Laika ziņas
Šodien
Skaidrs
Rīgā +18 °C
Skaidrs
Otrdiena, 30. aprīlis
Liāna, Lilija

Poļakovs par futbola izlasi: Zaudējumu sērijā zaudēt nedrīkst

Trīs zaudējumi trijās Pasaules kausa kvalifikācijas spēlēs Latvijas futbola līdzjutējiem neļauj vairs sapņot par kvalificēšanos finālturnīram jeb iekļūšanu G grupas labāko divu komandu pulkā. Situācijās, kad vairs nav ko zaudēt, līdzjutēji mēdz pieprasīt iešanu uz risku - sastāva atjaunināšanu, iespējas došanu jaunajiem talantiem u. c. Taču ap Latvijas valstsvienību izveidojusies situācija nav tāda, jo zaudēt - ir ko.

Varētu gan šķist, ka no turnīra tabulas viedokļa Latvijas izlasei šajā kvalifikācijas ciklā vairs neko nevajag, taču tā nav. Oktobrī publicētajā FIFA rangā Latvija sasniedza savu antirekordu - 118. vietu, un zaudējums Slovākijā diezin vai būs veicinājis kāpumu rangā. FIFA rangs ir ne tikai prestiža jautājums, bet arī ietekmē grupu izlozi nākamajam kvalifikācijas ciklam - 2016. gada Eiropas čempionāta finālturnīram. Tajā, kā zināms, pirmoreiz startēs 24 komandas, kas vismaz teorētiski palielina arī mūsu izlases iespējas kvalificēties.

Būtu nepatīkami, ja izlozē Latvija tiktu iemesta, piemēram, piektajā grozā vai, pasarg Dievs, vēl zemāk - sestajā - starp pundurvalstīm. Pašreiz virs Latvijas rangā ir viena piektā groza komanda Azerbaidžāna, taču jāpatur prātā, ka mūžīgi sestā groza komanda Luksemburga nav aiz kalniem - 142. vietā. Un vēl pirms mēneša tā bija augstāk par Latvijas pašreizējo vietu - 106. pozīcijā...

Lai bailes par reputācijas zaudēšanu starptautiskajā arēnā mazinātos, Latvijai jāsāk krāt uzvaras. Un jāsāk jau otrdien Rīgā pār Lihten-šteinu. Lai arī tā ir grupas pastarīte, trīs punkti diez vai būs viegls laupījums. Un, būsim godīgi, ar otro sastāvu viņus neapspēlēt, jo Latvijas izlases rezerves nav līdzvērtīgas pamatsastāvam. Tāpēc eksperimentēt ar sastāvu nav iespēju un runāt par ziedošanos nākotnes vārdā vienkārši nedrīkst.

Jau pirms spēles ar Slovākiju izlases galvenais treneris Aleksandrs Starkovs uzsvēra, ka mačs ar Lihtenšteinu var būt ne mazāk izšķirošs kā spēle Bratislavā. Diemžēl viņš nekļūdījās, sevišķi jau savā kontekstā. Ja trīs zaudējumus grupas spēcīgākajām komandām var saprast un piedot kā Nasha Russia varonim apsargam Borodačam, tad diezin vai Starkovam būs izvēle - rakstīt vai nerakstīt atlūgumu - gadījumā, ja Lihtenšteina netiks uzveikta.

Par to, ka tas varētu notikt, gan pagaidām labāk nedomāt. Drīzāk ir jādomā par to, vai pareiza bijusi izvēle, kalendāra sastādīšanas laikā cīnīties par to, lai kvalifikācijas cikls būtu jāsāk ar visiem spēcīgākajiem pretiniekiem. Varam tikai minēt, cik stabils būtu Starkova krēsls un cik liels - Latvijas līdzjutēju atbalsts, ja kvalifikācija būtu jāsāk, piemēram, ar Lihtenšteinu, Lietuvu un tad arī kādu no grupas favorītēm. Bet tagad - zemāk nav kur.

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli


Hokejs

Vairāk Hokejs


Basketbols

Vairāk Basketbols


Futbols

Vairāk Futbols


Teniss

Vairāk Teniss


Volejbols

Vairāk Volejbols


Motoru sports

Vairāk Motoru sports


Vieglatlētika

Vairāk Vieglatlētika


Riteņbraukšana

Vairāk Riteņbraukšana


Ziemas sports

Vairāk Ziemas sports


Citi

Vairāk Citi