Laika ziņas
Šodien
Skaidrs
Rīgā +18 °C
Skaidrs
Sestdiena, 18. maijs
Inese, Inesis, Ēriks

Starkovs: Izpaudās pieredzes trūkums, taču šādās spēlēs to iegūst

Latvijas futbola izlases galvenais treneris Aleksandrs Starkovs pēc sestdien piedzīvotā zaudējuma 2012. gada Eiropas čempionāta (EČ) kvalifikācijas turnīra spēlē pret Izraēlu ar 1:2 pēcspēles konferencē atzina, ka viņa vadītās komandas spēlētājiem izpaudies pieredzes trūkums, taču to šādās saspringtās spēlēs futbolisti arī iegūstot.

Kopumā Starkovs ar spēli un futbolistiem bija apmrināts. "Spēle nebija slikta, jo viss varēja pagriezties pēc cita scenārija, ja vien mēs izmantotu savas iespējas. Esmu pateicīgs spēlētājiem, ka pēc otrajiem ielaistajiem vārtiem viņi nesaplīsa, lai gan šādas situācijas komandas parasti nogalina," sacīja treneris.

Spēles otro puslaiku mājinieki sākuši ļoti motivēti un sevi labi parādījuši. "Bija iespējas ko izmantot, taču izpaudās pieredzes trūkums, kuru tieši šādās spēlēs iegūst," uzsvēra Starkovs.

Viņš par parādīto sniegumu bija pateicīgs gan izlases gados jaunajiem, gan pieredzējušajiem futbolistiem. Izraēlas izlasē bijuši meistarīgāki futbolisti gan tehnikas, gan ātruma ziņā, tāpēc pret viņiem spēlēt bijis grūti. "Latvijas izlase vēl tikai meklē saites, kā labāk saspēlēties," piebilda Starkovs.

Mājinieki pirms šīs spēles īpaši bija gatavojušies pret pretinieku lielāko zvaigzni Josi Benajunu, taču situācijā, kad viņš iesita pirmos vārtus, izgāzās centra aizsarga pozīcija, sprieda treneris. Tas gan noticis Benajuna meistarības dēļ.

Uz nākamo cīņu otrdien Grācā pret Austriju, kas būs pārbaudes spēle, savainojumu dēļ nebrauks Aleksejs Višņakovs un Maksims Rafaļskis. Pēc iepriekšējas vienošanās izbraukumā nedosies arī izlases kapteinis Kaspars Gorkšs un, iespējams, vēl kāds, jo uzreiz pēc spēles trenera rīcībā nebija pilnīgas informācijas par savainojumiem. Situācija skaidrāka būs svētdien.

Starkovs uzsvēra, ka spēlē pret Austriju svarīgi būs krāt pieredzi.

Izraēlas izlases galvenais treneris Luiss Fernandess atklāja, ka viņa vadītā komanda zinājusi, ka spēle būs grūta. Tā arī sanācis, jo Latvijai beigās izdevās radīt spiedienu. Izraēlai bija daudz iespēju uzbrukumā, tomēr bijuši arī brīži, kad vajadzēja izturēt aizsardzībā. "Visiem bija laba attieksme, katrs padarīja savu darbu," apmierināts bija Fernandess.

Arī Izraēlas izlasē ir daudz jaunu spēlētaju, taču dzimtenē komandas līdzjutējiem ir maz pacietības, jo tie vēlas panākumus jau tagad. Fernadess par F grupas favorītiem uz pirmo vietu uzskata Horvātiju, bet Izraēlai izšķirošā spēle cīņā par ceļazīmi uz finālturnīru būs ar Grieķiju.

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli

Vītoliņš: Mums vairs nav ko zaudēt

Latvijas hokeja izlases noskaņojums pirms spēles ar Zviedrijas komandu ir kaujiniecisks, piektdien pēc treniņa sarunā ar žurnālistiem sacīja komandas galvenais treneris Harijs Vītoliņš.

Hokejs

Vairāk Hokejs


Basketbols

Vairāk Basketbols


Futbols

Vairāk Futbols


Teniss

Vairāk Teniss


Volejbols

Vairāk Volejbols


Motoru sports

Vairāk Motoru sports


Vieglatlētika

Vairāk Vieglatlētika


Riteņbraukšana

Vairāk Riteņbraukšana


Ziemas sports

Vairāk Ziemas sports


Citi

Vairāk Citi