Laika ziņas
Šodien
Skaidrs
Rīgā +19 °C
Skaidrs
Sestdiena, 21. septembris
Matīss, Modris, Mariss

papildināts (17:36) - Virslīgas medaļnieki Skonto un Daugavpils Daugava nesaņem licences startam jaunajā sezonā

Spēcīgās Rīgas "Skonto" un Daugavpils "Daugava" komandas nav saņēmušas licences dalībai jaunās sezonas Latvijas "SMScredit.lv Virslīgas" futbola čempionātā, piektdien apstiprinājusi Latvijas Futbola federācija (LFF).

Šis lēmums nozīmē, ka pagājušās sezonas virslīgas otrajam un trešajam spēcīgākajam klubam nav tiesību startēt gaidāmās sezonas čempionātā. Komandām piecu dienu laikā (līdz 14.martam) ir tiesības iesniegt apelāciju, ko pēc tam izskatītu LFF Apelācijas komisija priekšsēdētāja Kārļa Villeruša vadībā.

"Skonto" komanda dalībai sacensībās nav pielaista nodokļu parādu dēļ, bet "Daugava" licenci nav saņēmusi, jo tai nav izveidota kluba struktūrā ietilpstoša jaunatnes akadēmija.

Licences nesaņēmušo Latvijas klubu Rīgas Skonto un Daugavpils Daugava nepiedalīšanās jaunās sezonas Latvijas SMScredit.lv Virslīgas futbola čempionātā ir par 99% skaidra, lai arī vēl ir iespējas šo lēmumu apstrīdēt apelācijas kārtībā, aģentūrai LETA teicis biedrības Latvijas Futbola virslīga valdes priekšsēdētājs Ainārs Tamisārs.

Abiem klubiem atteikto licenču dēļ pašlaik aiz virslīgas komandu borta paliek aptuveni 50 futbolisti, jo piektdien noslēdzas spēlētāju pāreju periods.

"Viņi varēs pievienoties vietējiem klubiem vien tad, ja transfēru loga laikā jeb šodien būs lauzts līgums vai arī ja tiks slēgts profesionālais kontrakts," skaidroja Tamisārs.

Kā ziņots, sākotnēji LFF sākotnēji uzdeva klubiem izpildīt prasības līdz 15.februārim, vēlāk šis termiņš tika pagarināts līdz 3.martam, bet pēc tam vēl par dažām dienām.

Sākotnēji licenci dalībai turnīrā ieguva valsts čempioni "Ventspils", kuriem sekoja "Jelgava", BFC "Daugavpils" un Rīgas "Daugava", bet pēc termiņa pagarināšanas šonedēļ tās izsniegtas arī "Metta"/"Latvijas Universitāte", Jūrmalas "Spartaks" un "Liepāja" komandām.

"Skonto" ir pagājušās sezonas valsts vicečempioni, bet Daugavpils "Daugava" - bronzas medaļnieki. Piektdienas lēmumu viņiem iespējams apstrīdēt apelācijas instancē. Pēc aģentūras LETA rīcībā esošās informācijas, "Skonto" komandai esošās nepilnības varētu būt atrisināt vieglāk.

"Skonto" kluba direktors Askolds Uldriķis aģentūrai LETA apstiprināja, ka vienība piektdien saņēmusi šādus jaunumus un noteikti iesniegs apelāciju, ko var izdarīt piecu dienu laikā.

"Vienīgais mūsu neizpildītais punkts ir finanšu jautājums. Zinām, kā to risināsim, ko arī uzrakstījām federācijai," atzina Uldriķis. "Visi pārējie kritēriji ir izpildīti."

Uldriķis stāstīja, ka, piemēram, no naudas, ko vasarā "Skonto" saņems par jaunā uzbrucēja Valērija Šabalas pārdošanu Beļģijas čempionāta klubam "Club Brugge", tiktu nosegti visi parādi, ko prasa LFF.

"Tāpat mums izveidots parāda atmaksas grafiks ar Valsts ieņēmumu dienestu (VID), ko pildām," skaidroja Uldriķis.

Jaunās sezonas virslīgas čempionāts sāksies jau 14.martā, bet šobrīd izskatās, ka dalībnieku skaits no desmit samazinājies līdz astoņiem.

"Šodien notiek virslīgas sanāksme, kurā arī piedalījāmies. Pagaidām nav zināms, sacensībās startēs desmit, deviņas vai astoņas vienības, bet ceram, ka arī mēs būsim to vidū," teica Uldriķis.

"Skonto" ir visu laiku titulētākā Latvijas futbola komanda. Valsts čempionātā nepārspēta tā palika laika posmā no 1992. līdz 2004.gadam, kā arī 2010.gadā. Savukārt Daugavpils "Daugava" līdz šim vienīgo reizi par valsts čempioni kļuvusi 2012.gadā.

Jaunā Latvijas čempionāta sezona sāksies 14.martā.

Kā ziņots, aizvadītajā sezonā Latvijas virslīgā piekto reizi vēsturē triumfēja "Ventspils" komanda, aiz sevis atstājot "Skonto" un 2012.gada čempionus Daugavpils "Daugavu". Tikmēr vietu virslīgā zaudēja desmitās vietas ieguvēji Ilūkstes NSS, kurus nākamajā sezonā nomainīs pirmās līgas uzvarētāji - BFC "Daugavpils". Savukārt pārspēlēs par vietas saglabāšanu augstākajā līgā virslīgas devītā spēcīgākā komanda "Metta"/LU uzvarēja pirmās līgas otrās vietas ieguvējus "Gulbeni".

Tikmēr pēc "Liepājas metalurga" kluba likvidēšanas šīs pilsētas pārstāvniecību čempionātā pārņēmis jaundibinātais klubs "Liepāja".

Pievienotas 4. līdz 6.rindkopas 

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli


Hokejs

Vairāk Hokejs


Basketbols

Vairāk Basketbols


Futbols

Vairāk Futbols


Teniss

Vairāk Teniss


Volejbols

Vairāk Volejbols


Motoru sports

Vairāk Motoru sports


Vieglatlētika

Vairāk Vieglatlētika


Riteņbraukšana

Vairāk Riteņbraukšana


Ziemas sports

Vairāk Ziemas sports


Citi

Vairāk Citi