Laika ziņas
Šodien
Daļēji saulains
Rīgā +18 °C
Daļēji saulains
Otrdiena, 30. aprīlis
Liāna, Lilija

Poļakovs par pārmaiņām futbola izlasē: Spontāni un nestabili

Emocionāls treneris laukuma malā, jauni un azartiski spēlētāji laukumā, mainīgs sastāvs un taktika - tā īsumā var raksturot Latvijas futbola izlases sniegumu, kopš pie tās vadības grožiem stājies Marians Pahars. Tas viss pamatīgi jauc kārtis pretiniekiem, taču jāatzīst, ka reizēm diemžēl arī pašiem.

Tiesa, grēks sūdzēties - pārmaiņu vēji, kas vasaras vidū iepūta Latvijas izlasē, padarīja komandu daudz interesantāku kā medijiem, tā faniem. Katru reizi, kad Pahars nosauca kandidātu sarakstu, bija pa kādam pārsteigumam, komunikācijā viņš ir atklāts un tiešs, sastāva izvēlē - spontāns un reizēm arī mazliet untumains: gribu, un viss! Kā, piemēram, ar Denisa Rakela un Vitālija Jagodinska iekļaušanu izlasē, kas no malas trenerim liek izskatīties kā sunim uz siena kaudzes: pašam īsti nevajag, bet citiem (lasi - U-21 izlasei) arī nedošu.

Līdz šim piecās spēlēs Pahars izmantojis vismaz četras dažādas taktiskās shēmas. No tām vislabākie rezultāti gūti ar 5-3-2, bet izbraukuma mačos ar Grieķiju un Lietuvu viņš centās iegūt priekšrocības ar citiem taktiskiem risinājumiem. Abos gadījumos - aizšāva garām. Tāpat kā ar dažiem lēmumiem sastāva izvēlē. Lai gan citkārt viņš atkal ar to izvilka pilno lozi.

Spilgta epizode bija pēdējā spēlē ar slovākiem. Komandas tikko atsāka spēli pēc pārtraukuma, pagāja piecas minūtes, izlases pieredzējušākais vīrs Juris Laizāns vienā epizodē nepietiekami agresīvi nospēlēja aizsardzībā, un Pahars tūlīt pat lika palīgam Andrim Rihertam pasaukt Artūru Zjuzinu uz maiņu. Lēmums bija spontāns. Parasti spēlētāju nomaina vai nu pārtraukumā, vai pēc 60. minūtes.

Kamēr treneris laukuma malā un ikdienā ar komandu darbosies spontāni un raustīs visus diedziņus pēc kārtas, visticamāk, arī rezultāti būs nestabili. Lai gan slikti tie pagaidām noteikti nav!

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli


Hokejs

Vairāk Hokejs


Basketbols

Vairāk Basketbols


Futbols

Vairāk Futbols


Teniss

Vairāk Teniss


Volejbols

Vairāk Volejbols


Motoru sports

Vairāk Motoru sports


Vieglatlētika

Vairāk Vieglatlētika


Riteņbraukšana

Vairāk Riteņbraukšana


Ziemas sports

Vairāk Ziemas sports


Citi

Vairāk Citi