Laika ziņas
Šodien
Apmācies
Rīgā +4 °C
Apmācies
Otrdiena, 19. marts
Jāzeps, Juzefa

Rally Liepāja šogad būs vienīgais rallijs Latvijā

Starptautiskās Automobiļu federācijas (FIA) Eiropas rallija čempionāta kalendārā iekļautais Rally Liepāja šogad būs vienīgais Latvijā sarīkotais nacionālā čempionāta posms, ziņo sacensību organizatori.

Ņemot vērā Latvijas ziemas mēnešiem neraksturīgi siltos laika apstākļus, kas izraisījis gada sākumā paredzēto Latvijas rallija čempionāta posmu "Rally Alūksne" un "Rallijs Sarma" atcelšanu, šogad vienīgais Latvijā sarīkotais nacionālā čempionāta posms būs arī FIA Eiropas rallija čempionāta kalendārā iekļautais "Rally Liepāja", kura norise paredzēta no 29. līdz 31.maijam un kura maršruts stiepsies no Talsiem līdz Liepājai.

Latvijas rallija čempionāta kalendārā šogad kopumā bija paredzēti septiņi posmi - divi - ziemā, divi - "Rally Liepāja" laikā, bet pēc tam vēl trīs posmi kaimiņvalstīs - Igaunijā un Lietuvā. Līdz ar pirmo divu ziemas posmu atcelšanu, Latvijas rallija čempionu noskaidrošana notiks piecus posmus garā sezonā.

Bez Latvijas rallija čempionāta ieskaites "Rally Liepāja" vienkopus Kurzemes pusē norisināsies FIA Eiropas rallija čempionāta posms, kuram pievienosies arī "ERC Junior" čempionātā startējošo talantīgo jauniešu vadītās ekipāžas. Piedalīsies arī kolorītās aizmugures piedziņas "Abarth Rally Cup" automašīnas, kurām šī būs otrā vizīte Talsu un Liepājas pusē, bet starptautisko sacensību sarakstu noslēgs FIA Baltijas rallija kausa izcīņas pirmais posms.

"Rally Liepāja" laikā sacensību posms paredzēts arī Latvijas rallijsprinta kausa dalībniekiem un "Historic" klases ekipāžām, kas startēs ar rallijam pielāgotiem vēsturiskiem, līdz 1997.gadam ražotiem auto. Neatņemama "Rally Liepāja" daļa ir arī vēsturisko auto regularitātes sacensības "Youngtimer Rally Liepāja", kas arī šogad plānots kā garākais un ilgākais pārbaudījums regularitātes sacensību sezonas gaitā.

Startu rallijā apstiprinājis liepājnieks Mārtiņš Sesks un arī Reinis Nitišs.

Pārējie trīs Latvijas rallija čempionāta posmi notiks no 24. līdz 26.jūlijam Igaunijā, no 14. līdz 15.augustam Lietuvā un no 28. līdz 29.augustam Igaunijā.

 

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli

Izcīnītas papildu vietas

Latvijas Biatlona federācijas ģenerālsekretārs Juris Pīpkalējs: "Komandas sastāvs nākamsezon, visticamāk, nemainīsies."

Hokejs

Vairāk Hokejs


Basketbols

Vairāk Basketbols


Futbols

Vairāk Futbols


Teniss

Vairāk Teniss


Volejbols

Vairāk Volejbols


Motoru sports

Vairāk Motoru sports


Vieglatlētika

Vairāk Vieglatlētika


Riteņbraukšana

Vairāk Riteņbraukšana


Ziemas sports

Vairāk Ziemas sports


Citi

Vairāk Citi