Laika ziņas
Šodien
Apmācies
Rīgā +8 °C
Apmācies
Piektdiena, 29. marts
Agija, Aldonis

Nitišs: WRC vairākās jomās var pielīdzināt Pirmajai formulai

Kamēr Rally Liepāja organizatori dara visu iespējamo, lai šīs sacensības šovasar būtu arī pasaules rallija čempionāta (WRC) posms, laikraksts Diena par šāda pasākuma apmēriem un nozīmi Latvijas autosportam iztaujāja pašmāju braucēju Reini Nitišu, kurš vairākas sezonas bijis pasaules rallijkrosa elitē.

Kā vērtē iespēju, ka Latvijā varētu būt pasaules čempionāta posms rallijā?

Es kā sportists zinu, ko tas nozīmē. Esmu tur bijis un redzējis. Domāju, 95% cilvēku nezina, ko nozīmē WRC posms un cik liela ir šī izrāde. Tas ir grandiozs pasākums, ko ievēro visā pasaulē. Komandu, televīzijas tiešraižu, skatītāju jomā WRC šobrīd ir tik augstā līmenī, ka to varētu pielīdzināt Pirmajai formulai. Mums jāizmanto šāda iespēja, kas pēkšņi nokritusi no gaisa. Ir tāds teiciens: labāk nožēlo izdarīto nekā neizdarīto. Tiešām nezinu, vai mums šāda iespēja varētu būt vēl kādreiz. Novēlu Raimondam Strokšam ar savu komandu cīnīties un nepadoties šī sapņa realizēšanā, it sevišķi, zinot viņa ieguldīšanos. Viņa rīkotajos pasākumos viss vienmēr ir nostrādāts līdz pašai pēdējai niansītei.

Strokšs ar savu komandu varētu pienācīgi sarīkot WRC posmu?

Ja kāds Latvijā to var, tad tikai un vienīgi viņš.

Mūsu ceļi atbilst pasaules čempionāta līmenim?

Pavisam noteikti. Īpaši Liepājas pusē ceļa segumi ir stingri un cieti. Sportisti var braukt gan pa platiem un ātriem ceļiem, gan pa šauriem un lēniem mežā. Spektrs ir pietiekami plašs. Man šķiet, cīņas būtu aizraujošas un atbilstošas WRC līmenim. Saistībā ar ceļiem un to konfigurācijām vispār nevajadzētu būt nekādām bažām.

Kur rīkotājiem varētu būt lielākās problēmas šāda posma sarīkošanai Latvijā?

Droši vien finansējuma atrašanā. Pirmkārt, licences maksa un, otrkārt, pati organizēšana. Sacensības rallijā ir nenormāli izstieptas, tāda ir šo sacensību specifika. Drošībai jābūt augstākajā līmenī. Tie daudzie kilometri ir jānodrošina ar drošības transportiem un evakuatoriem, vēl ir jāgreiderē ceļi. Lielo budžetu sastāda ļoti daudz nianšu.

Cik, tavuprāt, ir racionāli tērēt vairākus miljonus eiro rallija sacensību sarīkošanai?

Zinu, cik smalkas atskaites Strokšs iesniedz pēc katrām pasaules rallijkrosa un Eiropas rallija čempionātu sacensībām. Tās ļoti labi apliecina, cik daudz pēc šādiem pasākumiem atgūst valsts, ņemot vērā, ka visiem apmeklētājiem uz Latviju ir jāatlido, jāīrē automašīnas, jānolīgst naktsmājas, jāēd un jādzer. Cilvēku plūsmas, kas pie mums varētu atceļot uz pasaules  rallija čempionāta posmu, ir milzīgas. Tāda veida pasākums Latvijā vēl nav pieredzēts. Tas var būt būt liels pienesums mūsu ekonomikai. Pieļauju, ka licences maksa šādai posma rīkošanai vēl ilgi nebūs tik zema kā šobrīd. Ja WRC redz Latvijas maģiju un mūsu valsts vārds aizsniedzas tālu pasaulē, atbraucot vairākiem desmitiem tūkstošu skatītāju, varbūt nav nekas nereāls šādas sacensības rīkot arī nākotnē.

Top komentāri

Līgojānis
L
D...dddaži n...n nnnnezina k-k-kkas ir WRC? A man k-k-kaimiņš nezin ..... k-k-as ir WC!!! Vot!!!
jānis
j
Būtu nu skolu pabeidzis, dzejolīšu lasītājs.
Skatīt visus komentārus

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli


Hokejs

Vairāk Hokejs


Basketbols

Vairāk Basketbols


Futbols

Vairāk Futbols


Teniss

Vairāk Teniss


Volejbols

Vairāk Volejbols


Motoru sports

Vairāk Motoru sports


Vieglatlētika

Vairāk Vieglatlētika


Riteņbraukšana

Vairāk Riteņbraukšana


Ziemas sports

Vairāk Ziemas sports


Citi

Vairāk Citi