Laika ziņas
Šodien
Skaidrs
Rīgā +15 °C
Skaidrs
Otrdiena, 30. aprīlis
Liāna, Lilija

Kurbads hokejisti atgūst vadību Latvijas čempionāta finālsērijā

Vadību Latvijas hokeja čempionāta finālsērijā izdevies atgūt regulārā čempionāta uzvarētājiem Kurbads spēlētājiem.

Sestdien notikušajā trešajā finālsērijas spēlē Kurbads izbraukumā ar 6:1 (1:0, 3:1, 2:0) apspēlēja Prizma/Rīga, sērijā līdz četrām uzvarām izvirzoties vadībā ar 2-1.

Tieši Kurbads hokejisti atklāja dueļa rezultātu, kad septītajā minūtē vārtus vairākumā guva Edgars Adamovičs, bet otrās trešdaļas pirmajā minūtē Prizma/Rīga uz tablo atjaunoja līdzsvaru, kad izcēlās Aleksandrs Baburins.

Tiesa, jau nākamajā minūtē viesi atjaunoja vadību, jo mājinieku vārtsargu pārspēja Hārdijs Parādnieks. Pāris minūtes vēlāk rīdzinieki gandrīz minūti spēlēja trijatā pret pieciem, kā rezultātā Prizma/Rīga bija spiesti īsā laikā zaudēt vēl vienus vārtus - šoreiz ripu sāncenšu vārtos raidīja Ronalds Cinks, izceļoties dueļa 25.minūtē.

Savukārt mača 31.minūtē Adamovičs bija precīzs vēlreiz, bet noslēdzošajā trešdaļā rīdzinieki vairākkārt mainīja vārtsargu pret sesto laukuma spēlētāju, taču vārtus gūt viņiem tā arī neizdevās. Tā vietā nācās saņemt ripu savos tukšajos vārtos, kad pamatlaika pēdējā minūtē savus otros vārtus spēlē guva Cinks, bet Ēriks Bisenieks uzstādīja spēles galarezultātu, panākot 6:1.

Abu komandu pirmajā tikšanās reizē trešdien Ogrē "Kurbads" svinēja graujošu uzvaru ar 10:2, bet dienu vēlāk Prizma/Rīga tika pie panākuma pagarinājumā ar 4:3.

Arī svētdien komandas sacentīsies Volvo ledushallē, bet piektais mačs nākamajā otrdienā notiks Ogrē.

Šajā sezonā Latvijas hokeja čempionātā startēja sešas komandas, un pēc regulārā turnīra divas labākās vienības, kas bija Kurbads un Zemgale/LLU, automātiski nodrošināja vietu pusfinālā. Tikmēr ceturtdaļfinālos Rīga/Prizma ar 3-0 pieveica sacensību pastarīti Daugavpili, bet Ozolnieki/Monarch ar tādu pat rezultātu uzvarēja Dinamo/Juniors komandu.

Savukārt sekojošajās pusfināla sērijās pārliecinošie regulārā čempionāta uzvarētāji Kurbads vien ar rezultātu 3-2 pārspēja Ozolnieki/Monarch komandu, bet Rīga/Prizma ar 3-1 pārspēja Zemgale/LLU vienību.

Bronzas godalgas šosezon jau nopelnījuši Zemgale/LLU hokejisti, kuri pēc regulārās sezonas turnīra tabulā ieņēma augstāku vietu nekā Ozolnieki/Monarch.

Pērnās sezonas Latvijas čempionāta finālsērijā SMScredit.lv klubs ar 3-0 uzvarēja Juniors komandu. SMScredit.lv hokejisti par valsts čempioniem kļuva pirmo reizi kluba četros pastāvēšanas gados.

Tomēr šajā sezonā SMScredit.lv vienība saistībā ar problēmām sponsoru piesaistē vairs nestartēja Latvijas čempionātā, un lielākā daļa tās spēlētāju papildinājuši Kurbads rindas. Tāpat Latvijas meistarsacīkstēs šosezon nepiedalījās arī astoņkārtējā valsts čempione Liepājas metalurgs, kas beigusi uzturēt profesionālas hokeja komandas.

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli


Hokejs

Vairāk Hokejs


Basketbols

Vairāk Basketbols


Futbols

Vairāk Futbols


Teniss

Vairāk Teniss


Volejbols

Vairāk Volejbols


Motoru sports

Vairāk Motoru sports


Vieglatlētika

Vairāk Vieglatlētika


Riteņbraukšana

Vairāk Riteņbraukšana


Ziemas sports

Vairāk Ziemas sports


Citi

Vairāk Citi