Laika ziņas
Šodien
Daļēji saulains
Rīgā +9 °C
Daļēji saulains
Piektdiena, 10. maijs
Maija, Paija

Rudņevs nepalīdzēs Latvijas futbola izlasei gaidāmajās spēlēs

Uzbrucējs Artjoms Rudņevs nepalīdzēs Latvijas futbola izlasei martā gaidāmajās spēlēs ar Šveici un Gruziju, tikmēr sastāvā 33 gadu vecumā atgriezies aizsargs Oskars Kļava, kurš Mariana Pahara vadībā izsaukts pirmoreiz, pirmdien pavēstīja Latvijas Futbola federācija (LFF).

Latvijas izlase 25.martā Ženēvā Pasaules kausa kvalifikācijas spēlē sacentīsies ar Šveici, bet 28.martā Tbilisi pārbaudes mačā tiksies ar Gruziju. Pirms šīm spēlēm Latvijas izlase aizvadīs treniņnometni Šveicē.

Vācijas bundeslīgā ikdienā spēlējošais Rudņevs septembrī Latvijas izlases nometnē pirms pirmās atlases cikla spēles Andorā guva traumu. Turpinājumā oktobrī viņš vēl nebija pilnīgi gatavs doties laukumā, bet sastāvā atgriezās pirms novembrī notikušā mača ar Eiropas čempioni Portugāli.

Savukārt šoreiz uzbrucējs atkal palicis ārpus sastāva. Kā pavēstīja Latvijas izlases galvenais treneris Marians Pahars, "Koln" kluba futbolista ģimenē drīz piedzimšot bērns, tāpēc šoreiz viņš paliks kopā ar saviem tuviniekiem.

Tikmēr Kļava iepriekšējo reizi Latvijas izlasē bija 2013.gada jūnijā, kad komanda ar 0:5 kapitulēja Bosnijai un Hercegovinai. Viņš toreiz laukumā pavadīja visu maču un pēc cīņas amatu atstāja galvenais treneris Aleksandrs Starkovs, savukārt Pahara vadībā aizsargs uz izlasi izsaukts pirmoreiz.

Savas karjeras laikā Kļava izlasē aizvadījis 65 spēles un no pašlaik starp kandidātiem iekļautajiem futbolistiem vairāk ir tikai Kasparam Gorkšam un Andrim Vaņinam.

Salīdzinājumā ar iepriekšējo sasaukumu izlasē nav aizsarga Mārča Oša, pussarga Roberta Savaļnieka, kā arī uzbrucēju Artūra Karašauska un Ģirta Karlsona. Viņu aizstājēji ir Kļava, Igors Kozlovs, Valērijs Šabala un Deniss Rakels.

RFS komandas pussargs Kozlovs šomēnes atzīmēs 30.dzimšanas dienu, bet kopā ar Kasparu Ikstenu ir vienīgie kandidāti, kas līdz šim izlasē nav spēlējuši. Viņš iepriekš uz izlasi bija izsaukts 2015.gadā.

Tikmēr Rakels pērnajā rudenī guva smagu potītes traumu un līdz šim vēl nav atgriezies Anglijas pēc spēka otrās līgas jeb "Championship" komandas sastāvā, tomēr izlasei šoreiz palīdzēs. Savukārt Šabala iepriekšējā sasaukumā nepalīdzēja izlasei dzelteno kartīšu limita dēļ. Tieši tāpēc šoreiz izlasei mačā ar Šveici nevarēs palīdzēt aizsargs Vitālijs Maksimenko.

Latvijas izlase Pasaules kausa kvalifikācijas ciklu sākusi neveiksmīgi, jo četrās spēlēs izcīnīta viena uzvara 1:0 pār Andoru, bet pēc tam mājās tika zaudēts 0:2 Fēru salām, ar tādu pašu rezultātu arī Ungārijai un ar 1:4 pašreizējai Eiropas čempionei Portugālei.

Kvalifikācijas turnīra B apakšgrupas kopvērtējumā līdere Šveice četrās kārtās guvusi maksimāli iespējamos 12 punktus, bet tai ar deviņiem punktiem seko Portugāle. Septiņus punktus iekrājusi Ungārija, bet ar četriem seko Fēru salas. Tikmēr Latvijai ir trīs punkti, bet četrus zaudējumus tikpat mačos piedzīvojusi Andora.

Ar marta spēlēm noslēgsies atlases cikla pirmais aplis, bet pēc tam Latvija 9.jūnijā Rīgā uzņems pasaules grandu Portugāli.

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli

Uz LOK prezidenta amatu kandidēs pieci pretendenti

7. maijā noslēdzās Olimpisko sporta veidu federāciju pieteikumu iesniegšana Latvijas Olimpiskās komitejas (LOK) Ģenerālās asamblejas pārskata - vēlēšanu sesijā paredzētajām vēlēšanām. Kopum...

Hokejs

Vairāk Hokejs


Basketbols

Vairāk Basketbols


Futbols

Vairāk Futbols


Teniss

Vairāk Teniss


Volejbols

Vairāk Volejbols


Motoru sports

Vairāk Motoru sports


Vieglatlētika

Vairāk Vieglatlētika


Riteņbraukšana

Vairāk Riteņbraukšana


Ziemas sports

Vairāk Ziemas sports


Citi

Vairāk Citi