Laika ziņas
Šodien
Migla
Svētdiena, 13. oktobris
Irma, Mirga

Girgensons gūst vārtus jau savā pirmajā spēlē NHL, Sabres zaudē Detroitā (VIDEO un FOTO)

Latviešu uzbrucējs Zemgus Girgensons trešdien guva vārtus jau savā debijas spēlē Nacionālajā Hokeja līgā (NHL), bet viņa pārstāvētā Bufalo Sabres vienība viesos ar 1:2 piekāpās Detroitas Red Wings.

Girgensons izcēlās mača 53.minūtē, kad aiz vārtiem kļūdījās Detroitas vārtsargs Džimijs Hovards, bet ripa ar Braiena Flina starpniecību nonāca pie latvieša, kurš nekavējoties to raidīja vārtu tīklā, samazinot starpību līdz 1:2. Atlikušajā laikā Sabres izraut neizšķirtu tomēr neprata. Red Wings labā iepriekš vārtus guva Mīkaels Samuelsons un Pāvels Datsjuks, kas ļāva svinēt minimālu panākumu ar 2:1.

Hovards kļūdās, Girgensonam vārti debijas mačā. Video:

Kopumā Girgensons trešajā uzbrucēju virknējumā uz ledus pavadīja 11 minūtes un 23 sekundes (visas vienādos sastāvos), izceļoties ar vienu metienu, viena spēka paņēmienu un lietderības koeficientu +1. Latvietis tika atzīts par trešo spožāko mača zvaigzni.

"Protams, būtu labāk, ja komanda uzvarētu, bet emocijas bija diezgan augstas," telefonintervijā Latvijas Televīzijai ceturtdienas rītā teica Girgensons. "Iemetu ripu aiz vārtiem, tur Braiens Flins nosedza vārtsargam izmešanas ceļu, ripa laimīgi nonāca vārtu priekšā un es ar neērto nūjas pusi iemetu tieši vārtu augšējā stūrī," uzbrucējs atcerējās savu pirmo vārtu guvumu NHL. "Arvien ir grūti saprast, kas notika. Droši vien, kad rīt piecelšos, tad būs vairāk emociju. Ripa ir saglabāta, komanda uztaisīs rāmi ar visiem datumiem."

Zemgus arī precizēja informāciju par savu vecāku ierašanos ASV uz debijas maču - viņi nokavējuši reisu Norvēģijā, kas tomēr liedzis klātienē vērot dēla pirmo spēli un vārtu guvumu.

"Manā vecumā katru dienu jāpierāda, ka šeit [NHL] ir jāpaliek. Protams, ka negribas tikt nosūtītam uz AHL, tāpēc darīšu visu, lai Latvijai būtu savs spēlētājs NHL. Paldies visiem Latvijā, kuri apsveica tviterī un palika augšā, lai vērotu manu spēli!" Tikai 19 gadu vecumā viņš kļuvis par jaunāko (un deviņpadsmito) Latvijas hokejistu, kurš spēlējis NHL.

Girgensonu 2012.gada NHL draftā Sabres izvēlējās ar Latvijas hokejistiem visu laiku augstāko, 14.numuru. Pagājušo sezonu viņš pavadīja Amerikas Hokeja līgā (AHL), kur 61 mačā atzīmējās ar sešiem vārtiem un 11 rezultatīvām piespēlēm, tiekot atzīts par visvairāk progresējušo Ročestras Americans komandas hokejistu.

Nākošo spēli Sabres aizvadīs jau savā laukumā, kur piektdien uzņems Otavas Senators. Girgensons intervijā vēl nevarēja pateikt, vai viņam tiks dota iespēja spēlēt arī šajā mačā.

Spēles labākie momenti


papildināta ar Z.Girgensona komentāru

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli


Hokejs

Vairāk Hokejs


Basketbols

Vairāk Basketbols


Futbols

Vairāk Futbols


Teniss

Vairāk Teniss


Volejbols

Vairāk Volejbols


Motoru sports

Vairāk Motoru sports


Vieglatlētika

Vairāk Vieglatlētika


Riteņbraukšana

Vairāk Riteņbraukšana


Ziemas sports

Vairāk Ziemas sports


Citi

Vairāk Citi