Laika ziņas
Šodien
Skaidrs
Rīgā +15 °C
Skaidrs
Svētdiena, 5. maijs
Ģederts, Ģirts

VIDEO: Kas jauns WRC 2013.gada sezonā?

65 dienas pēc tam, kad Sebastians Lēbs izcīnīja pēdējo uzvaru 2012.gada sezonā Spānijas rallijā, sākas 2013.gada sezona un pirmais rindā Montekarlo rallijs, kas risināsies šīs nedēļas laikā.

Lēbs nenoliedzami būs favorīts uz uzvaru arī šajā rallijā, kur francūzis piedalīsies ar “Citroen DS3 WRC”, tomēr šogad viņš nolēmis startēt tikai četros posmos un tādejādi nepiesaka savas pretenzijas uz desmito titulu. Tikmēr ātri aplūkosim, kādi jaunumi mūs sagida 2013.gada sezonā.

Pēc divu gadu piedzīvojuma ar MINI, Dani Sordo ir atgriezies “Citroen”, kur viņa partneri būs Miko Hirvonens un Kalids Al-Kasimi. Tostarp beļģis Tjerī Noivils maina “Citroen” pret “Ford” un pievienojies “M-Sport”, kur savu atbalstu ar Nasira Al-Atijas gādību sniegs Kataras bagātie onkuļi. Beidzot redzēsim darbībā arī “Volkswagen Polo R” ar Sebastianu Ožjē un Jāri Mati Latvalu pie stūres. Vēlāk sezonas gaitā viņiem pievienosies arī Andreass Mikelsens.

Sezonā kopā ir 13 posmi un deviņos no tiem mēs neredzēsim mašīnu ar pirmo starta numuru – Lēbs piedalīsies tikai četros posmos. Tātad nebūs izteikta favorīta un čempiona, bet kurš spēs ieņemt viņa vietu?

Izmaiņas piemeklējušas WRC atbalsta kategorijas: Super 2000 kategorija turpmāk sauksies WRC2, bet Production pasaules čempionāts tiks pārdēvēts par WRC3 – tā būšot vieglāk parastajiem ‘svētdienas līdzjutējiem’. Tostarp WRC Academy turpmāk sauksies Junior WRC.

Pārmaiņu vējš skāris parī pašu kalendāru – Austrālija pēc gada prombūtnes ir atgriezusies un ieņem Jaunzēlandes rallija vietu. Itālijas rallijs pārceļas no oktobra uz jūniju, bet noslēdzošais sezonas posms, kā bija ierasts iepriekš, atkal būs Lielbritānijas rallijs.

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli


Hokejs

Vairāk Hokejs


Basketbols

Vairāk Basketbols


Futbols

Vairāk Futbols


Teniss

Vairāk Teniss


Volejbols

Vairāk Volejbols


Motoru sports

Vairāk Motoru sports


Vieglatlētika

Vairāk Vieglatlētika


Riteņbraukšana

Vairāk Riteņbraukšana


Ziemas sports

Vairāk Ziemas sports


Citi

Vairāk Citi