Laika ziņas
Šodien
Skaidrs
Rīgā +3 °C
Skaidrs
Piektdiena, 19. aprīlis
Vēsma, Fanija

Zembergs pēc PČ hokejā: Brīnumu gaidot

Pacietību, un kaut kad tam vajadzētu notikt. Pirms izbraukšanas uz Bratislavu klusībā tika lolotas cerības par jaunas lappuses atvēršanu Latvijas hokejā. Sastāvs uz papīra izskatījās cerīgs. Ja nu vēl veiksme atbildīgos brīžos nostājas līdzās, tad varbūt izdodas aizspēlēties līdz pusfinālam...

Nenostājās, un arī tiesneši pagrieza muguru, izliekoties neredzam atklātus pārkāpumus. Reālisti tūlīt pat iebildīs, ka uz tā paša papīra konkurentiem sastāvi tomēr bija jaudīgāki un ka arī spēles ziņā Latvija pagaidām ir vismaz vienu soli nopakaļ ne tikai Krievijai, Zviedrijai un Čehijai, bet arī Šveicei. Piekrītu, bet der arī atcerēties, ka vienā spēlē viss ir iespējams. Tiem, kas uzskata, ka zviedri pret Latviju neieslēdza visus apgriezienus, kaut kur varbūt arī ir taisnība, bet tā pati Zviedrija, pragmatiski spēlējot, piedzīvoja smagu vilšanos 2002. gada olimpiādē Soltleiksitijā, ceturtdaļfinālā zaudējot baltkrieviem ar 3:4.

Jāatzīst, ka Latvijas iekļūšana pusfinālā pagaidām vēl būtu brīnums, taču no otras puses pēdējo gadu cerīgie rezultāti spēlēs ar hokeja lielvalstīm norāda uz likumsakarīgu pietuvošanos vadošajam sešniekam vai pat septiņniekam, ja pieskaitām arī Šveici.

Visvairāk priecē, ka spēles ar grandiem jau patiešām ir puslīdz līdzīgas un nav vairs kā agrāk, kad punktu atņemšanai visi spēki tika sakoncentrēti aizsardzības cementēšanai, bet pilnā loze tika izvilkta uz pirkstiem saskaitāmos uzbrukumos.

Priecē arī tas, ka konkurence izveidojusies visās pozīcijās un ka līdera lomās labi iejutušies vidējās un jaunās paaudzes spēlētāji. Nav pamata bažām, ka viena paaudze beigs spēlēt un iestāsies tukšums. Nudien neatminos, kad izlases kontekstā tik cerīgi var lūkoties nākotnē.

Top komentāri

zhilkin.jame
z
Jus vаrаt maksаt par 50 % mazак pаr еlекtroеnergiju, nekada veida maldinot vai parkapjot likumu! Es iesaku visiem izlasit so rakstu – https://cuu.su/latmk Es to esmu izmantojis kops decembra, un rekins patiesam ir kluvis mazaks!
Skatīt visus komentārus

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli


Hokejs

Vairāk Hokejs


Basketbols

Vairāk Basketbols


Futbols

Vairāk Futbols


Teniss

Vairāk Teniss


Volejbols

Vairāk Volejbols


Motoru sports

Vairāk Motoru sports


Vieglatlētika

Vairāk Vieglatlētika


Riteņbraukšana

Vairāk Riteņbraukšana


Ziemas sports

Vairāk Ziemas sports


Citi

Vairāk Citi