Laika ziņas
Šodien
Daļēji saulains
Rīgā +9 °C
Daļēji saulains
Otrdiena, 16. aprīlis
Mintauts, Alfs, Bernadeta

Ātruma cilts speciālizlaidums: Ar ko Nitišs pārsteigs pirms Rally Liepāja?

Diena.lv sadarbībā ar LMT Viedtelevīziju piedāvā ātruma un piedzīvojumu raidījuma Ātruma cilts jaunāko sēriju. Šoreiz raidījuma speciālizlaidumā viss par un ap FIA Eiropas rallija čempionāta posmu Rally Liepāja, kas 25. un 26. maijā norisināsies maršrutā Liepāja-Talsi-Liepāja, pulcējot vērienīgākās rallija ekipāžas.

Savus spēkus sacīkstēs izmēģinās arī pilots Reinis Nitišs. Pirms starta autosportists dodas testa braucienā, izvizinot kaislīgu autosporta fanu, komponistu Raimondu Tiguli, un Reiņa braukšanu Tiguls sajūsmināti salīdzina ar klasiskās mūzikas meistara filigrānu izpildījumu.

Pirms gaidītā čempionāta posma Ātruma cilts devusies satikt sacīkšu dalībniekus, lai apspriestu gatavošanos vienam no autosporta sezonas gaidītākajiem notikumiem Latvijā. Speciālizlaiduma vadītājs Ģirts Timrots tiekas ar rallijkrosa zvaigzni Reini Nitišu, kurš, plati smaidot, izrāda savu jauno auto – aizmugurējās piedziņas Fiat Abarth 124 ar 310 zirgspēku jaudu. Ģirts ir sajūsmā un Nitišs atklāj – viņu gaida daudz emociju un "rokas pa visu paneli". Lai gan savu autosportista karjeru Reinis sāka pie "Žiguļa" stūres, tradicionāli sacīkstēs Nitišs startējis ar priekšpiedziņas mašīnām. Kādēļ tagad ieviestas tik kardinālas izmaiņas, noskaidrosim Ātruma cilts speciālizlaidumā.

Līdz ar auto maiņu, Reinis nonācis arī citā sacīkšu klasē. Taujāts par klases specifiku un konkurentiem, Reinis neslēpj, ka viņam nav gājis viegli braucienu testos, tādēļ sacensībās būs iespēja salīdzināt meistarību ar pieredzējušākiem aizmugurējās piedziņas braucējiem. Turklāt vēl trīs konkurentiem ir tāds pats auto.

Ātruma cilts skatītājiem ir arī unikāla iespēja ielūkoties Reiņa Nitiša jaunā auto salonā un uzzināt, kādas izmaiņas mašīnā bija jāveic, lai Reinis ar to varētu braukt.

Ģirts pirms sacīkstēm testa ātrumposmā Talsos satiek arī LMT Autosporta akadēmijas pilotu Mārtiņu Sesku, kuram šajā sezonā arī nākas izmēģināt spēkus ar atšķirīgu piedziņu spēkratiem. Sarunā ar Mārtiņu noskaidrosim, kā viņam izdodas apvienot braukšanu ar atšķirīgiem auto un ko sportists sagaida no Rally Liepāja.

Sacensības ar nepacietību gaida arī talsenieks, komponists Raimonds Tiguls, kurš autosportu mīl jau no bērnības, labi pārzina Talsu ceļu, bet sacīkšu mašīnā nekad nav sēdējis. Ātruma cilts nolemj sarīkot Raimondam piedzīvojumiem bagātu izbraucienu ar Reini Nitišu, pēc kura komponists ar sajūsmu vērtē Nitiša meistarību.

Šajā Ātruma cilts sezonā Pauls Timrots atkal meklē interesantus, trakus un aizrautīgus sarunu biedrus, kuri pastāstīs par saviem piedzīvojumiem. 2019. gadā raidījums kļuvis vēl mobilāks, jo bieži izrausies no ierastās studijas un dosies uz kādu notikumu vietu vai interesantiem pasākumiem.

Ātruma cilts katru trešdienu plkst. 19.00 skatāma arī LMT Viedtelevīzijā, lietotnē LMT Straume un internetā. Skatītāji aicināti piedalīties Twitter sarunās ar tēmturi #ĀtrumaCilts.

 

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli

Čempionu mentalitāte

Feldmanis: iegūta ceļazīme un papildu laiks, lai sagatavotos olimpiskajām spēlēm.

Hokejs

Vairāk Hokejs


Basketbols

Vairāk Basketbols


Futbols

Vairāk Futbols


Teniss

Vairāk Teniss


Volejbols

Vairāk Volejbols


Motoru sports

Vairāk Motoru sports


Vieglatlētika

Vairāk Vieglatlētika


Riteņbraukšana

Vairāk Riteņbraukšana


Ziemas sports

Vairāk Ziemas sports


Citi

Vairāk Citi