Laika ziņas
Šodien
Skaidrs
Rīgā +1 °C
Skaidrs
Piektdiena, 19. aprīlis
Vēsma, Fanija
Pirms Bratislavas mani visvairāk interesē, vai Hārtlijs tik tiešām katrā reizē no padotajiem spēj izspiest gandrīz maksimumu

Ja dārgs treneris, jāprasa rezultāts

Virsrakstā liktais apgalvojums nav manis izdomāts. To privātā sarunā pateica vadoša Latvijas Hokeja federācijas (LHF) amatpersona, un tam var tikai piekrist. Runa, protams, ir par Bobu Hārtliju. Viņa līguma summa tā arī nav publiskota, taču, pēc aptuvenām aplēsēm, Bobs saņemot trīs vai pat četras reizes vairāk nekā savulaik izlasē strādājušie Latvijas hokeja speciālisti un vismaz divas reizes vairāk nekā cits kanādietis pie Latvijas izlases stūres Teds Nolans.

Formāli Hārtlijam līgums ar Latvijas izlasi ir līdz 2022. gadam. Galvenie divi atskaites mietiņi viņam ir nosprausti tālākā nākotnē, proti, 2021. gada pasaules čempionāts Rīgā un nokļūšana 2022. gada olimpiskajās spēlēs Pekinā. Taču tieši dārdzības dēļ ik pa laikam izskan runas, ka sadarbība varētu pārtrūkt arī agrāk. Šis Hārtlijam varētu būt pēdējais pasaules čempionāts pie Latvijas izlases vadības grožiem – arī tāda versija klīst kuluāros.

Pagaidām Bobam nav ko pārmest. 2017. gadā Ķelnē viņa vadītā Latvijas izlase bija viena sekmīga bullīša attālumā no labāko astoņnieka, savukārt pērn Dānijā pēc deviņu gadu pārtraukuma Latvija atkal spēlēja ceturtdaļfinālā. Kā zināms, apetīte rodas ēdot, tāpēc šopavasar starp rindām jau var saklausīt piesaucam pusfinālu. Tā tam arī ir jābūt, taču, manuprāt, būs ļoti labi, ja vēlreiz izdosies iekļūt labāko astoņniekā. Tad tiks atvērta jauna lappuse, jo līdz šim vēl ne reizi Latvijas hokeja izlase divus gadus pēc kārtas ceturtdaļfinālā nav spēlējusi.

Pirms čempionātiem prognozes pārsvarā balstās uz sastāva komplektāciju, par spīti tam, ka Latvijas hokejā itin bieži viss ir bijis ačgārni. Ar labu sastāvu vairākkārt ir dabūts spēcīgs sitiens pa pieri. Uzskatāmākais piemērs ir 1996. gada olimpiskais kvalifikācijas turnīrs Rīgā.

Pirms Bratislavas mani visvairāk interesē, vai Hārtlijs tik tiešām katrā reizē no padotajiem spēj izspiest gandrīz maksimumu. Līdz šim ar Latvijas izlasi viņš to ir varējis un šosezon nedaudz pārsteidzoši līdz Gagarina kausa finālam aizvadīja Omskas Avangard komandu. Jā, pietrūks Daugaviņa, Girgensona, Džeriņa, Karsuma un Miķeļa Rēdliha, bet ar esošajiem trumpjiem tāpat ir pa spēkam aizspēlēties tālāk par grupu turnīru. Likumsakarīgi tas gan diezin vai būs, jo tad aiz Latvijas paliks kāda no rangā augstāk esošajām komandām – Zviedrija, Krievija, Čehija vai Šveice.

Top komentāri

Maksimums vienmēr
M
ir augstākā piepūle. Augstāko piepūli no cilvēka ne viņš pats, ne kāds cits nespēj izspiest regulāri un katru reizi.
IMANTS
I
Es neesmu nekāds fanātisks hokeja līdzjutējs, bet ar prieku skatos šādu mūsu hokejistu attieksmi pret savu darbu, viņu spēles manieri, kā arī uzvedību, un ne tikai laukumā. Es nemaz nezinu, kas ir Māris Zembergs, bet viņa raksts ir liela cūcība un provokācija. Domāju, Latvijas iedzīvotāji ar prieku saziedotu līdzekļus šāda trenera - Boba Hārtlija - algošanai!
ne par tēmu
n
Ja portālā tvnet.lv cenzorelis terorists, nebrīnies par rezultātu - portālā tvnet.lv no diskusijas ”Spļāviens sejā – cik ilgi vēl?” šodien pazuda puse komentāru, protams, tikai tie, kas kritizē padomju okupāciju un tās svinēsanu. Iesaku atturēties no diskusijām portālā tvnet.lv – tur gan tiek prasīti ”drosmīgi komentētāji” (lai teroristiem cenzoreļiem būtu vieglāk bloķēt profilus), bet tā sauktajā ”redakcijā” sēž gļēvi un Kremlim iztapīgi cenzori.
Skatīt visus komentārus

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli


Hokejs

Vairāk Hokejs


Basketbols

Vairāk Basketbols


Futbols

Vairāk Futbols


Teniss

Vairāk Teniss


Volejbols

Vairāk Volejbols


Motoru sports

Vairāk Motoru sports


Vieglatlētika

Vairāk Vieglatlētika


Riteņbraukšana

Vairāk Riteņbraukšana


Ziemas sports

Vairāk Ziemas sports


Citi

Vairāk Citi