Laika ziņas
Šodien
Daļēji apmācies
Rīgā +10 °C
Daļēji apmācies
Trešdiena, 23. oktobris
Daina, Dainida, Dainis

Helmuts Marko: Kamēr Fetels koncentrējas, Alonso bīda politiku

“Red Bull Motorsport” direktors Helmuts Marko uzskata, ka tieši Sebastiana Fetela spēja 100% koncentrēties veicamajam darbam ir viņa lielākais trumpis.

“Sebastiana pilotēšana bija gandrīz nevainojama,” paziņoja Helmuts Marko. “Viņš ir fenomenāls un tā tas ir bijis vienmēr. Pēc vasaras brīvdienām viņa sniegums strauji uzlabojās. Tieši tā tas notika arī iepriekšējos gados. Es nezinu, kā viņš to spēj paveikt, taču tā vairs nevar būt nejaušība.”

“Te nu mēs atgriežamies pie sagatavošanās metodēm – tas kā viņš noslēdzas no visas pārējās pasaules un tādā veidā atrod papildus spēka un koncentrēšanās rezerves, kas citiem pilotiem nav pieejamas. Piemēram, Fernando Alonso, tikmēr ir aizņemts ar politikas bīdīšanu un smieklīgu komentāru izteikšanu. Fetels to visu ignorē – viņš nelasa avīzes vai internetu.”

Attiecībā uz Fetela komandas biedru Marku Vēberu, Marko paskaidroja, ka austrālietis arī spēj sasniegt augstāko līmeni, tomēr nespēj to noturēt pietiekami ilgi.

“Ir tāda sajūta, ka Markam ir vidēji divas sacīkstes gadā, kad viņš ir nepārspējams, taču viņš nespēj noturēt šo formu visas sezonas gaitā,” turpināja austrietis, kurš septiņdesmito gadu sākumā piedalījās 10 Formula 1 sacīkstēs, tomēr punktus neguva. “Tiklīdz kā Marka izredzes titula cīņā sāka izskatīties visai labi, viņam sākās problēmas ar šāda spiediena izturēšanu. Kamēr Sebs šādā situācija kļūst tikai spēcīgāks, Marks gluži kā sāk izlaist gaisu. Turklāt, ja vēl atgadās kādas tehniskas problēmas, viņa sniegums strauji pasliktinās.”

Pilnu interviju ar Helmutu Marku, kura lielākais sasniegums autosportā ir uzvara 1971.gada Lemānas 24 stundu sacīkstē, varat lasīt pēdējā “Red Bulletin” žurnālā. Vairāk info: www.redbulletin.com.

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli

Jauni kopvērtējuma uzvarētāji Stirnu buka 11. sezonā

Populārā taku skriešanas seriāla “Stirnu buks” 11. sezonas gala iznākums bija ļoti interesants, jo kopvērtējumā gandrīz visās galvenajās distancēs - GARMIN Lūsis”, “VENDEN Stirnu buks” un “KARTE...

Hokejs

Vairāk Hokejs


Basketbols

Vairāk Basketbols


Futbols

Vairāk Futbols


Teniss

Vairāk Teniss


Volejbols

Vairāk Volejbols


Motoru sports

Vairāk Motoru sports


Vieglatlētika

Vairāk Vieglatlētika


Riteņbraukšana

Vairāk Riteņbraukšana


Ziemas sports

Vairāk Ziemas sports


Citi

Vairāk Citi