Laika ziņas
Šodien
Skaidrs
Rīgā +21 °C
Skaidrs
Ceturtdiena, 16. maijs
Edijs, Edvīns

Ķēniņam 0+2, Canucks atspēlējas Ņujorkā; Girgensons nerealizē bullīti uzvarā

Abu latviešu uzbrucēju pārstāvētie klubi ceturtdien tika pie panākumiem kārtējās NHL regulārā turnīra spēlēs. Ronalds Ķēniņš pirmo reizi karjerā guva vairāk par vienu rezultativitātes punktu spēlē, ar divām rezultatīvām piespēlēm palīdzot Vankūveras Canucks ar 5:4 (0:1, 2:1, 2:2, 0:0, 1:0) viesos Ņujorkā pārspēt vietējos Rangers. Tikmēr Zemgus Girgensons nerealizēja pēcspēles metienu, tomēr Bufalo Sabres vienalga ar 3:2 (1:1, 1:1, 0:0, 0:0, 1:0) viesos pēcspēles metienu sērijā tika galā ar Filadelfijas Flyers.

Pēc Nikolā Delorjē un kapteiņa Braiena Džontas raidījumiem Sabres divas reizes izvirzījās vadībā, tomēr Flyers allaž atspēlējās. Pamatlaiks un papildlaiks uzvarētāju noskaidrot neļāva, bet pēcspeles metienu sērijā, kurā Girgensons savu iespēju šoreiz neizmantoja, Sabres labā izšķirošo ripu iemeta Braiens Flinns. Tādējādi komanda pārtraukusi četru zaudējumu sēriju.

Girgensons 19:28 minūtēs uz ledus atzīmējās ar diviem metieniem pa vārtiem, vienu spēka paņēmienu, vienu bloķētu metienu, neitrālu lietderības rādītāju un deviņiem uzvarētiem iemetieniem no 21 (43%). Sezonā latvietim 58 mačos 27 (14+13) punkti un -17 lietderība.

Tikmēr Ņujorkā Canucks mača gaitā trīs reizes prata atspēlēties no sev nelabvēlīga rezultāta, triumfējot pēcspēles metienos ar 5:4. Ķēniņš asistēja komanda pirmajos divos vārtu guvumos, kas ļāva panākt 1:1 un 2:2. Divus vārtus uzvarētāju labā guva Henriks Sedīns.

Ķēniņam 13:18 minūtēs uz ledus bez divām rezultatīvajām piespēlēm arī divi metieni, viens spēka paņēmiens un negatīvs lietderības rādītājs -1. Sezonas deviņos mačos latvietim seši (3+3) punkti un +1 lietderība. Atgādināsim, ka viņš NHL debitēja vien 30.janvārī spēlē pret Sabres.

Canucks šī bija otrā uzvara pēc kārtas un ceturtā pēdējās piecās spēlēs. Komanda ar 69 punktiem 57 mačos ieņem 6.vietu Rietumu konferencē, taču tikai par trim punktiem apsteidz 9.pozīcijas īpašniekus. Tikmēr Sabres ar 58 spēlēs iekrātiem 38 punktiem aizvien ir pārliecinoši pēdējie kā Austrumu konferencē, tā visā līgā.

Bufalo piektdien savā laukumā uzņems Rangers vienību, bet Vankūvera viesosies pie Ņūdžersijas Devils.

VIDEO: Ķēniņš lieliski piespēlē Canucks otro vārtu guvumā



Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli


Hokejs

Vairāk Hokejs


Basketbols

Vairāk Basketbols


Futbols

Vairāk Futbols


Teniss

Vairāk Teniss


Volejbols

Vairāk Volejbols


Motoru sports

Vairāk Motoru sports


Vieglatlētika

Vairāk Vieglatlētika


Riteņbraukšana

Vairāk Riteņbraukšana


Ziemas sports

Vairāk Ziemas sports


Citi

Vairāk Citi