Laika ziņas
Šodien
Skaidrs
Rīgā +17 °C
Skaidrs
Svētdiena, 19. maijs
Sibilla, Teika, Lita

Dānijas vēstnieks pateicas Latvijas hokeja faniem par ziediem pie vēstniecības

Pēc tam, kad Latvijas hokeja izlase nervus kutinošā mačā par iekļūšanu ceturtdaļfinālā otrdienas vakarā ar 1:0 pārspēja čempionāta saimnieci Dānijas izlasi, Latvijas izlases līdzjutēji Rīgā neaizmirsa godināt nerakstīto tradīciju un pie zaudējušās komandas valsts vēstniecības guldīt ziedus. To pamanījis arī Dānijas vēstnieks Latvijā, kurš notikušo uztvēra ar smaidu.

Dānijas vēstnieks Latvijā Hanss Brasks jau pirms spēles ar Dāniju pauda bažas par to, ka viegli neklāsies, atbildot uz Latvijas ārlietu ministra Edgara Rinkēviča (Vienotība) uzslavām Latvijas izlasei par lieliski aizvadīto spēli pret NHL zvaigznēm bagāto hokeja dzimteni Kanādu. 

"Lieliski pastrādāts, Latvija! Jūsu hokeja izlase manai gaumei šķiet pat nedaudz par spēcīgu pirms mača ar Dāniju. Tomēr tāpat gaidu to ar nepacietību," pēc Latvijas izlases mača ar Kanādu, kurā mūsējie tikai papildlaikā piekāpās hokeja grandiem, tvītoja Brasks. 

Pēc mača, kurā Latvijas hokejisti pielika punktu Dānijas cerībām uz ceturtdaļfinālu, Brasks atkal uzslavēja Latviju, paužot, ka mačs darīja godu abām izlasēm, turklāt novēlēja Latvijai uzveikt nākamos pretiniekus. 

Šorīt pie Dānijas vēstniecības durvīm jau bija nolikti ziedi, uz ko Dānijas vēstnieks reaģēja ar smaidu: "Jauka latviešu tradīcija - zaudētājiem pasniegt ziedus. Pēc Latvijas un Dānijas mača daudzi Latvijas hokeja izlases atbalstītāji nāca pie vēstniecības durvīm nolikt ziedus. Paldies!"

Jāatgādina, ka jau ceturtdien plkst.21.15 pēc Latvijas laika mūsu hokeja izlases vīriem ceturtdaļfinālā jātiekas ar spēcīgo Zviedrijas izlasi, lai lūkotu zviedriem sagādāt pirmo zaudējumu šajā čempionātā.

 

Top komentāri

Jusis
J
Foršais Vecis, tas vēstnieks.
Onslow
O
draudzīgi cilvēki - tas labi...
Dina
D
Dānim laba humora izjūta, bet man šitāds žests nepatīk. Liekas taka tāda kompleksainu tipiņu lielība tā ziedu likšana. Dānija jau nav ari tik stipra komanda lai tur tā čurātu biksās. Tā ka visu cieņu vēstniekam, bet man tas tā īsti smeiklīgi neliekas bakstīt otram degunā zaudējumu. Bet nu sporta fani paliek sporta fani.. varbut ka viņi savā starpā saprotas?
Skatīt visus komentārus

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli


Hokejs

Vairāk Hokejs


Basketbols

Vairāk Basketbols


Futbols

Vairāk Futbols


Teniss

Vairāk Teniss


Volejbols

Vairāk Volejbols


Motoru sports

Vairāk Motoru sports


Vieglatlētika

Vairāk Vieglatlētika


Riteņbraukšana

Vairāk Riteņbraukšana


Ziemas sports

Vairāk Ziemas sports


Citi

Vairāk Citi