Laika ziņas
Šodien
Skaidrs
Rīgā +11 °C
Skaidrs
Ceturtdiena, 28. marts
Ginta, Gunda, Gunta

Par krēsliem

Līdz pēdējai spēlei Bobs Hārtlijs izlases kritizētājus par zaudējumiem rangā zemāk esošajām komandām Kazahstānai un Norvēģijai varēja apklusināt ar vienu norādi: "Ieskatieties tabulā!" Par spīti tikai divām uzvarām, Latvija pirms mača ar Vāciju saglabāja ļoti labas izredzes kvalificēties ceturtdaļfinālam. Būtu iekļuvuši astoņniekā, netīro veļu varētu iemest miskastē, bet cerības nepiepildījās.

Latvijas izlase šoreiz ne tikai atkārtoja priekšgājēju tradīciju ar stipro apspēlēšanu un paklupšanu nevietā, bet iesaistījās savstarpējās cīņās ar vainīgo meklēšanu, kā tas bija raksturīgi trakulīgajos deviņdesmitajos. Atklāti par to neviens nerunāja, taču vērīgākie pamanīja. Tikai Mārtiņš Karsums uzdrošinājās ieminēties, ka stresa līmenis ir jāsamazina visiem, sākot no spēlētājiem līdz treneriem, kas stāv aiz soliņa. Pēc zaudējuma Vācijai uz Dienas jautājumu, vai ar mikroklimatu komandā viss bija kārtībā, delegācijas vadītājs Viesturs Koziols paslēpes nespēlēja. "Nē, nebija. Dažās spēlēs bija vislabākajā kārtībā, bet citās nebūt ne." Ja Hārtlijs būtu izlasē no treniņnometnes pirmās dienas, iespējams, iekšējās nesaskaņas izdotos savlaicīgi atrisināt.

Hārtlijs augsto trenera kvalifikāciju apliecināja aprīlī ar Gagarina kausa izcīnīšanu. Tomēr šis nav pirmais gadījums, kad Latvijas izlasē trenerim darba apvienošana klubā un izlasē ir smaga nasta.

Oļegs Znaroks ar palīgu Hariju Vītoliņu 2009. gada PČ ar Latvijas izlasi izcīnīja 7. vietu, taču pēc tam rezultāti pasliktinājās, jo pārāk daudz enerģijas atņēma darbs Maskavas Dinamo komandā. Līdzīgi ir Hārtlijam.

Augustā Rīgā norisināsies pirmsolimpiskais kvalifikācijas turnīrs. Avangard gatavosies garajai KHL sezonai, savukārt izlase ļoti atbildīgām trijām spēlēm. Bobam būs nopietni jāiespringst. 

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli

Sācies Olimpiskais mēnesis 2024

Ir sācies Olimpiskais mēnesis 2024, kas norisināsies līdz 26. aprīlim un noslēgsies ar Olimpiskās dienas Vislatvijas kopīgo vingrojumu. Šogad dalībai Olimpiskajā dienā saņemti pieteikumi no 41 pašvald...

Hokejs

Vairāk Hokejs


Basketbols

Vairāk Basketbols


Futbols

Vairāk Futbols


Teniss

Vairāk Teniss


Volejbols

Vairāk Volejbols


Motoru sports

Vairāk Motoru sports


Vieglatlētika

Vairāk Vieglatlētika


Riteņbraukšana

Vairāk Riteņbraukšana


Ziemas sports

Vairāk Ziemas sports


Citi

Vairāk Citi