Laika ziņas
Šodien
Daļēji saulains
Rīgā +11 °C
Daļēji saulains
Ceturtdiena, 2. maijs
Sigmunds, Zigismunds, Zigmunds

U-18 hokejisti pārspēj Vāciju un pietuvojas ceturtdaļfinālam, Lipsbergam trīs vārti

Leonīda Tambijeva vadītie Latvijas U-18 hokejisti pirmdien Znojmo pilsētā Čehijā ar 5:4 svarīgā B grupas spēlē pārspēja Vāciju, tādējādi pietuvojoties pasaules čempionāta elites divīzijā ceturtdaļfinālam. Ar trim gūtiem vārtiem atzīmējās Roberts Lipsbergs. 

Pirmie iespēju izvirzīties vadībā izmantoja vācieši, Elvi Merzļikinu pārspējot jau mača 5.minūtē. Pēc neilga brīža pretinieki pārākāpa noteikumus, bet pašās vairākuma beigās Latvijas U-18 hokejisti sodīja vāciešus – izlīdzinājumu panāca Teodors Bļugers. Katra no izlasēm vēl pa reizei uzspēlēja vairākumā, tas gan rezultātu nemainīja un pirmais periods noslēdzās ar 1:1 uz tablo.

Kad 2.trešdaļā bija spēlētas tieši piecas minūtes, Merzļikins kapitulēja vēlreiz. Arī šoreiz Leonīda Tambijeva padotajiem bija nepieciešamas vien dažas minūtes, lai atjaunotu līdzsvaru – precīzi meta Roberts Lipsbergs. Tieši viņš arī pirmoreiz vadībā izvirzīja Latviju pusotru minūti pirms perioda noslēguma. Tiesa, pirmās 40 minūtēs vadībā noslēgt neizdevās, jo vācieši 26 sekundes pirms sirēnas trešo reizi pārspēja Merzļikinu.

Trešo periodu Latvijas izlases vārtos sāka Ivars Punnenovs. Trešdaļa iesākās ārkārtīgi sekmīgi – jau 48.sekundē trešos vārtus čempionātā guva Georgs Golovkovs un 4:3! Uzreiz pēc tam Vācija izpelnījās divminūšu  noraidījumu, ko pārvērst vārtu guvumā gan šoreiz neizdevās. Toties perioda vidū vācieši jau ceturto reizi spēlē uz tablo atjaunoja neizšķirtu – 4:4. Ar to gan īsti mierā nebija latvieši, kuri jau pēc divām minūtēm atguva vadību, trešo reizi šajā spēlē izceļoties Robertam Lipsbergam. Mača 56.minūtē mūsējie palika mazākumā, tomēr sekmīgi izturēja svarīgās divas minūtes četratā. 

Spēles pēdējā minūtē Vācijas izlases treneris sasauca savējos uz pusminūtes apspriedi, pēc kuras laukumu pameta vārtsargs Marvins Kupers. Par laimi Latvijai, tas nedeva nekādus rezultātus un mūsējie svinēja uzvaru ar 5:4. Par labāko hokejistu mūsējiem tika atzīts trīs vārtu autors Roberts Lipsbergs.

Šis panākums Latvijai krietni uzlaboja izredzes iekļūt ceturtdaļfinālā, kur spēlēs grupas 2. un 3.vietas ieguvēji. Četrās spēlēs mūsējie iekrājuši sešus punktus, līderiem zviedriem ir deviņi trīs spēlēs. Aiz Latvijas ir Vācija (3;3) un Krievija (3;2), bet šveicieši divos mačos pie punktiem nav tikuši. Tambijeva komanda paveikusi visu no sevis atkarīgo, tagad jāgaida mums labvēlīgi iznākumi pārējos mačos!

Pasaules U-18 čempionāts hokejā, elites divīzija. 2012.gada 16.aprīlis, Znojmo, Čehija.

Vācija U-18 – Latvija U18 4:5 (1:1;2:2;1:2)

Vārti: 4:35 Kahuns (Draizaitls, Stefans) 1:0; 8:23 Bļugers (Bukarts, Lavrovs, vair.) 1:1; 25:00 Ciglers (Tifels) 2:1; 31:36 Lipsbergs (Jevpalovs) 2:2; 38:36 Lipsbergs (Ševčenko, Kondrāts) 2:3; 39:34 Mozers (Draizaitls, Benders) 3:3; 40:48 Golovkovs (Škuratovs) 3:4; 49:42 Kurts (Stefans) 4:4; 51:56 Lipsbergs (Ševčenko, Kondrāts) 4:5;

Vārtsargi: Kupers – Merzļikins (no 40:00 Punnenovs)
Metieni: 39-33
Soda minūtes: 6-6

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli

Porziņģis iedzīvojies ikra muskuļa sastiepumā

Latvijas basketbolists Kristaps Porziņģis Nacionālās basketbola asociācijas (NBA) Austrumu konferences ceturtdaļfināla spēlē iedzīvojies ikra muskuļa sastiepumā, otrdien pavēstīja viņa pārstāvētā Bost...

Hokejs

Vairāk Hokejs


Basketbols

Vairāk Basketbols


Futbols

Vairāk Futbols


Teniss

Vairāk Teniss


Volejbols

Vairāk Volejbols


Motoru sports

Vairāk Motoru sports


Vieglatlētika

Vairāk Vieglatlētika


Riteņbraukšana

Vairāk Riteņbraukšana


Ziemas sports

Vairāk Ziemas sports


Citi

Vairāk Citi