Laika ziņas
Šodien
Daļēji apmācies
Rīgā +7 °C
Daļēji apmācies
Ceturtdiena, 18. aprīlis
Laura, Jadviga

Turcijas futbolisti EČ kvalifikācijā pieveic pasaules čempioni Franciju

Turcijas futbola izlase sestdien 2020.gada Eiropas čempionāta (EČ) kvalifikācijas mačā savā laukumā ar 2:0 (2:0) pārspēja pagājušā gada Pasaules kausa ieguvēju Franciju.

Turcijai šī bija trešā uzvara trīs spēlēs, kas ļauj atrasties drošā grupas vadībā.

Abus vārtus turki guva jau pirmajā puslaikā, kad Kāns Ajhans 30.minūtē atklāja rezultātu, bet 40.minūtē Cengizs Inders rezultāta starpību dubultoja.

Šajā mačā Turcijai gan piederēja diezgan ievērojams pārsvars, kamēr pasaules čempionei Francijai īstu pretargumentu pacīnīties par uzvaru neizdevās.

Aģentūra LETA jau ziņoja, ka H grupā pie pirmā panākuma sestdien tika Moldovas izlase, kura savu skatītāju priekšā ar 1:0 (1:0) pārspēja Andoru, bet Islande mājās ar 1:0 (1:0) uzvarēja Albāniju.

Šajā apakšgrupā ar deviņiem punktiem trīs spēlēs vadībā ir Turcija, bet pa sešiem punktiem iekrājušas Francija un Islande. Albānija un Moldova ar trim punktiem trīs spēlēs ieņem attiecīgi ceturto un piekto vietu, bet Andora bez punktiem ierindojas pēdējā, sestajā vietā.

Pie uzvaras sestdien tika arī Vācija, kas izbraukumā ar 2:0 (1:0) pārspēja Baltkrieviju.

Mača rezultātu 13.minūtē atklāja Līrojs Sanē, bet otros vārtus iesita Marko Roiss.

Pirms tam šajā grupā Igaunija savā laukumā ar 1:2 (1:0) piekāpās Ziemeļīrijai.

C grupā pēc trim spēlēm pirmo vietu ar deviņiem punktiem ieņem Ziemeļīrija. Otrā ar sešiem punktiem divās spēlēs ir Vācijas izlase, bet trīs punkti divās cīņās ir Nīderlandei, kura ir trešā. Grupu tikmēr bez punktiem noslēdz Igaunija un Baltkrievija.

Tikmēr J grupas vadību saglabājusi Itālija, kas sestdien izbraukumā ar 3:0 (3:0) pieveica Grieķiju.

Visus trīs vārtus viesi guva jau pirmajā puslaikā, bet pa vārtiem Itālijas labā iesita Nikolo Barella, Lorenso Insinje un Leonardo Bonuči. Visus trīs vārtus itāļi guva desmit minūšu laikā.

Kā zināms, pirms tam sestdien Somija savā laukumā ar 2:0 (0:0) uzvarēja Bosniju un Hercegovinu, kamēr Armēnija mājās ar 3:0 (2:0) apspēlēja Lihtenšteinu.

J grupā līdere ar deviņiem punktiem trīs mačos ir Itālija, bet seši punkti spēlēs ir Somijai. Grieķija, kā arī Bosnija un Hercegovina iekrājušas pa četriem punktiem. Piektā ar trim punktiem ir Armēnija, bet Lihtenšteina pie punktiem nav tikusi un ieņem pēdējo vietu.

Vēl vienā sestdienas cīņā spēcīgā Beļģija savā laukumā ar 3:0 (2:0) apspēlēja Kazahstānu.

Mājinieku labā pa vārtiem guva Drīss Mertenss, Timotī Kastanje un Romelu Lukaku. Beļģijas izlases rindās spēlēja arī pussargs Edens Azārs, kurš nupat no Anglijas kluba Londonas "Chelsea" pārcēlies uz Spānijas grandu Madrides "Real".

Vēl šajā grupā sestdien Skotija savā laukumā ar 2:1(0:0) pieveica Kipru, bet pirms tam Krievija mājās ar 9:0 (4:0) sagrāva Sanmarīno.

I grupas pirmajā vietā ar trīs spēlēs iekrātiem deviņiem punktiem atrodas Beļģija, kamēr seši punkti ir Krievijai un Skotijai. Pa trim punktiem iekrājušas Kipra un Kazahstāna, bet bez punktiem ir Sanmarīno.

Eiropas čempionāta finālturnīram kvalificēsies divas labākās izlases.

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli

Komanda pāri zvaigznēm

Porziņģis un Celtics NBA izslēgšanas turnīru sāks no labākās pozīcijas.

Hokejs

Vairāk Hokejs


Basketbols

Vairāk Basketbols


Futbols

Vairāk Futbols


Teniss

Vairāk Teniss


Volejbols

Vairāk Volejbols


Motoru sports

Vairāk Motoru sports


Vieglatlētika

Vairāk Vieglatlētika


Riteņbraukšana

Vairāk Riteņbraukšana


Ziemas sports

Vairāk Ziemas sports


Citi

Vairāk Citi