Laika ziņas
Šodien
Daļēji saulains
Rīgā +11 °C
Daļēji saulains
Piektdiena, 29. marts
Agija, Aldonis

Par Covid-19 protokolu pārkāpumu NHL uz 21 spēli diskvalificē Balcera komandas biedru

Hokejista Rūdolfa Balcera komandas biedrs Nacionālās hokeja līgas (NHL) vienībā Sanhosē Sharks Evanders Keins diskvalificēts uz 21 spēli saistībā ar Covid-19 ierobežošanai noteikto protokolu pārkāpumu.

"NHL ir rekomendējusi mūsu organizācijai uz 21 spēli bez atalgojuma diskvalificēt Evanderu Keinu par NHL/NHL Spēlētāju asociācijas noteikto Covid-19 protokolu atklātu pārkāpšanu un neievērošanu," paziņoja "Sharks".

"Lai gan mūs iedvesmo Evandera apņēmība pārvarēt notikušo, esam dziļi vīlušies par viņa nevērību pret NHL un NHL spēlētāju asociācijas noteiktajiem veselības un drošības protokoliem. Līdz NHL noteiktās diskvalifikācijas beigām nekomentēsim Evandera statusu," piebilda organizācija.

Anonīmi avoti raidorganizācijai ESPN šomēnes atklājuši, ka sākta izmeklēšana saistībā ar aizdomām, ka 30 gadu vecais Keins NHL un "Sharks" iesniedzis viltotu apliecinājumu par vakcinācijas pret Covid-19 faktu.

"Es vēlos atvainoties komandas biedriem, Sanhosē "Sharks" organizācijai un visiem "Sharks" līdzjutējiem par NHL Covid protokolu pārkāpumu," NHL mājaslapā citēts hokejista paziņojums.

"Es kļūdījos, man no sirds ir žēl un es par to uzņemos atbildību. Diskvalifikācijas laikā es turpināšu terapiju, lai nākotnē varētu pieņemt labākus lēmumus. Pēc diskvalifikācijas beigām es plānoju atgriezties uz ledus ar lieliem pūliņiem, apņēmību un mīlestību pret hokeja spēli," viņš piebildis.

NHL un NHL Spēlētāju asociācija 2021./2022.gada sezonā nav noteikusi obligātu vakcināciju pret jauno koronavīrusu, tomēr vakcinētiem spēlētājiem ir mazāk ierobežojumu, tostarp viņi var doties izbraukuma spēlēs uz Kanādu, neievērojot obligāto karantīnu.

Pirms jaunās sezonas NHL komisārs Gerijs Betmens paziņojis, ka 2021./2022.gada sezonas sākumā līgas komandās ir tikai četri spēlētāji, kuri nav vakcinējušies pret Covid-19.

Jau iepriekš nebija skaidrības par to kā un vai vispār sezonu aizvadīs Keins, kurš "Sharks" rindās ir aizvadījis pilnas trīs pagājušās sezonas, bet 2017./2018.gada sezonā pievienojās komandai 2018.gada februārī. Keins nepiedalījās pirmssezonas nometnē, kā arī tika apsūdzēts par vairākiem pārkāpumiem, tai skaitā likmju likšanu uz savām spēlēm.

NHL izmeklēšanu pret Keinu par iespējamu azartspēļu noteikumu pārkāpumu sākta pēc tam, kad par tādām aizdomām līgai ziņoja Keina sieva Dīena. Pāris sācis šķiršanās procesu.

22.septembrī NHL paziņoja, ka nav gūti pierādījumi par azartspēļu noteikumu pārkāpumu, tomēr esot sāktas divas citas izmeklešanas pret sportistu. Pirmdien NHL paziņoja, ka nav gūti pierādījumi Keina sievas apgalvojumiem par vardarbību ģimenē.

Keins iepriekšējā sezonā bija "Sharks" līderis, 56 spēlēs gūstot 49 punktus (22 vārti un 27 rezultatīvas piespēles). 2018.gada 24.maijā viņš noslēdza septiņu gadu līgumu ar Sanhosē komandu,

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli


Hokejs

Vairāk Hokejs


Basketbols

Vairāk Basketbols


Futbols

Vairāk Futbols


Teniss

Vairāk Teniss


Volejbols

Vairāk Volejbols


Motoru sports

Vairāk Motoru sports


Vieglatlētika

Vairāk Vieglatlētika


Riteņbraukšana

Vairāk Riteņbraukšana


Ziemas sports

Vairāk Ziemas sports


Citi

Vairāk Citi