Laika ziņas
Šodien
Skaidrs
Rīgā +6 °C
Skaidrs
Svētdiena, 5. maijs
Ģederts, Ģirts

papildināts (16:05) - Neveiksmīgi spēlējošā AC Milan šķiras no galvenā trenera Alegri

Titulētais Itālijas A sērijas čempionāta futbola klubs AC Milan, kas šosezon demonstrē vāju sniegumu, pirmdien no amata atbrīvojis galveno treneri Masimiljano Alegri.

Iepriekš pats Alegri izteicās, ka savu darbu pametīs pēc šīs sezonas, tomēr pēc svētdien piedzīvotā kārtējā zaudējuma, kad AC Milan viesos ar 3:4 piekāpās pieticīgajai Sassuolo komandai, viņam darbs uzteikts.

Pēc svētdienas zaudējuma treneri publiski kritizēja kluba izpilddirektore Barbara Berluskoni, izsakoties, ka pārmaiņas komandā ir nepieciešamas steidzamā kārtā.

Līdzās Alegri darbs uzteikts arī viņa palīgiem. Komandu pagaidām vadīs kluba treneru korpusā kopš 2001.gada strādājušais Mauro Tasoti.

Pašlaik 46 gadus vecais Alegri Milānas klubam pievienojās 2010.gadā, turklāt savā pirmajā sezonā aizveda to līdz Itālijas čempionu titulam. Tajā pašā sezonā viņš tika atzīts par čempionāta labāko treneri.

Pirms tam Alegri strādāja arī ar Cagliari un Sassuolo komandām, bet kā futbolists pārstāvējis tādus klubus kā Livorno un Napoli.

Šobrīd čempionāta kopvērtējumā AC Milan ar 22 punktiem 19 spēlēs ieņem 11.vietu. Komanda spējusi pārvarēt UEFA Čempionu līgas grupu turnīru, bet astotdaļfinālā to gaida duelis ar Spānijas klubu Madrides Atletico.

Tikmēr cita Itālijas A sērijas komanda Livorno pirmdien pavēstīja par galvenā trenera Davides Nikola atlaišanu. Sestdien Livorno ar 0:3 piekāpās Parma futbolistiem, ciešot septīto zaudējumu pēdējos astoņos mačos. Līdz ar to A sērijā kopā šosezon darbu zaudējuši jau astoņi treneri.

Kā spēlētājs Nikola aizvadīja vienu sezonu A sērijā, bet trenera amatā viņš pagājušajā sezonā ar Livorno uzvarēja B sērijas čempionātā, kvalificējoties spēcīgāko komandu sabiedrībai.

Nikolas aizvietotāju Livorno komanda vēl nav paziņojusi, bet par tādu tiek uzskatīts Atilio Peroti, kurš vienību trenējis arī iepriekš.

Čempionāta kopvērtējumā Livorno ar 13 punktiem ieņem priekšpēdējo, 19.vietu. Tikpat punktu ir arī kopvērtējuma lejasgalā esošajai Catania komandai.

Pievienotas pēdējās četras rindkopas

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli


Hokejs

Vairāk Hokejs


Basketbols

Vairāk Basketbols


Futbols

Vairāk Futbols


Teniss

Vairāk Teniss


Volejbols

Vairāk Volejbols


Motoru sports

Vairāk Motoru sports


Vieglatlētika

Vairāk Vieglatlētika


Riteņbraukšana

Vairāk Riteņbraukšana


Ziemas sports

Vairāk Ziemas sports


Citi

Vairāk Citi