Laika ziņas
Šodien
Apmācies
Rīgā +9 °C
Apmācies
Piektdiena, 29. marts
Agija, Aldonis

Kazakevičs: Tas, kas neizdevās pirmajās spēlēs, jākompensē nākamajās

To, kas Latvijas vīriešu futbola izlasei neizdevās pirmajās divās Nāciju līgas D ceturtās grupas spēlēs, ir jākompensē nākamajos dueļos, svētdien pēc otrā neizšķirta pie valstsvienības stūres preses konferencē teica galvenais treneris Dainis Kazakevičs.

Jau ziņots, ka Latvijas vīriešu futbola izlase svētdien UEFA Nāciju līgas D pirmās grupas otrajā duelī viesos spēlēja neizšķirti 1:1 (1:1) ar Maltu.

Vienīgos vārtus Latvija guva pirmajā puslaikā, kad pretinieku futbolists ieraidīja bumbu savā "cietoksnī".

"Ņemot vērā pretinieku spējas, pirms šīm divām spēlēm, man šķita, ka mēs uzbrukumā izskatīsimies kvalitatīvāk," pēc otrā neizšķirta teica Kazakevičs. 

Speciālists arī kliedēja visas atrunas, kas spēlētājiem varētu būt par laukuma kvalitāti un nepareizo "buču" izvēli. Kazakevičs norādīja, ka jau pirms abu komandu spēles vienā no treniņiem izdevies piefiksēt, ka laukums krasi atšķiras sausā un mitrā stāvoklī, tomēr šis aspekts nav bijis uzvaras vērtē.

Latvijas izlasei pirmās Nāciju līgas spēles ar Andoru uzbrukuma līnijā nācās ieviest pamatīgas korekcijas, jo sarkanās kartītes dēļ duelī ar Maltu piedalīties nevarēja Vladislavs Gutkovskis, savukārt Robertam Uldriķim uz Maltu doties neļāva viņa Šveices superlīgas klubs "Sion". Šo iemeslu dēļ izsaukumu uz izlasi pirmo reizi izpelnījās Raimonds Krollis, kurš laukumā devās sākumsastāvā.

"Domāju, ka ikviens pirms šī mača bija labi informēts par mūsu situāciju uzbrukuma līnijā, tāpēc uz izlasi arī tika izsaukts Krollis, kuram devām iespēju sākumsastāvā. Nometnes pirmo daļu Dāvis [Ikaunieks] bija traumēts, taču tās otrajā pusē viņš jau aizvadīja pilnvērtīgus treniņus, un mēs sapratām, ka šobrīd viņš vēl nav gatavs aizvadīt visu spēli. Tā bija apzināta maiņa," par futbolistu maiņu, kurā Krolli 62.minūtē nomainīja Ikaunieks, teica treneris.

"Tai pat laikā cerējām uz viņa [Ikaunieka] kvalitātēm spēles otrajā pusē, ņemot vērā, ka Maltas aizsargi jau bija paguruši. Ar viņa iznākšanu laukumā mēs gaidījām, ka uzbrukumā izdosies saasināt spēli."

Kazakevičs arī neslēpa, ka nav īpaši izbrīnīts par komandas sniegumu uzbrukumā, tomēr neslēpa, ka gaidījis lielāku un ātrāku progresu. Tāpat viņš nenoliedza, ka futbolisti "presingā" aktīvāk varēja nospēlēt gan pirmā puslaika otrajā pusē, gan mača galotnē.

Treneris arī uzsvēra, ka nākotnē ir jābūt pacietīgiem, bet pamatsastāvā jāsāk iespēlēt gados jaunāki futbolisti.

"Divi punkti pēc divām spēlēm ir slikts rezultāts," piebilda treneris. "Gatavosimies nākamajai nometnei, kurā mums arī būs duelis ar Fēru salām. Es uzskatu, ka šīs izlases būtībā spēkos ir līdzīgas, un mums ir visas iespējas uzvarēt."

"Tas, kas mums neizdevās pirmajās divās spēlēs, ir jākompensē nākamajās."

D līgas pirmajā grupā pēc divām spēlēm līdere ar sešiem punktiem ir Fēru salu izlase, tālāk ar diviem punktiem seko Latvija, bet pa punktam ir Maltai un Andorai.

Latvijas valstsvienība Nāciju līgas D pirmās grupas pirmajā mačā ceturtdien stadionā "Daugava" spēlēja neizšķirti 0:0 ar Andoru, kamēr Malta savā pirmajā turnīra mačā ar 2:3 pašā spēles izskaņā kapitulēja Fēru salām.

Abas izlases iepriekš savā starpā tikās 2012.gada Eiropas čempionāta kvalifikācijā, kad abās spēlēs ar 2:0 uzvarēja Latvija. Deviņdesmitajos gados divās no trim savstarpējām spēlēm uzvarēja Malta.

Latvija FIFA rangā ieņem 137.vietu, bet Malta atrodama 184.pozīcijā.

Nāciju līgas D pirmās grupas uzvarētāja nodrošinās vietu nākamās sezonas C līgā jeb pēc spēka trešajā līmenī. D līgā spēlē Eiropas vājākās izlases.

Otrā spēle Nāciju līgā septembrī būs arī pēdējā Latvijas valstsvienībai, bet 7.oktobrī plānots pārbaudes mačs ar Melnkalnes izlasi. Trīs dienas vēlāk jau Nāciju līgā izbraukumā jātiekas ar Fēru salām, bet 13.oktobrī Latvijā viesosies Maltas izlase.

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli


Hokejs

Vairāk Hokejs


Basketbols

Vairāk Basketbols


Futbols

Vairāk Futbols


Teniss

Vairāk Teniss


Volejbols

Vairāk Volejbols


Motoru sports

Vairāk Motoru sports


Vieglatlētika

Vairāk Vieglatlētika


Riteņbraukšana

Vairāk Riteņbraukšana


Ziemas sports

Vairāk Ziemas sports


Citi

Vairāk Citi