Laika ziņas
Šodien
Skaidrs
Rīgā +15 °C
Skaidrs
Ceturtdiena, 28. marts
Ginta, Gunda, Gunta

Kazakevičs: Lielākā daļa kvalifikācijas turnīra komandu mums ir pietiekami labi zināmas

Lielākā daļa Pasaules kausa kvalifikācijas Eiropas zonas G grupas komandu mums ir pietiekami labi zināmas, Latvijas valstsvienības galveno treneri Daini Kazakeviču citē Latvijas Futbola federācijas (LFF) preses dienests.

Jau ziņots, ka Latvijas vīriešu futbola izlase 2022.gada Pasaules kausa kvalifikācijas Eiropas zonas G grupā tiksies ar Nīderlandi, Turciju, Norvēģiju, Melnkalni un Gibraltāru.

Nīderlande tika ielozēta no pirmā groza, Turcija - no otrā, Norvēģija - no trešā, Melnkalne - no ceturtā un Gibraltārs - no sestā.

"Mums šī ir izaicinājumiem pilna apakšgrupa, kurā ir interesants balanss starp kolektīvi spēcīgām komandām un vienībām ar spilgtiem individuālajiem līderiem," tūlīt pēc izlozes sarunā ar LFF preses dienesta pārstāvi teica treneris.

"Lielākā daļa šo komandu mums ir pietiekami labi zināma, jo pēdējo gadu laikā mūsu ceļi krustojušies ar šīm komandām gan oficiālās, gan pārbaudes spēlēs."

Kazakevičs uzsver, ka šī ir lieliska grupa Latvijas spēlētāju iespējai apliecināt sevi un komandas izaugsmei.

Par grupas favorītiem Latvijas izlases galvenais treneris uzskata nīderlandiešus.

"Viņiem tomēr ir izaugusi tiešām laba spēlētāju paaudze, viņiem noteikti ir visaugstākie mērķi. Tai pat laikā arī pārējās komandas ir pietiekami spēcīgas un mēģinās ar viņiem konkurēt," viņš prognozē.

"Mūsu uzdevums ir būt konkurētspējīgiem katrā spēlē, neskatoties uz pretinieka spēlētprasmi. Mums jācenšas iepriecināt savus līdzjutējus gan ar kvalitatīvu sniegumu, gan ar nopelnītiem punktiem. Arī spēlēs pret nosacīti augstāka ranga pretiniekiem," par mērķiem turnīrā saka Kazakevičs.

Ar Melnkalnes izlasi Latvija spēlēja pavisam nesen - šī gada oktobrī, pārbaudes mačā Podgoricā pielijušā laukumā cīnoties neizšķirti - 1:1.

"Domāju, ka nākamā gada dueļos abu komandu sastāvi diezgan krasi atšķirsies no tiem, kādus redzējām nesenajā pārbaudes spēlē," domā treneris. "Oktobra mačs varbūt nedaudz izgaismoja komandu spēles stilu un tendences, cik nu to ļāva laukums, kāds bija tajos laika apstākļos, bet optimālie sastāvi abām komandām būs diezgan atšķirīgi."

Latvijai šajā grupā ir jātiekas ar Turciju, kas pēc Latvijas valsts neatkarības atjaunošanas ne reizes nav pārspējusi mūsu valstsvienību un panākums divu maču summā pār kuru Latvijai sniedza dalību vienīgajā tās vēsturē Eiropas čempionāta finālturnīrā.

"Nianses šiem mačiem kļūs skaidras pēc tam, kad zināsim konkrētus spēļu norises laikus un apstākļus, piemēram, vai izdosies izbaudīt to atmosfēru, kāda parasti ir Turcijas izlases mājas spēlēs," par šo pretinieku saka treneris."

"Skaidrs, ka vēsturiski esam bijuši turkiem neparocīgs pretinieks. Mūsu uzdevums būs šo tradīciju turpināt. Šobrīd gaidām kalendāru un turpināsim gatavošanos spēlēm."

Latvijas izlase pirms izlozes bija piektajā no sešiem groziem kopā ar Armēniju, Kipru, Fēru salām, Azerbaidžānu, Igauniju, Kosovu, Kazahstānu, Lietuvu un Andoru, tādējādi šīs valstis pašmāju valstsvienībai nevarēja tikt ielozētas pretiniekos.

2022.gada Pasaules kausa kvalifikācijas sākums paredzēts nākamā gada 24.martā.

Eiropas zonā izlases sadalītas pa desmit apakšgrupām - piecās pa piecām izlasēm un piecās pa sešām izlasēm. Pasaules kausa finālturnīram kvalificēsies desmit grupu uzvarētājas, bet "play-off" kārtā piedalīsies desmit otro vietu ieguvējas un divas labākās UEFA Nāciju līgas komandas, kas apakšgrupās būs ārpus labāko divnieka.

Izslēgšanas turnīrā 12 izlases tiks sadalītas trīs "play-off" zaros, kur 2022.gada martā tiks noskaidrotas vēl trīs finālturnīra dalībnieces.

2022.gada Pasaules kausa finālturnīrs norisināsies Katarā, un karsto laikapstākļu dēļ turnīrs tiks izspēlēts ziemā no 21.novembra līdz 18.decembrim.

2022.gadā Katarā notiks pēdējais Pasaules kausa finālturnīrs, kurā piedalīsies 32 komandas. 2026.gada turnīrā, kuru uzņems Kanāda, Meksika un ASV, piedalīsies 48 izlases.

Gatavošanās Pasaules kausa finālturnīram nav iztikusi bez starpgadījumiem, piemēram, rīkotāji tiek vainoti korupcijā, lai iegūtu tiesības uz četrgades vērienīgākā sporta notikuma organizēšanu. Tāpat Katara saņēmusi kritiku no cilvēktiesību aizsardzības organizācijām par darbaspēka sliktajiem apstākļiem.

Pašreizējā pasaules čempione ir Francija, kas fināla Krievijā ar 4:2 pārspēja Horvātiju. Trešo vietu ieņēma Beļģija, kas ar 2:0 pieveica Angliju.

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli


Hokejs

Vairāk Hokejs


Basketbols

Vairāk Basketbols


Futbols

Vairāk Futbols


Teniss

Vairāk Teniss


Volejbols

Vairāk Volejbols


Motoru sports

Vairāk Motoru sports


Vieglatlētika

Vairāk Vieglatlētika


Riteņbraukšana

Vairāk Riteņbraukšana


Ziemas sports

Vairāk Ziemas sports


Citi

Vairāk Citi