Laika ziņas
Šodien
Skaidrs
Rīgā +5 °C
Skaidrs
Sestdiena, 19. oktobris
Drosma, Drosmis, Elīna

Daugavpils alkst spīdveja eiforijas

Pērn tribīnes bija eiforijā — Latvijas pārstāvis Grigorijs Laguta brauca pa priekšu pašam Gregam Henkokam, Skotam Nikolsam, Bjarnem Pēdersenam un citiem spēcīgiem spīdvejistiem, nopelnot vietu pusfinālā. Pilnai laimei pietrūka vien vietas finālā. Varbūt šogad! Sestdien Daugavpilī notiks pasaules čempionāta astotais posms Latvijas Grand Prix, un Laguta arī šoreiz būs pašmāju galvenā cerība.

Latvijas Grand Prix organizators Vladimirs Ribņikovs nepilnu nedēļu pirms starta ir optimists: "Laguta ir laba līmeņa braucējs. Viņš ir maksimālists, un psiholoģiski gatavs nostartēt pēc iespējas labāk." Ribņikovs nebūtu šokēts, ja 24 gadus vecā Grigorija mērķi un varēšana sakristu ar labāko trijnieku.

Šāds mērķis gan nebūs viegli sasniedzams, jo sacensību nolikums vēstī — Daugavpilī startēs 15 patlaban spēcīgākie pasaules spīdvejisti plus viens pašmāju braucējs, raugi, Laguta. Taču pērn jau nebija citādi.

Katrs no 16 sportistiem piedalīsies piecos braucienos, krājot punktus kopvērtējumā. Pirmā vieta katrā braucienā garantēs trīs, otrā — divus, trešā — vienu punktu (pēdējam punkti nepienāksies). Pēc 20 priekšsacīkšu braucieniem kopvērtējumā tiks atsijāti labākie astoņi, kas piedalīsies pusfinālā. Finālā iekļūs divi labākajie no katra pusfināla brauciena.

Iespējams, uz starta redzēsim vēl divus Latvijas pārstāvjus — Kjastu Poudžuku (22 gadi) un Maksimu Bogdanovu (19). Viņiem piešķirts rezervistu statuss. Tiklīdz kāds no 16 pamatgrupas braucējiem kaut kādu iemeslu dēļ (tehnikas defekts, savainojums utt.) nespēs turpināt sacensību, viņu vietu ieņems kāds no rezervistiem. Pērn pie vārda tika gan Poudžuks, gan Bogdanovs un abi arī pamanījās iegūt punktus. Latvijas Grand Prix Grigorijs un Kjasts piedalīsies trešo, Maksims — otro reizi.

Pirms diviem gadiem Daugavpils trekā triumfēja amerikānis Gregs Henkoks, bet pērn — austrālietis Lī Adamss. Abi būs galveno favorītu pulkā arī šogad. Taču uz uzvaru galvenais pretendents, protams, būs pasaules čempions dānis Niki Pēdersens, kurš pērn Daugavpilī palika otrais. Dānis patlaban ir stabilā vadībā arī pasaules čempionāta kopvērtējumā (116 punktu). Otrajā pozīcijā atrodas Džeisons Kramps no Austrālijas (99), uz trešo vietu patlaban reāli pretendē uzreiz četri spīdvejisti — amerikānis Gregs Henkoks (89), dānis Hanss Andersens (84), polis Tomašs Golobs (82) un austrālietis Lī Adamss (80).

Pēc sacensībām Daugavpilī līdz Grand Prix sezonas izskaņai būs trīs posmi — Polijā (13.septembris), Itālijā (27.septembris) un Vācijā (11.oktobris) —, kuros tiks noskaidrots galīgais vietu sadalījums.

***

SPĪDVEJS

Latvijas Grand Prix

DALĪBNIEKI

Kriss Heriss GBR

Gregs Henkoks USA

Kšištofs Kaspšaks POL

Niki Pedersens DEN

Tomašs Golobs POL

Grigorijs Laguta RUS*

Lī Adamss AUS

Nilss Kristians Īversens DEN

Bjarne Pēdersens DEN

Rune Holta POL

Lukašs Drimls CZE

Džeisons Kramps AUS

Skots Nikols GBR

Hans Andersens DEN

Fredriks Lindgrēns SWE

Andrēass Junsons SWE

REZERVE

Maksims Bogdanovs LAT

Kjasts Poudžuks LAT

* pārstāvēs Latviju

PČ KOPVĒRTĒJUMS (PUNKTI)

1.Niki Pedersens 116

2.Džeisons Kramps 99

3.Gregs Henkoks 89

4.Hanss Andersens 84

5.Tomašs Golobs 82

6.Lī Adamss 80

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli


Hokejs

Vairāk Hokejs


Basketbols

Vairāk Basketbols


Futbols

Vairāk Futbols


Teniss

Vairāk Teniss


Volejbols

Vairāk Volejbols


Motoru sports

Vairāk Motoru sports


Vieglatlētika

Vairāk Vieglatlētika


Riteņbraukšana

Vairāk Riteņbraukšana


Ziemas sports

Vairāk Ziemas sports


Citi

Vairāk Citi