Laika ziņas
Šodien
Daļēji apmācies
Rīgā +5 °C
Daļēji apmācies
Sestdiena, 20. aprīlis
Mirta, Ziedīte

Zembergs pēc PČ hokejā: Uz papīra viss skaisti

Apetīte rodas ēdot. Latvieši to labi zina gan tiešā, gan pārnestā nozīmē, tāpēc uz karstām pēdām ieskicēsim perspektīvu 2019. gada pasaules čempionātam (PČ) Slovākijā.

Iesākumā gan jāatvēsina optimistiskie karstgalvji. Vēl nekad Latvijas izlasei pēc ceturtdaļfināla sasniegšanas iekarotās pozīcijas nav izdevies nosargāt. Sāpīgākais kritiens lejup sekoja pēc 2000. gada PČ Sanktpēterburgā. Nākamajā gadā Latvija spēlēja par palikšanu elitē un ieņēma pieticīgo 13. vietu. 

Skaidrs, ka šoreiz liels nopelns iekļūšanai spēcīgāko astoņniekā bija galvenajam trenerim Bobam Hārtlijam. Atšķirībā no iepriekšējā Ziemeļamerikas speciālista Teda Nolana Bobs komandu ne tikai lieliski motivēja, bet prasmīgi arī izstrādāja plānu katrai spēlei. Jau izskanējis viedoklis, ka Hārtliju būs grūti noturēt, tāpēc ātri uzmetam plānu B. Manuprāt, labākais risinājums būtu Artis Ābols. Treneris labākajos gados, kurš lieliski pārzina mūsu hokeja saimniecību un divus pavasarus ir skolojies pie Hārtlija.

Nākamā svarīgā pozīcija ir vārtsargi. Uz papīra viss skaisti. Pirmajam numuram Elvim Merzļkinam turpinās līgums ar Šveices klubu Lugano, tātad laba līmeņa spēļu prakses būs un garantija, ka vēlākais aprīlī sezona beigsies. Taču arī der izskatīt rezerves variantu.

Līgums Šveices A līgā turpinās arī Ivaram Punnenovam, kurš traumas dēļ Dānijā gan nebija, un savas sportiskās ambīcijas vēl nav apmierinājis Kristers Gudļevskis. No vienas puses, nav pamats bažām, no otras – nedrīkst aizmirst, cik liela loma bija Elvim.

Aizsardzībā un uzbrukumā uz vadošajām lomām pieteikušies vairāki jaunie spēlētāji, tāpēc saskatāmi konkurences aizmetņi, bet, uzburot sapņu sastāvu, der atcerēties, ka atslēgas spēlētājiem Balceram un Bļugeram var ieilgt sezona aiz okeāna. Taču jebkurā gadījumā skats nākotnē nudien ir cerīgs.

Top komentāri

prieks
p
Ärpráts, ku tukshs raksts. Dala trenera vietu, kaut vél ir lígums Hartlijam. Atgádina, ka Elvis ir labákais un, ka jaunie bija gana rezultatívi. Káda jéga rakstam? Vai ar to nopelníja kaut ko? Ja já, tad jautájumu nav. Vienígi varétu pie virsraksta pievienot kádu simbolu, ka raksts tukshs, bet par naudu.
NAV VIENALGA
N
Kaut kāds nesakarīgs savārstījums!
Skatīt visus komentārus

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli


Hokejs

Vairāk Hokejs


Basketbols

Vairāk Basketbols


Futbols

Vairāk Futbols


Teniss

Vairāk Teniss


Volejbols

Vairāk Volejbols


Motoru sports

Vairāk Motoru sports


Vieglatlētika

Vairāk Vieglatlētika


Riteņbraukšana

Vairāk Riteņbraukšana


Ziemas sports

Vairāk Ziemas sports


Citi

Vairāk Citi