Laika ziņas
Šodien
Skaidrs
Rīgā +18 °C
Skaidrs
Piektdiena, 17. maijs
Umberts, Herberts, Dailis

Savickis: Ja izredzes uz play-off būs zudušas, izskatīsim Krievijas klubu piedāvājumus par mūsu hokejistiem

Deviņas spēles līdz KHL regulārā čempionāta beigām Rīgas Dinamo no play-off zonas jeb 8.vietas Rietumos atpaliek par 11 punktiem. Lai gan teorētiskas izredzes iekļūt Gagarina kausa izcīņā vēl nav zudušas, dinamieši jau šķīrušies no diviem pamatsastāva hokejistiem - uzbrucēja Aleksandra Ņiživija un aizsarga Matjē Karla. Interese no Krievijas klubiem esot arī par citiem vietējiem hokejistiem, laikrakstam Diena neslēpj Dinamo padomes priekšsēdētājs Juris Savickis.

Kāpēc Rīgas Dinamo atlaida uz citiem KHL klubiem divus pamatsastāva spēlētājus, lai gan cerības par spēlēšanu play-off vēl nav zudušas?

Katrs gadījums ir jāizvērtē atsevišķi. Par Ņiživiju. Ja papētīsim statistiku, tad ieraudzīsim, ka viņš laukumā šosezon bija mazāk nekā citus gadus un vairs nedeva to pienesumu, ko agrāk. Uzskatu, ka ar Ņiživija aizbraukšanu komandas sniegums nepazemināsies. Pavērsies iespēja pārbaudīt kādu no jaunajiem spēlētājiem. Karla gadījumā mums bija izdevīgs piedāvājums no Šveices. Viņi izrādīja iniciatīvu, un arī pats spēlētājs gribēja braukt izmēģināt spēkus Šveicē. Par Karlu saņēmām labu kompensāciju, kas mums noderēs, komplektējot komandu jau nākamajai sezonai.

Komandas vadība vairs īsti necer uz spēlēšanu Gagarina kausa izcīņā?

Tā nebūt nav. Svarīgas būs turpmākās spēles. Vēl ir palikušas desmit spēles (saruna notika pirms mača ar SKA - aut.). Maksimāli iespējamā punktu summa ir trīsdesmit. Esam parēķinājuši, ka, sapelnot divdesmit punktus un pie labvēlīga citu komandu spēļu iznākuma, pastāv vēl izredzes iekļūt play-off.

Cik reāla ir varbūtība, ka vēl kāds no Dinamo spēlētājiem pāriet uz citu komandu?

Neslēpšu, ka ir interese par pāris mūsu vietējiem spēlētājiem. Piemēram, vienā gadījumā ir piedāvājumi no trim Krievijas klubiem, kuri grib pastiprināt sastāvu pirms Gagarina kausa izcīņas. Mēs nesteidzamies. Ja tiešām visas izredzes iekļūt play-off būs zudušas, tad šo jautājumu izskatīsim. Mums ir jādomā arī par nākamo sezonu.

Vai pastāv variants, ka vasarā spēlētājs atgriežas Dinamo sastāvā?

Ir dažādi varianti. Var vienoties arī tā, ka pēc sezonas mūsu pašu spēlētājs atkal ir Dinamo sastāvā. Kā jau teicu, esam sākuši jau domāt arī par nākamo sezonu. Ja tagad izdosies ietaupīt naudu, tad ir lielākas izredzes vasarā dabūt labāku leģionāru.

Ģenerālmenedžeris Juris Opuļskis izteicies, ka ceļojis pa Eiropu un meklējis potenciālos nākotnes spēlētājus. Vai ir jau noskatīts kas konkrēts?

Jau pirmajā darba dienā mēs Opuļskim ieteicām izveidot spēlētāju datubāzi, kurā būtu detalizēta informācija. Viņš tik tiešām ir braucis komandējumā un skatījies, kuri spēlētāji mums nākotnē varētu noderēt. Skatāmies jau uz konkrētām pozīcijām. Piemēram, kurš mums nākamsezon varētu būt pirmajā maiņā labajā un kurš - kreisajā malā.

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli

Brynas pagarina vienošanos ar Indraši

Latvijas hokejists Miks Indrašis nākamsezon turpinās spēlēt Zviedrijas komandā Jēvles Brynas, kas šosezon uzvarēja Zviedrijas pēc spēka otrajā līgā, ceturtdien pavēstīja vienība.

Hokejs

Vairāk Hokejs


Basketbols

Vairāk Basketbols


Futbols

Vairāk Futbols


Teniss

Vairāk Teniss


Volejbols

Vairāk Volejbols


Motoru sports

Vairāk Motoru sports


Vieglatlētika

Vairāk Vieglatlētika


Riteņbraukšana

Vairāk Riteņbraukšana


Ziemas sports

Vairāk Ziemas sports


Citi

Vairāk Citi