Laika ziņas
Šodien
Viegls lietus
Rīgā +8 °C
Viegls lietus
Piektdiena, 29. marts
Agija, Aldonis

Hārtlijs: Biju nobijies, ka Bernards dos Itālijai izredzes uzvarēt

Latvijas hokeja izlases galvenais treneris Bobs Hārtlijs pēc otrdienas pasaules čempionāta mača pret Itāliju slavēja komandas neatlaidību brīžos, kad ripa nav atradusi ceļu vārtos.

Jau ziņots, ka Latvijas izlase otrdien Slovākijas galvaspilsētā Bratislavā B grupas mačā ar rezultātu 3:0 (0:0, 2:0, 1:0) ar grūtībām uzvarēja Itāliju. Latvijas komanda šajā mačā pa pretinieku vārtiem pamanījās raidīt 65 metienus.

"[Itālijas izlases vārtsargs] Andreass Bernards mierīgi varēja kļūt par labāko spēlētāju abu komandu sastāvos - viņa sniegums bija dominējošs. Tomēr tai pat laikā neko sliktu nevaru teikt par mūsu sniegumu - mums ir bijušas trīs lieliskas spēles. Esmu ļoti apmierināts ar mūsu disciplīnu, ar slidošanu un ripas kontroli. Zinājām, ka šī būs bīstama spēle," pēc cīņas žurnālistiem teica Hārtlijs. "Es rēķinājos, ka viņu vārtsargs spēlēs nozīmīgu lomu. Beigu beigās mēs nepadevāmies, turpinājām uzbrukt vārtiem, kas mums arī izdevās - viņu vārtsargs ielaida divas ripas, bet vēl vienu iemetām tukšos vārtos."

Tiesa, pirmā perioda beigās Itālijas izlase pretuzbrukumā raidīja ripu Kristera Gudļevska sargātajos vārtos, tomēr pēc videoatkārtojuma noskatīšanās tiesneši fiksēja aizmuguri, tāpēc vārtu guvums netika ieskaitīts.

"Kad izmantojām Challenge, aicinot tiesnešus noskatīties video atkārtojumu, bijām pilnībā pārliecināti, ka vārti ieskaitīti netiks. Tas arī bija pagrieziena punkts - pirmajā periodā dominējām, bet viņi pēkšņi tika pie laimīga vārtu guvuma. Pēc šādiem vārtiem spēle varēja pilnībā mainīties," neslēpa Hārtlijs.

"Itālijas vārtsargs deva savai komandai iespēju kaut ko paveikt šajā spēlē. Mēs nepadevāmies un mums bija lieliski metieni, lai arī Bernardam bija atbildes uz visiem šiem raidījumiem. Biju nobijies, ka šis spēlētājs dos savai komandai izredzes uzvarēt, bet mēs nepadevāmies," gandarīts bija Latvijas izlases galvenais treneris.

Otrdien savus pirmos vārtus pasaules čempionātos guva arī izlases debitants Rihards Marenis.

"Marenis ir labs. Mēs viņu paņēmām uz pasaules čempionātu, jo viņam ir daudz enerģijas. Viņš ir arī labs komandas biedrs un sniedz papildus dzīvību ģērbtuvē," norādīja Hārtlijs.

"Rītdien spēlētājiem būs brīvdiena, viņi to ir pelnījuši," uzskata treneris, kurš piebilda, ka rūpīgi tiek sekots līdzi arī Latvijas izlases nākamajai pretiniecei Čehijai. "Viņiem noteikti piederēs līdzjutēju atbalsts, bet tā ir daļa no spēles, tāpēc mums jābūt tam gataviem."

Nākamo maču Latvijas izlase aizvadīs ceturtdien, kad plkst.21.15 gaidāma cīņa ar Čehijas valstsvienību, bet pēc tam sekos spēles ar Krieviju (18.maijs plkst.13.15), Zviedriju (20.maijs plkst.17.15) un Norvēģiju (21.maijs plkst.17.15).

B grupas kopvērtējumā Krievija ir maksimāli iespējamie deviņi punkti trīs spēlēs, kamēr Čehijai, Šveicei, Zviedrijai un Latvijai ir pa sešiem punktiem, tām ieņemot pirmās piecas vietas grupā, bet bez punktiem ir Austrija, Norvēģija un Itālija.

Turnīrā startējošās 16 komandas sadalītas divās grupās, pa astoņām vienībām katrā, kas katrai izlasei apakšgrupas sacensībās garantē septiņas spēles. Pēc viena apļa grupu spēlēm, kas ilgs līdz 21.maijam, katras apakšgrupas četras labākās komandas ceturtdaļfinālā turpinās cīņu par medaļām, bet turnīra divas vājākās komandas būs spiestas pamest augstāko divīziju.

Top komentāri

rom4nov
r
Jus vаrаt maksаt par 50 % mazак pаr еlекtroеnergiju, nekada veida maldinot vai parkapjot likumu! Es iesaku visiem izlasit so rakstu - http://bit.do/mklat - Es to esmu izmantojis kops decembra, un rekins patiesam ir kluvis mazaks! x
Skatīt visus komentārus

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli


Hokejs

Vairāk Hokejs


Basketbols

Vairāk Basketbols


Futbols

Vairāk Futbols


Teniss

Vairāk Teniss


Volejbols

Vairāk Volejbols


Motoru sports

Vairāk Motoru sports


Vieglatlētika

Vairāk Vieglatlētika


Riteņbraukšana

Vairāk Riteņbraukšana


Ziemas sports

Vairāk Ziemas sports


Citi

Vairāk Citi