Laika ziņas
Šodien
Apmācies
Rīgā +3 °C
Apmācies
Piektdiena, 19. aprīlis
Vēsma, Fanija

PČ statistika: Balcers, Bļugers, Gudļevskis un Latvijas mazākums - starp labākajiem

Pasaules čempionātā hokejā Slovākijā katra no 16 valstsvienībām aizvadījusi trīs spēles, līdz ar to ieskatīsimies turnīra statistikas rādītājos - kā veicies mūsu hokejistiem un komandai kopumā?

Kā ziņots, Latvijas izlase čempionātu sāka sestdien ar 5:2 uzvaru pār Austriju, dienu vēlāk ar 1:3 piekāpās Šveicei, bet otrdien izdarīja 65 metienus pret Itāliju, tomēr vārtsargu Andreasu Bernardu pārspēja tikai divas reizes, trešo ripu raidot jau tukšos vārtos - 3:0. 

Ar trīs spēlēs iekrātiem sešiem punktiem Latvija B grupā ieņem 5. vietu. Ceturtdien spēlēsim ar čehiem, sestdien - krieviem, bet pirmdien un otrdien mūsu izlasi sagaida Zviedrijas un Norvēģijas eksāmeni.

Zīmīgi, ka katrus no deviņiem Latvijas vārtiem guvis cits hokejists (tikai uzbrucēji), bet Rūdolfs Balcers vienalga pamanījies piedalīties divās trešdaļās šo guvumu - vārti un piecas rezultatīvas piespēles. Ar sešiem punktiem viņš dala 6. vietu visa čempionāta rezultatīvāko spēlētāju sarakstā. Līderis ir zviedrs Viljams Nīlanders, kurš trīs mačos pamanījies iekrāt jau astoņus (2+6) punktus, bet kanādietim Entonijam Mantam ir septiņi (3+4) punkti. 

Neviens cits Latvijas hokejists neatrodas turnīra 30 rezultatīvāko hokejistu vidū. Pa trim punktiem (1+2) izlasē iekrājuši Teodors Bļugers un Ronalds Ķēniņš, pa 1+1 ir Laurim Dārziņam un Gintam Meijam.

Pa pieciem vārtiem turnīrā guvuši somu supertalants Kāpo Kako un zviedrs Patriks Hornkvists, četras ripas šveicietim Kevinam Fialam un krievam Jevgēņijam Dadonovam.

Rezultatīvo piespēļu dalītāju sarakstā Balcers dala otro vietu - piecas arī šveicietim Vincentam Praplanam un somam Sakari Manninenam. Sešas piespēles ir jau minētajam zviedram Nīlanderam.

Vārtsargs Kristers Gudļevskis ir starp pieciem vadošajiem amata brāļiem turnīrā šobrīd. Viņš divās spēlēs ticis pie tikpat uzvarām, vidēji ielaižot vienu ripu un atvairot 93,94% metienu (33 no 35).

Starp vārtsargiem, kuri aizvadījuši vismaz divas spēles, Kristeram ir ceturtais labākais atvairīto metienu procents un dalīts otrs labākais rādītājs vidēji ielaistajās ripās.

Šveicietis Reto Berra "sausā" nostāvējis divās izlases uzvarās par Itāliju (9:0) un Austriju (4:0). Tāpat starp labākajiem ir vācietis Matiass Nīderbergers un krievs Andrejs Vasiļevskis, kā arī soms Kevins Lankinens.

Starp citu, Latvijas izlases hokejists ir arī kādas statistikas ailītes līderis - Teodors Bļugers ar 79,07% uzvarētu iemetienu (50 no 68) šobrīd ir labākais turnīrā. viņam seko jau minētais Nīlanders (15 no 21 jeb 77,78%), bet 10. vietā ir vēl viens mūsu izlases pārstāvis Oskars Batņa, kurš uzvarējis 6 no 11 iemetieniem.

Latvijas izlase realizējusi 9 no 125 metieniem turnīrā (7,2%), kas ir vien 13. rādītājs. Atgādināsim, ka pret Itāliju Latvija izpildīja vairāk nekā pusi no šiem metieniem (65). Precīzākie ir Kanādas hokejisti - 15 vārti ar 105 metieniem jeb 14,29%, bet zviedri vārtos raidījuši 19 no 134 metieniem (14,18%).

Itālija ar 47 metieniem vārtus gūt nav spējusi, bet Lielbritānija, kas izdarījusi 48 metienus, iemetusi vienu ripu trīs spēlēs. Tāpat vien divus no 52 metieniem realizējuši austrieši - abus mačā pret Latviju.

Mūsu izlase turnīra pirmajā mačā labi realizēja skaitlisko vairākumu, tomēr turpinājums nav bijis tik spožs - kopumā trīs vārti 15 vairākumos jeb 20% un 10. vieta. Līderi ir kanādieši, kuri septiņos vairākumos iemetuši sešas ripas (85,7%), bet krievi vairākumā realizējuši divas no četrām iespējām. 

Skaitliskajā mazākumā Latvija septiņās reizēs ielaidusi tikai vienu ripu (85,7%), kas ir piektais labākais rādītājs. Vācija (11 mazākumi), Krievija un Zviedrija (pa 7) vārtus mazākumā vēl nav zaudējušas.

Gudļevskis un Elvis Merzļikins pa abiem atvairījuši 65 no 70 metieniem jeb 92,86%, kas ir ceturtais rādītājs starp visām komandām. Šveices vārtsargi atvairījuši 98,28% metienu, bet Krievijai un Vācijai šis rādītājs ir virs 96%.

Latvija trīs mačos nopelnījusi deviņus divminūšu noraidījumus jeb 18 soda minūtes - tas kopā ar Krieviju ir dalīts trešais labākais rādītājs aiz somiem (10) un ASV (14).

Visvairāk soda minūšu ir Austrijai (71), Čehijai (44) un Zviedrijai (34).

Vislabāk apmeklētās turnīrā šobrīd ir spēles ar Čehijas izlases līdzdalību - vidēji 8947 skatītāji, seko Krievija (8605) un Norvēģija (8527). Salīdzinoši mazāk ietilpīgās Košices arēnas dēļ vien sestie ir čempionāta saimnieki slovāki (7423), no kuriem vien nedaudz atpaliek Latvija (7407).

Vismazāko interesi raisījušas spēles ar Lielbritānijas dalību - vidēji 4964 skatītāji.

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli


Hokejs

Vairāk Hokejs


Basketbols

Vairāk Basketbols


Futbols

Vairāk Futbols


Teniss

Vairāk Teniss


Volejbols

Vairāk Volejbols


Motoru sports

Vairāk Motoru sports


Vieglatlētika

Vairāk Vieglatlētika


Riteņbraukšana

Vairāk Riteņbraukšana


Ziemas sports

Vairāk Ziemas sports


Citi

Vairāk Citi