Laika ziņas
Šodien
Skaidrs
Rīgā +11 °C
Skaidrs
Otrdiena, 30. aprīlis
Liāna, Lilija

Gorkšs noslēdz karjeru Latvijas izlasē

Ilggadējais Latvijas futbola izlases kapteinis Kaspars Gorkšs pirmdien paziņoja par karjeras beigšanu valstsvienībā.

"Pēc ilgām un smagām pārdomām, sarežģītām un emociju pilnām sarunām ar saviem bērniem un sev tuviem cilvēkiem es esmu nolēmis, ka ir pienācis laiks pielikt punktu savai spēlētāja karjerai Latvijas izlasē. Šis nav impulsīvs lēmums, bet gan radies ilgu un izsvērtu pārdomu rezultātā," sociālajā tīklā Facebook pirmdien vēstīja Gorkšs.

Viņš karjeru Latvijas izlasē sāka 2005.gadā ar spēli pret Taizemes izlasi, bet pēdējo maču aizvdīja šī gada oktobrī pret Fēru salām.

"Jūtos patiesi priviliģēts, jo valsts izlasē esmu spēlējis 12 gadus, aizvadijis 89 spēles, guvis piecus vārtus. Spēlēt valsts izlasē bija mans bērnības lielākais sapnis. Tagad tas ir arī mans lielākais futbolista karjeras sasniegums," norādījis Gorkšs, kurš nav slēpis, ka nākamajā gadā pretendēs uz Latvijas Futbola federācijas (LFF) prezidenta amatu.

"Futbols ir mana mīlestība un dzīve, savukārt šī mana lēmuma galvenais mērķis ir vairāk uzmanības veltīt futbolam, tikai jau citā kvalitātē un kapacitātē. Esmu pieteicis savu kandidatūru un nopietni gatavojos LFF prezidenta amata vēlēšanām, kuras notiks 2018. gada pavasarī. Gatavojoties šim izaicinājumam, esmu iestājies UEFA mācību programmā, kura specifiski izstrādāta elites futbolistiem lai attīstītu savas iemaņas futbola administrācijā un karjeras laikā gūto pieredzi izmantotu futbola attīstībai Latvijā," norādījis futbolists, kurš šosezon spēlēja Riga komandā SynotTip virslīgā.

"No sirds gribu teikt paldies saviem treneriem, kuri mani deva iespēju spēlēt futbolu, saviem komandas biedriem, kuri pacieta mani gan uz laukuma, gan ārpus tā. Saviem tuviniekiem, kuri pārdzīvoja kopā ar mani un bija ar mani gan kopējos priekos, gan smagos mirkļos un ziedoja savu enerģiju un pacietību, lai atbalstītu mani. Visiem pārējiem, kuri sekoja manām gaitām un atbalstīja mani visus šos 12 gadus," rakstīja Gorkšs.

Gorkšs 2015./16.gada sezonu pavadīja Čehijas augstākās līgas klubā Prāgas Dukla, kam pievienojās pēc pāris mēnešu līguma Grieķijas komandā Iraklijas Ergotelis. Savukārt pērn jūlijā viņš noslēdza līgumu ar tā brīža Latvijas čempioni Liepāja, kas sezonas noslēgumā palika bez medaļām.

Pirms spēlēšanas Dukla un Ergotelis vienībās Gorkšs kopš 2007.gada bija pārstāvējis tikai Anglijas komandas - Londonas Queens Park Rangers (QPR), Reading, Blackpool, Vulverhemptonas Wanderers un Kolčesteras United. Karjeras sākuma posmā Gorkšs spēlēja Latvijas komandās Auda un Ventspils, kā arī Zviedrijas vienībās Vekšes Osters un Sēderteljes Assyriska.

 

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli


Hokejs

Vairāk Hokejs


Basketbols

Vairāk Basketbols


Futbols

Vairāk Futbols


Teniss

Vairāk Teniss


Volejbols

Vairāk Volejbols


Motoru sports

Vairāk Motoru sports


Vieglatlētika

Vairāk Vieglatlētika


Riteņbraukšana

Vairāk Riteņbraukšana


Ziemas sports

Vairāk Ziemas sports


Citi

Vairāk Citi