Laika ziņas
Šodien
Viegls lietus
Rīgā +8 °C
Viegls lietus
Piektdiena, 29. marts
Agija, Aldonis

Hokeja valstsvienībā plašs kandidātu loks un solās būt nopietna konkurence

Pirmajā treniņu dienā uz ledus tik labas kvalitātes spēlētāji, ka Latvijas hokeja valstsvienība jau tagad varētu nopietni pacīnīties ar hokeja lielvalstīm. Divās grupās treneru Arta Ābola, Edgara Masaļska, Raimonda Vilkoita un fiziskās sagatavotības speciālista Ērika Visocka vadībā izlases kandidāti sākuši gatavošanos pasaules čempionātam, kas no 21. maija līdz 6. jūnijam norisināsies Rīgā.

Treneru rīcībā patlaban ir 37 kandidāti: četri vārtsargi, 12 aizsargi un 21 uzbrucējs. Latvijas Hokeja federācijas (LHF) ģenerālsekretārs Viesturs Koziols informēja Dienu par spēlētāju atlasi: "Mēs esam apzinājuši spēlētājus, kuriem savās līgās sezona ir beigusies. Tie ir reālie kandidāti spēlēšanai pasaules čempionātā, augustā pirmsolimpiskajā kvalifikācijas turnīrā vai arī vēl tālākā nākotnē. Jau ierasts, ka sākam ar plašāku kandidātu loku, lai gados jaunākie spēlētāji pierastu pie treniņu slodzēm, dinamikas un ne tikai slidošanas, bet arī domāšanas ātruma. HK Rīga spēlētājiem tā ir iespēja arī pagarināt treniņus. Mums ir ieplānotas divas pārbaudes spēles ar U18 izlasi, kas gatavojas pasaules elites divīzijas čempionātam Amerikā, tāpēc arī noder plašāks kandidātu loks. Turpinām sekot līdzi spēlētājiem, kuriem turpinās sezona."

Koziols sacīja, ka esot jau skaidri zināmi hokejisti, kuri tikšot aicināti uz treniņiem pēc sezonas beigām savā klubā, kā arī tie, ar kuriem šopavasar izlases vadība nerēķinās. Vienu reizi nedēļā ir plānots publicēt to spēlētāju sarakstu, kuri papildina izlases treniņnometni un kuriem gatavošanās ir beigusies. Pēc ierašanās Rīgā spēlētāji sākumā būšot nodalīti no kopējās treniņu grupas. Jaunpienācēji uz ledus trenēsies citā laikā. Šonedēļ vajadzētu ierasties vārtsargam Ivaram Punenovam no Šveices un uzbrucējam Mārtiņam Karsumam, kurš it kā esot lauzis līgumu ar Vācijas klubu Krēfeldes Pinguine.

Galvenais treneris Bobs Hārtlijs turpina vadīt Krievijas klubu Omskas Avangard Gagarina kausa izcīņas Austrumu konferences finālā pret Kazaņas Ak Bars. Tajā pašā laikā Hārtlijs turot roku uz pulsu Latvijas valstsvienībā. "Artis ar Bobu sazinās katru dienu, es ar viņu sazvanos katru otro dienu. Hārtlijs ir lietas kursā par notiekošo. Ar Arti kopīgi viņi izlemj, kādi būs vingrinājumi treniņos."

Pirmā pārbaudes spēle ar U18 izlasi paredzēta jau piektdien, 9. aprīlī.

Hokejs. Latvijas izlases kandidāti pirmajā treniņu nedēļā

Vārtsargi: Jānis Kalniņš (Jokerit, KHL), Gustavs Grigals (University of Alaska, NCAA), Jānis Voris (Rīgas Dinamo, KHL), Bruno Brūveris (HK Rīga, MHL).

Aizsargi: Kristaps Sotnieks, Kristaps Zīle, Roberts Mamčics, Ernests Ošenieks, Gunārs Skvorcovs (visi Rīgas Dinamo), Uvis Balinskis, Oskars Cibuļskis (abi Litvinov, Čehija), Oskars Bārtulis (Black Wings, Austrija), Krišjānis Rēdlihs (Mogo/LSPA), Ņikita Mateiko, Miks Tumānovs (abi HK Rīga), Gvido Jansons (Arizona State University, NCAA).

Uzbrucēji: Kaspars Daugaviņš (Vitjaz, KHL), Miks Indrašis, Lauris Dārziņš, Andris Džeriņš, Rihards Bukarts, Roberts Bukarts, Mārtiņš Dzierkals, Jānis Švanenbergs, Daniels Bērziņš, Nikolajs Jeļisejevs (visi Rīgas Dinamo), Roberts Bļugers (University of Alaska), Raimonds Vītoliņš (Vermont University, NCAA), Rihards Marenis (Kirunda IF, Zviedrija), Rūdolfs Polcs, Kristaps Skrastiņš, Gustavs Millers, Deniss Fjodorovs, Daņila Larionovs (visi HK Rīga), Renārs Krastenbergs (Villacher SV, Austrija), Daniels Mūrnieks (Mogo/LSPA)

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli


Hokejs

Vairāk Hokejs


Basketbols

Vairāk Basketbols


Futbols

Vairāk Futbols


Teniss

Vairāk Teniss


Volejbols

Vairāk Volejbols


Motoru sports

Vairāk Motoru sports


Vieglatlētika

Vairāk Vieglatlētika


Riteņbraukšana

Vairāk Riteņbraukšana


Ziemas sports

Vairāk Ziemas sports


Citi

Vairāk Citi