētīja portāls Diena.lv.

Jau šajā piektdienā notiks LFF prezidenta vēlēšanas, uz organizācijas vadītāja amatu esot diviem pretendentiem – Latvijas Telpu futbola asociācijas (LTFA) prezidentam Vadimam Ļašenko un Latvijas Republikas iekšlietu ministram Sandim Ģirģenam (KPV LV).

Ļašenko izvirzīja 103 no 137 federācijas biedriem, bet Ģirģena pieteikums sākotnēji tika atzīts par neatbilstošu, to apstiprinot vien pēc LFF Apelāciju komisijas lēmuma. Ļašenko jau nosaucis pilnu valdes sastāvu, ko vēlētos redzēt savā komandā, bet Ģirģens pagājušās nedēļas beigās paziņoja pirmos divus savas topošās komandas pārstāvjus – ja viņu ievēlēs par LFF prezidentu, organizācijas ģenerālsekretāra amatā iekšlietu ministrs apņēmies piesaistīt bijušo Latvijas izlases pussargu Juri Laizānu, bet sporta direktora amatu varētu ieņemt pašreizējais valstsvienības vārtsargs Andris Vaņins.

Tomēr Vaņins nekvalificējas LFF sporta direktora postenim, liecina Diena.lv rīcībā esošais amata apraksts, ko izstrādājusi Starptautiskā Futbola federāciju asociācija (FIFA). 

Tas nosaka, ka sporta direktoram jābūt plašām zināšanām par valsts futbolu, viņam jābūt bijušajam spēlētājam, ar pieredzi kā trenerim, jābūt augstākās kategorijas trenera diplomam, zināšanām futbola izglītībā un vairākām citām prasmēm.

Latvijā augstākā ir Pro UEFA kategorijas trenera licence, kam tālāk seko A-UEFA, B-UEFA un C-LFF licences. Tomēr sporta direktora amata pretendents Vaņins šobrīd vien mācās, lai iegūtu zemākās jeb C-LFF kategorijas licenci, vārtsargs atklāja intervijā žurnāla Sporta Avīze jūlija numuram, kas iznāks šonedēļ.

"Divus mēnešus sēžot mājās, sāku mācīties Latvijas Futbola federācijas treneru C kategorijai. Forši, man patīk! Uzzinu daudz interesantu lietu. Paralēli mācos arī par vārtsargu treneri. Mācības notiks līdz augustam, un diploms būs kabatā," vēl pirms publiska paziņojuma par iekļaušanos Ģirģena komandā teica Vaņins, stāstot, ka, atsākoties futbola sezonai pēc pandēmijas radītās krīzes, viņam būs grūtāk mācīties licencei, varbūt nāksies izlaist atsevišķas sesijas, bet federācija tik un tā sūtīs mājasdarbus un video, ko spēlētājs apņēmies apgūt. "Kā aktīvam futbolistam laika mācīties nebija, lai gan sen jau gribēju to darīt. Pēdējos pāris mēnešos tas parādījās un sapratu – ir jāizglītojas."

No 2012. gada decembra līdz šī gada sākumam LFF sporta direktora amatu ieņēma Dainis Kazakevičs, kurš pašlaik apstiprināts par nacionālās izlases galveno treneri. Kazakevičam atstājot amatu, sporta direktora pienākumu aprakstā veiktas nelielas izmaiņas.

Kā pirms pusotras nedēļas video intervijā portālam Delfi skaidroja LFF ģenerālsekretārs Edgars Pukinsks, šobrīd izveidots izlašu departaments, ko vadīs vīriešu izlases galvenais treneris ar uzdevumu nodrošināt futbola filozofijas ieviešanu un uzraudzību pilnā piramīdā no nacionālās izlases līdz bērnu un jauniešu futbolam, bet sporta direktors būs futbola departamenta vadītājs, atbildot par sacensībām, attīstību, sieviešu futbolu un treneru izglītību. Kā toreiz atklāja Pukinsks, galvenais kandidāts uz sporta direktora amatu jau ilgstoši ir šobrīd Izglītības nodaļas vadītāja posteni ieņemošais Jurijs Andrejevs, bet Covid-19 krīze pārrunas ar viņu ievilka par trim mēnešiem.

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli


Hokejs

Vairāk Hokejs


Basketbols

Vairāk Basketbols


Futbols

Vairāk Futbols


Teniss

Vairāk Teniss


Volejbols

Vairāk Volejbols


Motoru sports

Vairāk Motoru sports


Vieglatlētika

Vairāk Vieglatlētika


Riteņbraukšana

Vairāk Riteņbraukšana


Ziemas sports

Vairāk Ziemas sports


Citi

Vairāk Citi