Laika ziņas
Šodien
Daļēji saulains
Rīgā +12 °C
Daļēji saulains
Svētdiena, 5. maijs
Ģederts, Ģirts

Igaunis Tenaks pēc riepas plīsuma pēdējā dienā izlaiž uzvaru WRC rallijā Polijā (papildināts 16:23)

Igauņu pilots Oto Tenaks, kurš brauc ar Ford Fiesta spēkratu, svētdien piedzīvoja riepas plīsumu un nespēja nosargāt uzvaru pasaules rallija čempionāta (WRC) septītajā posmā, kas norisinājās Polijā.

Tenaks bija līderis gan pēc pirmās, gan otrās dienas, svētdienas sacensības iesākot ar 21,3 sekunžu pārsvaru pret Volkswagen norvēģu pilotu Andrēasu Mikelsenu. Vēl pirms noslēdzošajiem diviem ātrumposmiem Mikelsens bija 16,5 sekundes aiz muguras, tomēr igauņu sportists spēcīgā lietū piedzīvoja riepas plīsumu un zaudēja vairāk nekā 40 sekundes.

Līdz ar to savu otro uzvaru karjerā guva Mikelsens, kuram 26,2 sekundes zaudēja Tenaks, bet trešais palika Jaunzēlandes autosportists Haidens Padons no Hyundai vienības, kurš bija vēl par 2,3 sekundēm lēnāks.

"Man ir žēl Otu. Teicu viņam, ka zinu kā viņš jūtas - ar mani tā notika Zviedrijā. Tomēr tāds ir rallijs," pauda uzvarētājs. "Nedēļas nogales laikā atdevām visus spēkus, šoreiz mums vairāk paveicās."

Tikmēr trīskārtējais pasaules čempions Sebastjans Ožjē no Volkswagen palika tikai sestais, atpaliekot par 40,3 sekundēm. Viņš nav uzvarējis jau piecos etapos pēc kārtas, bet Polijā pirmoreiz šosezon nespēja kāpt uz goda pjedestāla.

Kopvērtējumā pēc septiņiem posmiem stabilā līdera Ožjē kontā ir 143 punkti. Viņam ar 92 punktiem seko Mikelsens, bet trešo vietu ar 72 punktiem ieņem Padons.

Savukārt Tenaks ar 52 punktiem saglabājis astoto pozīciju.

Pagājušajā sezonā Ožjē uzvarēja astoņos no 13 posmiem un par pasaules čempionu kļuva trešo gadu pēc kārtas. Čempiona titulu francūzis bija sev nodrošinājis jau trīs posmus pirms sezonas beigām.

Pirms tam deviņus gadus pēc kārtas - no 2004. līdz 2012.gadam - čempiona gods tika leģendārajam Ožjē tautietim Sebastjanam Lēbam.

Šī gada kalendārā iekļauti 14 posmi - pēc 17 gadu pārtraukuma WRC posms atkal notiks Ķīnā.

Pievienotas pēdējās piecas rindkopas

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli


Hokejs

Vairāk Hokejs


Basketbols

Vairāk Basketbols


Futbols

Vairāk Futbols


Teniss

Vairāk Teniss


Volejbols

Vairāk Volejbols


Motoru sports

Vairāk Motoru sports


Vieglatlētika

Vairāk Vieglatlētika


Riteņbraukšana

Vairāk Riteņbraukšana


Ziemas sports

Vairāk Ziemas sports


Citi

Vairāk Citi