Laika ziņas
Šodien
Apmācies
Rīgā +3 °C
Apmācies
Piektdiena, 19. aprīlis
Vēsma, Fanija

Ozoliņš un Smirnovs tiek atskaitīti no Latvijas hokeja izlases

Latvijas hokeja izlases treneru štābs piektdien no sastāva atskaitījis Denisu Smirnovu un Artūru Ozoliņu, ziņo Latvijas Hokeja federācija (LHF).

Smirnovs izlasei pievienojās pēc abām Latvijas komandas spēlēm pret Norvēģiju, aizvadot divus mačus pret Somiju. Pirmajā spēlē viņš izpildīja divus metienus pa pretinieku vārtiem, bet otrajā ne reizi neapdraudēja Somijas izlases vārtus.

Pašlaik 19 gadus vecais uzbrucējs šajā sezonā spēlēja Šveices komandas Ženēvas "Servette" U-20 vienībā un bija šīs komandas kapteinis. Smirnovs 36 spēlēs guva 21 vārtus un veica 30 rezultatīvas piespēles.

Savukārt Ozoliņš izlases rindas papildināja pirms spēlēm pret Norvēģiju, taču laukumā šajos dueļos viņš neizgāja. Ozoliņš turpretim aizvadīja abus mačus pret somiem, pirmajā vienreiz metot pa pretinieku vārtiem, bet otrā spēlē Ozoliņa kontā viens noraidījums un negatīvs lietderības koeficients mīnus divi.

Šo sezonu 29 gadus vecais Ozoliņš aizvadīja Krievijas Augstākās hokeja līgas (VHL) vienībā Krasnojarskas "Sokol", kur pamatturnīrā 52 spēlēs guva 13 vārtus un 21 reizi asistēja partneriem, bet deviņos izslēgšanas turnīra mačos izcēlās ar vienu precīzu metienu un septiņām rezultatīvām piespēlēm.

Aģentūra LETA jau vēstīja, ka pārbaudes spēļu ciklu Latvija iesāka ar zaudējumiem 2:3 un 2:6 Norvēģijai, abus mačus aizvadot pagājušās nedēļas nogalē, bet vēlāk sekoja bezvārtu neveiksmes 0:3 un 0:5 pret Somijas izlasi.

Valstsvienības galvenais treneris Bobs Hārtlijs pēc mača izteicās, ka izlases jaunie hokejisti vēl ir lielu soli aiz pārējiem spēlētājiem un pagaidām vēl nav gatavi profesionālam hokejam.

Jau vēstīts, ka veselības problēmu dēļ Latvijas izlasē šajā pavasarī nebūs iepriekšējo trīs gadu komandas kapteiņa Kaspara Daugaviņa, kuram veikta rokas operācija. Tāpat komandas sastāvā nebūs uzbrucēju Laura Dārziņa, Zemgus Girgensona un Jāņa Sprukta, kā arī vārtsargu Ivara Punnenova un Jāņa Kalniņa. Turklāt sagaidāms, ka pasaules čempionātā nevarēs palīdzēt arī aizsargs Artūrs Kulda.

Iepriekš arī bija skaidrs, ka uz izlasi netiks aicināts aizsargs Oskars Bārtulis.

Savukārt pirmdien no komandas sastāva tika atskaitīti aizsargi Pauls Svars, Arvils Bergmanis un Maksims Ponomarenko, kā arī uzbrucēji Romāns Semjonovs un Ēriks Žohovs.

Nākamās pārbaudes spēles Latvijas izlasei būs 20.-21.aprīlī viesos pret Slovākiju, kamēr 27.-28.aprīlī Rīgā viesosies Šveices izlase. Savukārt gatavošanās tiks noslēgta ar spēli 1.maijā Rīgā pret spēcīgo Kanādas izlasi.

Pasaules čempionāts 4.maijā sāksies Dānijas pilsētās Herningā un Kopenhāgenā. Latvijas izlase Herningā spēlēs vienā grupā ar Kanādu, Somiju, ASV, Vāciju, Norvēģiju, Dāniju un Dienvidkoreju. Četras labākās komandas tiks ceturtdaļfinālā.

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli


Hokejs

Vairāk Hokejs


Basketbols

Vairāk Basketbols


Futbols

Vairāk Futbols


Teniss

Vairāk Teniss


Volejbols

Vairāk Volejbols


Motoru sports

Vairāk Motoru sports


Vieglatlētika

Vairāk Vieglatlētika


Riteņbraukšana

Vairāk Riteņbraukšana


Ziemas sports

Vairāk Ziemas sports


Citi

Vairāk Citi