Laika ziņas
Šodien
Skaidrs
Rīgā +12 °C
Skaidrs
Piektdiena, 17. maijs
Umberts, Herberts, Dailis

Canucks un Ķēniņš uzvar Flames, pagarinot sezonu

Otro uzvaru Stenlija kausa izcīņas Rietumu konferences ceturtdaļfinālā ceturtdien izcīnīja latviešu uzbrucēja Ronalda Ķēniņa pārstāvētā Vankūveras Canucks komanda, kas savā laukumā ar 2:1 (0:1, 1:0, 1:0) pārspēja Kalgari Flames. Līdz ar to sērijā līdz četrām uzvarām Cancuks atrodas iedzinējos vairs tikai ar 2-3.

Flames iepriekš uzvarēja divos mačos pēc kārtas savā laukumā, un arī piektajā spēlē viesos vārtus guva pirmie, kad jau 3.minūtē Deivids Džonss pārspēja Canucks vārtsargu Raienu Milleru. Uzreiz pēc tam divminūšu noraidījumu izpelnījās Ķēniņš, tomēr Flames neprata ātri gūt vēl vienus vārtus. Turpinājumā spēles viducī Niks Bonino rezultātu izlīdzināja, bet trešā perioda sākumā Daniels Sedīns jau vadībā izvirzīja mājiniekus Canucks. Izrādījās, ka šie ir pēdējie vārti mačā un Canucks svinēja laimīgu uzvaru ar 2:1, pagarinot sezonu.

Jāpiebilst, ka Canucks šajā spēlē pa šveicieša Jonasa Hillera sargātajiem viesu vārtiem veica 43 metienus, kamēr Flames spēja atbildēt vien ar 21. Tieši 41 metienu atvairījušo Hilleru atzina par mača spožāko zvaigzni.

Ķēniņš uz ledus pavadīja 9:43 minūtes, izceļoties ar jau minēto divminūšu noraidījumu par spēli ar augsti paceltu nūju, vienu spēka paņēmienu, vienu metienu pa vārtiem, vienu bloķētu pretinieku raidījumu un neitrālu lietderības koeficientu. Kopumā piecos play-off mačos latvietim divi (1+1) rezultativitātes punkti un +2 lietderība.

Sērijas sestā spēle notiks sestdien Kalgari, bet, ja būs nepieciešama vēl arī izšķirošā, septītā, tā norisināsies pirmdien Canucks laukumā.

Citās sērijās

Citā Rietumu konferences ceturtdaļfināla sērijā Nešvilas Predators savā laukumā ar 5:2 pārspēja Čikāgas Blackhawks, arī samazinot deficītu līdz 2-3. Predators labā hat-trick jeb trīs gūti vārti Filipam Forbergam.

Tikmēr Austrumos Vašingtonas Capitals savā laukumā ar 5:1 sagrāva Ņujorkas Islanders, divus vārtus un rezultatīvu piespēli iekrājot Jevgēņijam Kuzņecovam. Šajā sērijā ar 3-2 vadībā jau izvirzījušies Capitals.

Tampabejas Lightning viesos ar 3:2 papildlaikā pārspēja Detroitas Red Wings un panāca 2-2 sērijā. Uzvarētāju labā lieliska spēle Taileram Džonsonam, kurš papildlaika 3.minūtē iemeta uzvaras ripu un piedalījās visos trīs Lightning vārtu guvumos (2+1).

VIDEO: Daniela Sedīna vārti Canucks uzvarā



Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli

Pa muguru no Vācijas

Latvijas hokeja izlase neiztur pretinieku spiedienu un saņem kārtīgu pērienu.

Hokejs

Vairāk Hokejs


Basketbols

Vairāk Basketbols


Futbols

Vairāk Futbols


Teniss

Vairāk Teniss


Volejbols

Vairāk Volejbols


Motoru sports

Vairāk Motoru sports


Vieglatlētika

Vairāk Vieglatlētika


Riteņbraukšana

Vairāk Riteņbraukšana


Ziemas sports

Vairāk Ziemas sports


Citi

Vairāk Citi