Laika ziņas
Šodien
Viegls lietus
Rīgā +8 °C
Viegls lietus
Piektdiena, 29. marts
Agija, Aldonis

Četras uzvaras, 11 punkti, bet ne ceturtdaļfināls - slovāki atkārtojuši antirekordu

Lai gan Slovākijas hokeja izlase pašu rīkotajā pasaules čempionātā A apakšgrupā tika pie četriem panākumiem un 11 punktiem, ceturtdaļfināls ar salīdzinoši veiksmīgu sniegumu gāja secen jau otro pavasari pēc kārtas.

Tieši pirms gada Dānijā slovāki uzvarēja trīs apakšgrupas spēlēs, vēl divās tika pie punktiem, kopā iekrājot 11 un vārtu attiecību 19-20, tomēr beigās par punktu atpalika no Šveices, kas vēlāk aizspēlējās līdz pat finālam. 

Toreiz otrā grupā 11 punktus sakrāja arī čempionāta saimnieki dāņi, tomēr izšķirošajā spēlē ar 0:1 zaudēja Latvijai, kas tika pie ceļazīmes uz ceturtdaļfinālu. Nekas tāds kopš 2012. gada, kad tika ieviests jaunais turnīra izspēles formāts ar divām apakšgrupām pa septiņām izlasēm katrā, vēl nebija noticis. Iepriekš regulāri kāda izlase palika "aiz borta" ar 10 punktiem kā Latvija un Francija 2017. gada turnīrā vai Šveice un tā pati Slovākija 2014. gadā, bet 11 punkti ierasti bija pietiekami labs rezultāts, lai tālāk cīnītos par vietu pusfinālā.

Šogad slovāki šo antirekordu atkārtojuši, lai gan sāka ar pārliecinošu 4:1 panākumu pret spēcīgo ASV, kas ar 14 punktiem beigās ieguva 4. vietu grupā un ceturtdaļfinālā eksaminēs vareno Krieviju.

Ļoti pietrūka divās spēlēs pašā izskaņā zaudētie punkti - pret Kanādu slovāki vareni cīnījās, tomēr nepilnas divas sekundes pirms finālsirēnas ielaida vārtus (5:6), kas maksāja vismaz punktu, ja ne divus. Vēl vienā spēlē ar Vāciju vēl 59. minūtes sākumā slovāki bija priekšā ar 2:1, bet pamanījās ielaist divas ripas un zaudēt ar 2:3. Līdz ar to kārotā ceturtdaļfināla vietā šoreiz 9. vieta, lai gan turnīra turpinājumā ar 6:3 tika uzvarēta Francija, ar 7:1 sagrauti briti un ar 2:1 "bullīšos" uzveikti dāņi. Vārtu attiecība 28:19 ir krietni labāka kā pērn, bet iznākums tāds pats.

Īpaši sarūgtinošs šāds iznākums ir arī tādēļ, ka 39 gadu vecumā no izlases atvadās kapteinis Ladislavs Naģs - pašmāju čempionātā bija lieliska iespēja sasniegt izslēgšanas spēlēs un mēģināt atkārtot gadsimta sākuma panākumus, kad Slovākijas izlase dažu gadu laikā iekrāja pilnu PČ medaļu komplektu.

Jāsaka, ka arī B apakšgrupā, kurā cīnījās Latvija, 11 punkti šogad nebūtu pietiekami ceturtdaļfinālam. Ceturto vietu ar 12 punktiem aizņēma Šveice, kas uzvarēja trīs tos pašus pretiniekus, kurus Latvija (Austrija, Itālija, Norvēģija), bet bija pārāki savstarpējā cīņā (3:1), kas beigās izrādījusies izšķiroša.

Ceturtdaļfinālos cīnīsies Kanāda un Šveice, Čehija un Vācija, Krievija un ASV, kā arī Somija un Zviedrija.

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli


Hokejs

Vairāk Hokejs


Basketbols

Vairāk Basketbols


Futbols

Vairāk Futbols


Teniss

Vairāk Teniss


Volejbols

Vairāk Volejbols


Motoru sports

Vairāk Motoru sports


Vieglatlētika

Vairāk Vieglatlētika


Riteņbraukšana

Vairāk Riteņbraukšana


Ziemas sports

Vairāk Ziemas sports


Citi

Vairāk Citi