Laika ziņas
Šodien
Skaidrs
Rīgā +14 °C
Skaidrs
Otrdiena, 30. aprīlis
Liāna, Lilija

Mums labvēlīgi draudi: Latvijas futbolisti uzņem Islandi

Spēcīgs pretinieks, kura vēlme kontrolēt gaidāmās cīņas gaitu ir izdevīga Latvijas futbola izlasei. Piektdien pulksten 21.45 Skonto stadionā Rīgā Mariana Pahara vadītā komanda aizvadīs Euro 2016 kvalifikācijas otro maču, uzņemot Islandi, piektdien vēsta laikraksts Diena.

Islande ir iespējami spēcīgākais pretinieks, kāds Latvijai grupā varēja patrāpīties no piektā groza. Iepriekšējā kvalifikācijas ciklā Islande iekļuva play-off stadijā, paliekot soli no debijas Pasaules kausa finālturnīrā. Divu spēļu summā ar 0:2 tika atzīts Horvātijas pārākums (0:0 un 0:2). FIFA pasaules rangā Islande, kuras viens no diviem galvenajiem treneriem ir Latvijai labi pazīstamais zviedrs Larss Lāgerbeks (vadīja zviedrus Euro 2004 kvalifikācijā), pelnīti ieņem augsto 34. vietu, bet EČ grupu izlozē tiek ņemts vērā nacionālo čempionātu UEFA rangs, kurā Islande ir diezgan zemu. Komandas patieso spēku tas neatspoguļo, jo gandrīz visi Islandes izlases futbolisti maizi pelna labos ārzemju čempionātos: Anglijas un Krievijas premjerlīgā, Nīderlandes, Itālijas, Spānijas un Skandināvijas valstu augstākajās līgās.

EČ kvalifikācijas A grupas pirmajā kārtā Islande mājās ar 3:0 "sasita" turkus. Pēc tāda panākuma viņi Latvijā ieradās ar lielisku pārliecību par saviem spēkiem. Treneru korpuss nemaz neslēpj, ka islandiešu vēlme spēlēt Rīgā ar pirmo numuru ir izdevīga mājiniekiem, kuri turklāt ļoti labi ierobežo pretiniekus vārtu gūšanas iespēju radīšanā.

Islandes izlase rēķinās, ka nebūs viegli uzlauzt Latvijas izlases blīvo aizsardzību, kas nav zaudējusi vārtus jau pēdējās četrās spēlēs, tāpēc gatavojas būt pacietīgi un spiedienu «audzēt» pakāpeniski, īpaši uzmanīgi spēlējot mača sākumā. "Neesam droši, kas mājiniekiem izies sākumsastāvā, taču nepievēršam uzmanību individuāli spēlētājiem, bet gan vērtējam visas komandas spēles stilu. Nedomāju, ka rītdienas mačā tiksim īpaši pārsteigti," ceturtdien preses konferencē teica Lāgerbeks.

Visu Iļjas Poļakova rakstu Mums labvēlīgi draudi lasiet piektdienas, 10.oktobra, laikrakstā Diena!


Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli


Hokejs

Vairāk Hokejs


Basketbols

Vairāk Basketbols


Futbols

Vairāk Futbols


Teniss

Vairāk Teniss


Volejbols

Vairāk Volejbols


Motoru sports

Vairāk Motoru sports


Vieglatlētika

Vairāk Vieglatlētika


Riteņbraukšana

Vairāk Riteņbraukšana


Ziemas sports

Vairāk Ziemas sports


Citi

Vairāk Citi