Laika ziņas
Šodien
Daļēji saulains
Rīgā +1 °C
Daļēji saulains
Piektdiena, 19. aprīlis
Vēsma, Fanija

Seska/Franča ekipāža uzvar savā klasē Liepājā notiekošā ERČ posma kvalifikācijā

Latvijas rallija braucēji Mārtiņš Sesks un Renārs Francis piektdien Liepājā, kur sākās Eiropas rallija čempionātā (ERČ) pēdējais posms, izcīnīja uzvaru kvalifikācijas ātrumposmā Latvia-100.

Kvalifikācijā dalībnieki noskaidroja starta secību pamatsacensību pirmajiem ātrumposmiem.

Dunalkā notikušajā kvalifikācijā Latvijas ekipāža, kas startē ar "Opel Adam R2" mašīnu, 3,02 kilometrus garo ātrumposmu veica vienā minūtē un 41,203 sekundēs, kas "Junior U27" klasē bija ātrākais rezultāts, bet kopējā ieskaitē deva 12.vietu.

Otrais "Junior U27" klasē bija norvēģis Sindre Fūrusets ("Opel Adam R2"), kurš Seskam zaudēja 2,601 sekundi, bet trešais bija soms Mīka Hokanens ("Peugeot 208 R2"), kurš atpalika 2,739 sekundes.

Tikmēr kopējā ieskaitē ātrākais bija ar Latvijas licenci startējošais krievu pilots Nikolajs Grjazins ("Škoda Fabia R5"), kurš distanci veica vienā minūtē un 31,876 sekundēs.

Viņam uz pēdām mina zviedrs Frēdriks Olins, kurš zaudēja 0,840 sekundes, bet trešais bija brits Kriss Ingrems, kurš atpalika 0,981 sekundi. Pirmās trijotnes sportisti startēja ar "Škoda Fabia R5" spēkratiem.

Kopējā ieskaitē Sesks Grjazinam zaudēja 9,327 sekundes.

Rallijs "Liepāja" turpināsies sestdien un svētdien, kad kopumā tiks veikti 12 ātrumposmi.

Piektdien vakara pusē Liepājas ielās būs vērojama FIA Eiropas rallija čempionāta posma "Rally Liepāja" dalībnieku parāde.

Pērn Eiropas rallija čempionāta Liepājas etapā uzvaru izcīnīja ar Latvijas licenci startējošais krievu autosportists Nikolajs Grjazins, kamēr no pašmāju sportistiem labāko rezultātu uzrādīja rallijkrosa pilots Reinis Nitišs, kurš bija sestais kopējā ieskaitē. Tiesa, ralliju aizēnoja nelaimes gadījums, kurā, nogāžoties helikopteram, gāja bojā Eiropas čempiona Kajetana Kajetanoviča draugs un Kelces autodroma ilggadējs vadītājs Pavels Jagņatkovskis.

Eiropas čempionāta kopvērtējumā pirms pēdējā posma pārliecinošs līderis ir krievu autosportists Aleksejs Lukjaņuks, kurš ticis pie 150 punktiem, bet otro vietu ar 115 punktiem ieņem portugālis Brunu Magelāns, kamēr trešais ar 90 punktiem ir Grjazins.

Savukārt "Junior U27" ieskaitē līderis ir pašmāju pilots Mārtiņš Sesks, kurš startē kopā ar stūrmani Renāru Franci. Viņi piecos posmos iekrājuši 132 punktus, otro vietu ar 111 punktiem ieņem cits "Opel Motorsport" braucējs Toms Kristensons no Zviedrijas, bet trešais ar 97 punktiem ir spānis Efrens Ļarena.

"Opel Motorsport" ERČ junioru čempionātā piedalās piekto sezonu pēc kārtas. Pēdējos trīs gadus tieši ar "Opel" automašīnām ir izcīnīti Eiropas junioru čempiona tituli - 2015.gadā to paveica zviedrs Emīls Bergkvists, gadu vēlāk vācietis Marians Grībels, bet pērn pat tika gūta dubultuzvara, britam Krisam Ingramam apsteidzot somu Jari Hutunenu.

Šajā sezonā ERČ ir astoņi posmi, sešiem no tiem risinoties arī junioru ieskaitē.

Tikmēr Latvijas čempionāta ieskaitē pirms diviem noslēdzošajiem posmiem, kuri tiks aizvadīti Liepājā, vadībā ar 59 punktiem ir ukraiņu sportists Valērijs Gorbans un igaunis Ranno Bundsens, kamēr trešo vietu ar 33 punktiem ieņem pašmāju pilots Emīls Blūms.

 

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli


Hokejs

Vairāk Hokejs


Basketbols

Vairāk Basketbols


Futbols

Vairāk Futbols


Teniss

Vairāk Teniss


Volejbols

Vairāk Volejbols


Motoru sports

Vairāk Motoru sports


Vieglatlētika

Vairāk Vieglatlētika


Riteņbraukšana

Vairāk Riteņbraukšana


Ziemas sports

Vairāk Ziemas sports


Citi

Vairāk Citi